20.06.2024.

18:48

Foto: EPA Images

Sport

Rajković: Mi Srbi smo takvi, moramo težim putem! Previše smo labavi (VIDEO)

"Orlovi" su posle velike drame i to golom Luke Jovića u 95. minutu izbegli poraz i verovatno eliminaciju sa kontinentalnog takmičenja, čime su sada i dalje ostali u igri za prolaz dalje. 

Rajković je sa nekoliko sjajnih odbrana sprečio da Slovenci možda postignu još jedan gol. 

- Pomešana su osećanja, ali opet uzeli smo bod i mislim da će on značiti za prolazak u drugu fazu. Utakmica je bila dobra, visok ritam skoro svih 90 minuta. Mi smo pokazali karaktet, borili smo se i uspeli smo da postignemo gol u 95. minutu. Iskreno, mislim da smo zaslužili da postignemo gol ranije. Imali smo prečku i par odličnih odbrana Jana Oblaka. Nismo imali tada sreće, ali nam se sve vratilo u 95. minutu. Sada treba da se okrenemo sledećoj utakmici i da pobedimo - rekao je Rajković na početku.  

Informer

 

Čuvar mreže se osvrnuo i na činjenicu da naša reprezentacija uvek na teži način stiže do cilja. 

- Izgleda da smo mi Srbi takvi, moramo težim putem. Znate i sami da nam ovo nije prvi put. Uvek smo išli težim putem. Mi smo hteli i želeli da pobedimo i da mirnije dočekamo Dansku, ali ovo je fudbal - jasan je golman "orlova".  

Otkrio je i šta je recept za Dansku.

- Moramo da damo više golova, moramo da igramo čvršće i da ne ulazimo uplašeno u mečeve kao u prvih deset minuta protiv Engleske i sada Slovenije. Moramo da budemo agresivni od početka, a ne labavo u tim prvim minutima. Mislim da će biti drugačija priča. Ako prvi postignemo gol, mislim da ćemo biti opušteniji i nećemo morati da srljamo i neće biti toliko prostora za protivnika - jasan je Rajković.

Osvrnuo se i naš golman i na kalkculacije. 

- Da, imaju razne kalkulacije, ali mi ako želimo nešto moramo da pobedimo na ovom prvenstvu i da idemo dalje, da ne gledamo druge reprezentacije i druge rezultate i da nešto kalkulišemo, da udaramo glavom ko će koga pobediti i koliko će golova primiti. Već da pobedimo, odradimo svoj posao i mirni smo - ističe naš golman.  

Informer

 

Naš čuvar mreže se osvrnuo i na našu odbranu, za koju se dosta polemisalo pre EP, ali se sada pokazala kao najbolja. 

- Bilo je dosta priča i polemike oko naše odbrane, ali su ove dve utakmice pokazale kao zaista dobra ova trojka, Bleki, Velja. Pokazali smo da dobro radimo na treninzima i da su se neke kockice pokloppile u defanzivi. Za sve je potrebno vreme, samo treba da nastavimo da igramo čvrsto i u odbrani i da pobedimo. Prosta stvar  - zaključio je Rajković.