24.06.2024.

06:25

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

Loše vesti za Srbiju! Gol u 100. minutu napravio problem "orlovima"

Srbija se nadala remiju Škotske i Mađarske, bio bi to jedan od dva uslova po kojima bi "orlovi" kao trećeplasirani mogli do nokaut faze, sa samo dva osvojena boda. Da je tako ostalo, treći u A grupi bili bi Ostrvljani, sa samo dva boda i lošom gol-razlikom (2:6). Međutim, Čobot je sve šokirao pogotkom u nadoknadi vremena. 

Sad je sve jasno, Srbiju mora da pobedi Dansku i u toj varijatni "orlovi" bi zauzeli drugo mesto, osim u slučaju da Slovenija ne napravi senzaciju i pobedi Engleze. Tada bi u osmini finala selekcija Dragana Stojkovića Piksija igrala protiv pobednika A grupe, Nemačke. Druga opcija je da odigramo nerešeno sa Dancima, da Englezi pobede Sloveniju, najmanje sa dva gola razlike. Ali, zavisili bismo od drugih ekipa. U ponedeljak igraju Španija i Albanija, kao i Italija i Hrvatska. Srbiji igra da "furija" dobije Albance, a da "kockasti" ne pobede "azure". To nije sve, pratili bismo i mečeve Češka - Turska, Gruzija - Portugal.

Informer

U toj grupi trenutno po jedan bod imaju Češka i Gruzija, a nama bi odgovoralo da Turci slave protiv Češke, a da Gruzija ne pobedi Portugalce.

Mnogo toga bi moralo da se poklopi, pa da Srbija kao trećeplasirana izbori plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. Ako se to dogodi, "orlovi" bi išli u nokaut fazu na Portugal.