• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

23.06.2024

23:04

Luda završnica u Štutgartu! Mađari u 100. minutu poslali Škote kući (VIDEO)

AP PHOTO

EURO 2024

Luda završnica u Štutgartu! Mađari u 100. minutu poslali Škote kući (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Mađarske golom u 100. minutu pobedili su Škotsku sa 1:0 i u trećem kolu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, čime su ostali u igri za nokaut fazu.

Apsolutni junak naših severnih komšija bio je Kevin Čobot, koji je u desetom minutu nadokande pogodio i ostavio Mađare u igri za osminu finala, a Ostrvljane poslao kući. Mađarska je tako osvojila prva tri boda na kontinentalnom šampiontu, čime je ostala u trci za plasman u narednu rundu kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije.

Foto: AP PHOTO

 

Ipak, sve do 99. minuta delovalo je da će se meč završiti remijem i da će obe reprezentacije međusobno eliminisati jedna drugu sa turnira, ali se u pravom trenutku pojavio rezervista Čobot i izrastao u heroja i ostavio Mađare u životu, a Škote poslao da pakuju kofere. 

Foto: AP PHOTO

 

Obe ekipe su pred meč u Štutgartu bile pod imperativom pobede. Škoti su uoči duela bili u nešto boljoj poziciji sa jednim osvojenim bodom, dok su naši severni susedi bili bez bodova, pa je obe selekcije samo trijumf ostavljao u igri. Očekivalo će da upravo zbog toga meč biti izuzetno zanimljiv i dinamičan, ali smo gledali potpuno suprotno. Oprezno je počeo meč na "MHP areni" u Štutgartu, igralo se tvrdo i na sredini terena, pa je u prvih pola sata igre viđena oštra igra Mađara, koji su zaradili tri žuta kartona. Monotoniju na terenu razbijali su navijači obe selekcije, koji su pokušavali da trgnu svoje pulene i nateraju da krenu u napad. Ipak, ekipe su nastavile sa sporadičnim napadima, prednjačili su Škoti u svojim bezidejnim napadima. 

Foto: AP PHOTO

 

Najbola šansa viđena je u 41. minutu kada je malo falilo da Mađarska i povede preko Vilija Orbana. Štoper Lajpciga je posle kornera pokušao sa savlada golaman Angusa Gana, ali je jedino uspeo da zatrese prečku, pa se na odmor otišlo nepromenjenim rezultatom. 

Drugo poluvreme počelo je kako je i završeno prvo. Incijativom Mađara, pokušao je Salaj udarcem iz okreta da iznenadi Gana, ali je golman rivala bio na pravom mestu. Koliko su Ostrvljani bili napadački potentni najbolje pokazuje da su prvi udarac ka golu rivala uputili tek u 53. minutu. Pokušao je Če Adams, ali nije najbolje šutirao, pa je prilika otišla u nepovrat.

Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

 

Stadionu u Štutgartu je zanemeo u 68. minutu kada je Barnabaš Varga posle stravičnog sudara ostao da leži na travi bez svesti. Kapiten Soboslaj je izveo slobodan udarac, a Varga u nameri da stigne do lopte direktno se sudario sa golmanom Škota Angus Ganom, posle čega je nokautiran ostao da leži nepomično na travi. Fudbaleri i navijači obe selekcije su se hvatali za glavu, dok je lekarska ekipa utrčala na teren kako bi pružila pomoć mađarskom napadaču. Posle nekoliko minuta prekida on je na nosilima iznet sa terena, dok su navijači u Štutgartu skandirali njegovo ime.  

 

To je i uslovilo višeminutnu nadoknadu, u kojoj je su kao pobednici izašli izabranici Marka Rosija. Užasna povreda kao da je uplašila i jedna i druge, pa su se ekipe povukle, sve do završnice, kada su Mađari poslednjim atomima snage napali Škote. Prvo je u 92. minutu rezervista Čobot iz odlične pozicije pogodio dalju stativu, ali se par minuta kasnije ispravio. Odličnu povratnu loptu vratio je Roland Salaj u visini penala, gde je Čobot u trku naleteo i zakucao je u donji levi ugao Angusa Gana za delirijum na tribinama "MHP arene". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija