25.06.2024.

05:39

Foto: Starsportphoto

Sport

Moramo da prebijemo Dance, sa "svilenjacima" nemamo šta da tražimo! Rade bez dlake na jeziku

"Orlovi" moraju da pobede Dance ako žele među 16 najboljih ekipa na Evropskom šampionatu.  Bogdanović ističe da će biti potrebno da naši fudbaleri pruže 150 odsto na terenu i da selektor Dragan Stojković izvede tim koji može da se bije sa Dancima.

- Mora Piksi da izvede tim koji će da prebije Dance. Ako uvede svilenjake, ako sa njima bude igrao fudbal, nemamo šta da tražimo. Mora da izvede tim koji mora da da 150 odsto u svim segmentima igre, u brzini, borbenosti, disciplini... Realno, druge šanse se ne ponavljaju za ovakav uspeh. Bojim se Danske, ona nikoga dobila nije. Ne znam šta mi pričamo - rekao je za RTS Rade Bogdanović.
 

Informer

Podsećamo, gol za izjednačenje u meču Italije i Hrvatske (1:1) postigao je Matija Zakanji u 97. minutu i time je poslao Italiju u osminu finala, a Hrvatsku ostavio sa minimalnim šansama za prolazak dalje. Ovaj remi je ostavio nadu Srbiji da do osmine finala može i sa bodom protiv Danske. Da bi se to dogodilo, moraće da se poklope i rezultati iz grupe F. Tačnije, da Portugal ne izgubi od Gruzije, a Turska da savlada Češku. Naravno, "orlovi" pre svega treba da završe kao treći u svojoj grupi. Sa bodom, da bi se to obistinilo, moraće Engleska da savlada Sloveniju sa bar dva gola razlike ili sa jednim, ali da mi odigramo efikasan remi sa Skandinavcima.

Poznat je i sastav startnih 11 za Dance, koji možete da vidite OVDE.

Bonus video