• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

24.06.2024

20:27

SASTAV: Lazar da poleti, Mitar da gruva i Gudelj da nas čuva

Informer

EURO 2024

SASTAV: Lazar da poleti, Mitar da gruva i Gudelj da nas čuva

Podeli vest

Piksi je odabrao. Potvrdio je da ima jasan plan i jasnu sliku ko i kako bi trebalo da igra. Potvrdio je i da će Lazar Samardžić biti adut kojeg će odmah da baci na sto pred Dance.

Kako saznaje Informer, Piksi je takođe prelomio da će Veljko Birmančević, uprkos tome što je dobio pozitivne kritike posle petnaestak minuta igre protiv Slovenaca i važio za potencijalno iznenađenje u startnih 11, ipak početi meč s klupe. Otklonjena je i poslednja dilema u veznom redu. Iza leđa Tadića i Samardžića, kao „osigurači“, kao prvi bedem pred poslednjom linijom tima stajaće Ivan Ilić i Nemanja Gudelj!

Foto: Starsportphoto

 

 

Gol Srbije čuvaće Predrag Rajković, budući da je u oba prethodna meča dokazao da Stojković nije pogrešio što mu je ukazao poverenje na samom turniru, iako čuvar mreže Majorke nije važio za prvog golmana. „Skinuo“ je linije Vanju Milinkovića-Savića, a partijama protiv Engleske i Slovenije pokazao da će još dugo biti prvi izbor da stane među stative. Možda se Piksi potajno nada da će Rajkovićev šampionski pelcer iz mlađih reprezentativnih kategorija, s kojima je osvajao i Evropsko prvenstvo i Svetsko prvenstvo, preneti sad i na seniorsku grupu.

Foto: Foto: Informer

 

 

Štoperski trio je oduševio u 180 i kusur minuta fudbala u Nemačkoj. Kako smo nadali, odlično smo se udali iliti strahovali smo da bi poslednja linija tima mogla da bude naša najveća slabost, a ispostavila se kao najbolji deo tima. A kad nešto nije pokvareno, ne bi ga trebalo ni popravljati. Dakle, protiv Danaca će u zadnjoj liniji igrati Veljković desno, Milenković u sredini i Pavlović levo.

Foto: Starsportphoto

 

 

Uz desnu aut liniju dejstvovaće jedan od Stojkovićevih vojnika – Andrija Živković. Nišija je jedan od igrača u kojeg selektor ima najviše poverenja, a tip je fudbalera od kojeg uvek možete da očekujete trenutak lucidnosti da predribla protvnika i napadaču pošalje loptu „na trepavicu“ ili da iznenada povuče loptu unutra i iskoristi dobar šut. Istina je da to još nismo videli od Žilea u punom kapacitetu u Nemačkoj, ali uvek ostaje nada da je baš sutrašnja utakmica ta u kojoj će se i njemu složiti kockice.

Ako Srbija pobedi Dansku, onda će izbor levog ofanzivnog beka biti pozdravljen kao pametna odluka i Piksi će potvrditi epitet nekog ko ne podleže pritiscima. Budući da je njegov izbor Filip Mladenović, kao stariji, iskusniji i defanzivno neuporedivo kvalitetniji i korisniji od Veljka Birmančevića. Međutim, ako „orlovi“ ponovo budu klecali u napadu, ako nam bude falilo proboja po bokovima, korisnih centaršuteva, upotrebljivih lopti za napadača, onda će se na Stojkovića obrušiti i stručnjaci i „stručnjaci“ s pitanjem ko zašto Birmančević nije igrao od starta.

Foto: Starsportphoto

 

 

Veliku dilemu, kao što je rečeno, Piksi je imao prilikom izbora zadnjih veznih. Izbor je pao na Ivana Ilića, koji je bio siguran, miran, pokretljiv i borben protiv Slovenaca, ali i na Nemanju Gudelja. Igrač Sevilje je, poput Živkovića, od onih momaka u koje selektor ima maltene neograničeno poverenje. Nije bio ubedljiv protiv Engleske, pa je zamenjen na poluvremenu, zatim je preskočio duel sa Slovencima, ali sad će njegove defanzivne karakteristike biti potrebne da popune potencijalne rupe koje ostanu iza ofanzivnih vezista.

- Pitao sam Lazara Samardžića jutros da li je spreman da igra sutra. Šta mi je rekao? Da nije spreman. Ma, šalim se, gde nije spreman?! Jedva čeka da poleti – tim rečima je Dragan Stojković Piksi danas na konferenciji za medije najavio da će vezista Udinezea biti sutra starter. Biće na potrebna njegova lucidnost, hrabrost i odlučnost koju je pokazao protiv Slovenije, kad je za kratko vreme uspeo da unese živost u igru našeg tima. Imaće uz sebe i Dušana Tadića, a ideja je da jedan drugom pomažu, da jedan drugog oslobađaju pritiska Danaca, odnosno da obojica predstavljaju pretnju po „vikinge“.

Foto: Starsportphoto

 

 

Kapiten Tadić je svoje izdanje protiv Slovenije ocenio kao veoma dobro, jer je, kako je sam rekao, poslao nekoliko upotrebljivih lopti ka napadačima i da je bilo malo više sreće u realizaciji tih šansi imao bi na svom kontu makar još jednu asistenciju. Bilo bi zlata vredno da sutra popravi tu statističku kolonu i obogati svoj ionako pun si-vi plasmanom reprezentacije u osminu finala Evropskog prvenstva.

Odlazili smo u Katar s pesmom: „Ko će dati gol? Mitrogol! Mitrogol!“ Pred Nemačku su očekivanja navijača bila da će i Mitar i Vlahović rešetati mreže, ali od njih još nema „abera“.

- Vratiće se Mitroviću za sve promašaje protiv Slovenaca, a mogao je da da tri komada – rekao je selektor Stojković posle remija sa bivšom braćom.

Izgovorio je naglas ono nepisano fudbalsko pravilo i rekao sve ono čemu se svako do nas nada. Sad te njegove reči ponavljamo danima kao mantru.

Kao da će se sigurno ostvariti ako makar sto puta ponovimo: „Mitru mora da se vrati protiv Danske za sve promašaje“!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija