25.06.2024.

08:53

Foto: profimedia

Sport

Srbija je sve rekla! Evo da li navijači veruju u pobedu "orlova"

Fudbalska reprezentacija Srbije od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) odmeriće snage sa Danskom. "Orlovi" moraju da pobede da bi se plasirali među 16 najboljih reprezentacija u Evropi.

Vodila se mrtva trka u anketi na našem portalu. Ipak, 43,24 odsto navijača veruje u pobedu Srbije, 42,79 smatra da će pobedi Danska, dok 13,96 odsto navijača veruje da će utakmica biti okončana nerešnim rezultatom. 

Informer

Podsećamo, "orlove" pobeda protiv Danske vodi među 16 najboljih ekipa Evrope. Međutim, postoji i računica po kojoj bi izabranici Dragana Stojkovića Piksija mogli da prođu dalje i u slučaju nerešenog rezultata. Za takav scenario, potrebno je da se poklopi nekoliko rezultata, a samo u najpovoljnijem mogućem, Srbija prolazi dalje sa trećeg mesta. Da bi Srbija završila bar kao treća u grupi C, moraće da remizira sa Danskom, ali i Engleska da savlada Sloveniju, sa makar dva gola razlike. U tom slučaju, bitno je da u grupi F Turci pobede Čehe, a Gruzija ne pobedi Portugal.

Informer

Briljirali nismo, izgubili smo od Engleske (1:0), Luka Jovića nas je u 95. minutu spasio protiv Slovenije (1:1), pa je vreme da "orlovi" budu  najbolji kada je najpotrebnije i zasluže da navijači ponovo veruju u njih. Vreme je da se nabilduju samopouzdanjem i protiv Danaca pokažu da su tim, reprezentacija, da su svi najspremniji i oni koji budu među 11 i oni na klupi. Igraju za Srbiju, u očima navijača su svi jednaki, onaj ko nije odigrao ni minut i onaj ko je odigrao svaki meč. Vreme je da prestanu sa pričama i durenjem i da konačno zavrede poštovanje sopstvenog naroda. Takav smo narod! Nemamo konkurenciju kada treba dizati u nebesa ili valjati u blatu, a sve to možemo da uradimo za samo nekoliko minuta. Već su to naši fudbaleri osetili na svojoj kožu, posle Lisabona, pa nakon Katara. Nadamo se da će sad zaslužiti da ih Srbija okiva u zvezde, jer predugo slušamo kritike.