• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

24.06.2024

16:05

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)

Pedja Milosavljević

EURO 2024

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) odmeriće snage sa Danskom u meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Računica je prilično jasna - izabranici Dragana Stojkovića Piksija moraju da pobede da bi se plasirali među 16 najboljih na kontinentu. Verujete li im da mogu?

Ispratili smo državni tim na đampionat bez velike pompe. Rečenica koja je najčešće ponavljana pred kontinentalnu smotru bila je: "Za Srbiju je uspeh što se plasirala, pa sad šta god da uradi". Paradoks je da su istovremeno selektor i igrači uporno govorili da ne idu u Nemačku kao turisti već da prošu grupu. 

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

 

Počelo je takmičenje i situacija se obrnula za 180 stepeni. Navijači su žargonski rečeno počeli da se "lože" i da veruju da "orlovi" mogu da prođu grupu. Poraz od Englekse (1:0) na startu takmičenja samo je još više učvstio tu veru. Činjenica da Srbija nije izgubilasa većom razlikom od fudbalske velesile, ulila je nadu pristalicama našeg državnog tima da Mitrović, Vlahović i drugari mogu mnogo. Maltene se samo psotavljalo pitanje koliko golova će uspeti da uvale Slovencima.

Taj drugi meč iznedrio je sve najprizemnije iz prosečnog navijača. Psovao je i selektora i igrače i Savez i onog ko ih drži tamo. Gol za izjednačenje (1:1) koji je Luka Jović dao u petom minutu nadoknade drugog poluvremena, nekima je ulio nadu, a kod nekih opet produžio agoniju. Srbija je i dalje živa, ali mnogi su bili ljuti na sebe zbog čega i dalje veruju, kad reprezentacija ne daje velikog povoda za verovanje. Ispostavlja se da narod koji nije očekivao ništa, odjednom se nervira što Srbija ne pobeđuje, a akteri koji su obećavali prolaz iz grupe, ne rade baš ništa da do toga i dođe. 

Foto: Starsportphoto

 

Sada je sve stalo u 90 minuta. Sledi utakmica sa Danskom i računica je vrlo prosta. Naša reprezentacija mora da pobedi i plasira se među 16 najboljih na kontinentu. Videli smo mnogo toga lepog i manje lepog od kada je Stojković preuzeo reprezentaciju. Doživeli smo velike uspehe, od kojih se svakako izdvaja pobeda nad Portugalom (2:1) u sred Lisabona za direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Ono što nismo doživeli je pobeda na velikom takmičenju. I sada je trenutak. Jer pobeda nad Danskom bila mi melem na ranu za mnogo toga.

Mi to kao narod najlepše umemo, da valjamo u blato i okivamo u zvezde, sve u vrlo kratkom vremnskom periodu. Zaboravile bi se istog trenutka, kao gumicom obrisane, one opaske kritičara da "Piksi ništa ne zna i ne može da vodi tim", niko se više ne bi sećao Tadićeve izjave da "mora da igra 90 minuta, jer je najbolji u timu". Ko bi se još sećao kritika na račun Mitrovića i Sergeja, jer su "spori, pošto igraju u amaterskoj ligi"... Sve bi to ostalo iza nas i ponovo bismo ih dizali u nebesa.

Dana za kritike će biti na pretek. Ali sad je ključni trenutak da verujemo u "orlove", kao što je selektor i pozvao pre nekoliko dana. A da li im vi verujete?

 

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak
Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) saopštava da je petoro zaposlenih u KPZ u Beogradu u Padinskoj Skeli, koji su lišeni slobode zbog sumnje da su učinili krivično delo nesavestan rad u službi, odmah suspendovano i udaljeno sa posla zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom posle smrti prekršajno kažnjenog Stanimira Brajkovića (74) 4. februara u ovom zavodu.

28.06.2024

11:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija