04.07.2024.

12:28

Foto: EPA

Sport

Fodenu žao Sautgejta: Moramo da otkrijemo zašto stvari ne funkcionišu!

Zvanično najbolji igrač Premijer lige protekle sezone smatra da je za blede partija ogromna odgovornost na samim akterima na terenu.

Ističe da selektor daje sve od sebe u taktičkom smislu, ali igrači moraju da sprovedu te zamisli u delo.

- Žao mi ga je. Igrači moraju da prihvate deo krivice. Potrebno je da se lideri našeg tima konsoliduju i da dođu do zaključka zbog čega stvari ne funkcionišu dobro kod nas. Na selektoru je da postavi taktiku, da igrače postavi u sistem i objasni kako da se igra presing. Ako to ne funkcioniše, igrači moraju da pronađu način da funkcioniše - objasnio je Foden.

Informer

Fil Foden

Člana Mančester sitija i ostale zvezde klupskog fudbala očekuje veliki ispit protiv sjajne Švajcarske u subotu.

Selekcija Murata Jakina nije pretrpela nijedan poraz u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, pa ne bi trebalo da čudi ukoliko i "Gordi Albion" napokon slomi zube.

Neubedljivo su prošli grupu C pobedom nad Srbijom 1:0, a onda remijima sa Danskom (1:1) i Slovenijom (0:0). Slovake su uspeli da slome tek nakon produžetaka i zaostatka od 0:1.

Foden ukazuje na važnost treninga i dobre pripreme utamice.

Na treningu, selektor nam govori kako da igramo visoki presing ali imam osećaj da igrači to moraju bolje da iznesu na terenu. Moramo da preuzmemo odgovornost, da budemo lideri. Potrebno je da na utakmicama pokažemo samo malo više zajedništva i da bolje tražimo rešenja. Da, moramo više da pričamo o tome. Ako se ponove neke stavri, jednostavno moramod a pronađemo rešenje, da vidimo šta ne valja - rekao je Fil.