• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

30.06.2024

20:37

Kakav preokret! Englezi već pakovali kofere, Slovaci počeli da slave, a onda bum Belingema i Kejna (VIDEO)

EPA Images

EURO 2024

Kakav preokret! Englezi već pakovali kofere, Slovaci počeli da slave, a onda bum Belingema i Kejna (VIDEO)

Podeli vest

Neverovatna utakmica odigrana je na "Feltins areni" u osmini finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Šok, ludnica, produžeci, preokret... Dugo će se prepričavati na kakav način je fudbalska reprezentacija Engleske savladala Slovačku u Gelzenkirhenu sa 2:1 (1:1, 0:1) i prošla u četvrtfinale, iako je već praktično spakovala kofere i oprostila se od borbe za titulu.

Bio je Gordi Albion "na konopcima". Svi su ih već otpisali, bili su na rubu ispadanja, a otkaz Geretu Sautgejtu se uveliko "krčkao". Momci u plavim dresovima su odigrali junački, bez straha i respekta prema aktuelnom viceprvaku Evrope, koji je u većem delu meča bio jalov, bled i rastrzan. Sličan kao u grupi C, kada se provukao protiv Srbije (1:0), Danske i Slovenije (oba puta po 1:1).

Ekipa Frančeska Kalcone se opredelila za defanzivni blok, sa akcentom na kontranapade, a to joj se i isplatilo u 25. minutu. Dugu loptu je Kucka lepo spustio Strelecu na oko 20 metara, a on odlično proigrao Ivana Šranca, kojem nije bilo teško da u situaciji "jedan na jedan" sa oko pet-šest metara savlada Džordana Pikforda. To mu je bio treći gol na EP, po čemu se izjednačio sa Georgeosom Mikautadzeom iz Gruzije i Džamalom Musijalomm iz Nemačke.

 

 

Izdržali su Slovaci sve nalete Engleza u drugom poluvremenu, branili se svi kao jedan, borili se, izgarali na terenu. Imali su i malo sreće u 50. minutu, kada je VAR poništio pogodak Fodena, koji je nakon lepe akcije, proigravanja Kejna ka Tripijeu i odličnog centaršuta, bio u minimalnom ofsajdu.

Potom je i kapiten Kejn glavom promašio zicer sa šest metara, a onda je i Rajs pogodio stativu. Sve je mirisalo na senzaciju, na eliminaciju prvog favorita za titulu, ali...

Igrao se 95. minut, Voker je izveo aut sa desne strane do Guehija, on glavom loptu prebacio pravo do usamljenog Belingema, koji je sa nekih desetak metara uhvatio "makazice" i savladao golmana Dubravku za ogromnu radost mnogobrojnih engleskih navijača na tribinama.

 

 

Zvezda Real Madrida bukvalno je iz pepela podigao svoj tim, ulio mu ogromnu snagu i veru da ipak može da okrene utakmicu u svoju korist, što se i dogodilo već na startu prvog produžetka.

Sautgejt je na teren ubacio bukvalno sve ofanzivce koje je imao na raspolaganju i to mu se isplatilo. Nakon kornera sa leve strane, lopta se odbila do Ezea, koji je loše šutirao sa distance. Ipak, lopta je nekako došla do Tonija, on je glavom prebacio na drugu stativu, a tamo je Kejn samo prosledio u mrežu, za svoj 65. pogodak u dresu sa državnim grbom.

 

 

Učinili su Ostrvljani sve da sačuvaju prednost i izbegnu penale, čuvali su teškom mukom stečenu prednost, a malo je falilo da ih u 105. minutu Slovaci ponovo šokiraju. Nakon centaršuta Beneša sa leve strane prišunjao se desni bek Pekarik, naleteo na tu loptu, ali je sa ivice peterca loše zahvatio i prebacio preko prečke.

 

 

Na kraju, Gordi Albion je preživeo i uspeo da ode među osam najboljih na Starom kontinentu. Međutim, ukoliko žele da dođe do same završnice moraće mnogo, mnogo bolje, jer već u četvrtfinalu sledi jako težak zadatak. Zakazali su Englezi duel sa sjajnom Švajcarskom u Diseldorfu (6. jul, 18.00), koja je eliminisala branioca titule Italiju i sigurno će učiniti sve da "skine glavu" još jednom velikanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija