09.07.2024.

15:11

Foto: epaimages

Sport

Dragović surovo iskren! Nejmar me je uništio, a najbolji na EURO je...

Uoči polufinalnih mečeva kontinentalne smotre u kojima se sastaju Francuska i Španija (večeras od 21.00, Arena premijum 1, RTS 1), odnosno Engleska i Holandija sutra u istom terminu, Aleksandar Dragović je za austrijski Hojte sumirao utiske i otkrio ko je na njega ostavio najjači utisak.

"Iskreno, za mene je Gakpo do sada najbolji napadač na Evropskom prvenstvu. Nepredvidiv je, brz, opasan pred golom. Umoran je od Klopovog presinga prilikom kojeg lopta mora da se vrati u posed za samo pet sekundi. Najveće zvezde među napadačima polufinalista nisu bile ubedljive, jer Kejn nije uhvatio ritam, Mbape nosi masku... Znam kako je igrati sa maskom, imao sam priliku da to iskusim dva puta i bila je katastrofa, a napadačima je još teže. Gledate dole, a morate da idete u dribling i direktne duele", poručio je iskusni defanzivac.

Informer

Francuzi i Španci su prema njegovom mišljenju zaslužili da igraju meč za trofej, a posebno je istakao mladog igrača "crvene furije", Lamina Jamala (16).

"Polufinale između Francuske i Španije je za mene finale, a Jamal je pokazao da mu pripada budućnost. On je neverovatno dobar za 16-godišnjaka, podseća me na Mesija. Jamalov partner u napadu Vilijams takođe poseduje brzinu i tehniku, a u tandemu me podsećaju na Robena i Riberija. Ove godine sam sa Crvenom zvezdom igrao protiv Sitija i Erlinga Holanda u Ligi šampiona i jasno je da svaki vrhunski napadač ima drugačije oružje. Kod Holanda su to utrčavanja u dubinu i leva noga. Ako deset puta dođe do lopte, daće devet golova. Ipak, Holand nije bio moj najteži protivnik,  to je bio Nejmar. Uništio me je u dresu Brazila u Beču. U prva tri metra pali turbo, uz svoju sjajnu tehniku. a ima talenat kao Ronaldinjo. Povrede su ga omele. Bilo je teško i protiv Ibrahimovića. Ako je okrenut leđima, lopta vam je veoma daleko. Nisam mogao da predvidim njegove poteze - stvarno brutalno", iskren je ljubimac "delija".

Informer

Informer

Fokus nekadašnjeg reprezentativca Austrije pred odlučujuće bitke je na defanzivi.

"Ovo Evropsko prvenstvo odlučiće odbrana! Od polufinalista, Francuska me je najviše impresionirala. Saliba, Upamekano i ispred njih Kante, koji juri u petoj brzini. To je žila kucavica Francuza. Najbolji centralni bekovi Evropskog prvenstva već su na odmoru. Za mene je najbolji učinak na turniru imao Demiral u pobedi Turske 2:1 protiv Austrije. Da nije unovčio deset miliona od Saudijaca, bio bi problem u Realu. Pepe je impresionirao sa 41 godinom. Dokazao je da godine ne prave razliku u duelima na ovom nivou", zaključio je Aleksandar Dragović.