10.07.2024.

11:13

Foto: Starsportphoto©

Sport

Saznajemo: Šokantan preokret na pomolu! Dva bonusa u Superligi od ove sezone!

Naime, Zajednica Superlige uputila je Izvršnom odboru FSS zahtev 10. juna, što znači da su ispoštovani svi predviđeni rokovi. Ta odluka će pred ovim organom krovne organizacije srpskog fudbala biti na dnevnom redu u petak, a očekuje se da se inicijativa klubova prihvati i da već u sezoni koja kreće za deset dana gledamo dva bonusa u domaćim utakmicama.

Reklo bi se, potpuni cirkus!

Sednica Izvršnog odbora biće održana u petak, što znači da će od tog dana odluka biti i zvanična. U prethodnih nekoliko dana nastala je prava bura u srpskom fudbalu vezana za odluku o bonusima, odnosno, o fudbalerima mlađih od 21 godine koji u svakom trenutku moraju da budu na terenu.

Većina klubova izglasalo je da to pravilo bude uvedeno već od ove sezone, a jedini koji se tome protivio bio je Partizan. Iz Humske su tvrdili da pravila ne mogu da se menjaju neposredno pred početak sezone, ali ispostavilo se da su ispoštovani svi predviđeni rokovi i da će ta odluka biti verifikovana prekosutra na sednici Izvršnog odbora FSS.

Dopis o dva bonusa danas će stići na adresu FSS, a odluka će biti doneta u petak. Iz rukovodstva Partizana ostali su pri stavu da je prekasno za promenu pravila o bonusu, budući da prvestvo startuje 20. jula, ali kako sada stvari stoje, crno-beli će biti preglasani i njihova inicijativa neće biti usvojena.

Povodom ovoga juče se tokom dana oglasio i novi predsednik Zajednice Superlige Dragoljub Zbiljić, koji je rekao da će pravilo biti usvojeno tek od sezone 2025/26. ali došlo je do promene. Dakle, oglasio se čovek zadužen za ovu temu i izjavio jedno, a desiće se nešto potpuno drugo! Neverovatno...

Imao sam telefonski razgovor sa predsednikom FSS gospodinom Džajićem i očekujem mejl od FSS na osnovu koga ću izaći pred IO Zajednice. Ono što će biti moj predlog kao predsednika zajednice Super i Prve lige Srbije je da poštujemo zakon uvek i na svakom mestu, a to znači da se pravilo o dva bonusa primenjuje od sezone 2025/26, s obzirom na to da smo na 10 dana od početka takmičarske sezone - istakao je Zbiljić.