• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

07.07.2024

13:47

Bukti na relaciji Humska - FSS! Partizan udario na Džajića i Terzića!

Starsportphoto

Partizan

Bukti na relaciji Humska - FSS! Partizan udario na Džajića i Terzića!

Podeli vest

Čelnici crno-belih tvrde da je generalni direktor Crvene zvezde imao udela u saopštenju vezanom za promenu bonus pravila u predstojećoj sezoni.

Nije tajna da su u Partizanu izričito protiv toga da se propisi menjaju nekoliko dana pred početak novog prvenstva, prema kojem bi ubuduće sve ekipe elitnog ranga u startnih 11 morali da imaju najmanje dvojicu igrača rođenih posle 1. januara 2002. godine.

Iz tabora srpskog viceprvaka juče su se oglasili zvaničnim saopštenjem na tu temu, upozorili predsednika FSS Dragana Džajića da se na taj način krši zakon, a jutros je usledio ekspresan odgovor sa Terazija.

Međutim, ni u Humskoj nisu dugo čekali, ponovo su se crno-beli oglasili, a ovog puta pomenuli su i čelnike večitog rivala.

"Gospodine Džajiću, iznenađuje brzina kojom ste reagovali na jučerašnje saopštenje FK Partizan. S obzirom da kasnite 30 dana sa donošenjem Propozicija za fudbalsko takmičenje, mislili smo da ćete se po ovom pitanju oglasiti tek početkom avgusta. Takođe, niste se udostojili da odgovorite na nekoliko dopisa na ovu temu koja Vam je uputio naš klub, a sada hitro, u dogovoru sa Vašim kolegom iz Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem pišete saopštenja i ponovo dezavuišete javnost. Pitamo se ko je autor navedenog saopštenja, Vi ili Zvezdan Terzić, s obzirom da prema informacijama kojima raspolažemo, nisu ispoštovane interne procedure FSS, pa niko od ostalih ljudi u FSS nije upoznat sa saopštenjem, već su za isto saznali iz medija", poručuju iz Partizana.

Foto: Starsportphoto

Dragan Džajić i Zvezdan Terzić

Potom su usledile i otvorene optužbe da se "Savezom upravlja neodgovorno, svojevoljno i u interesu pojedinaca".

"FSS, na čijem se čelu nalazite, i koji bi trebalo da bude primer svim fudbalskim regionima i klubovima u Srbiji, flagrantno krši Zakon o sportu i ne nameravate da se tu zaustavite! Nije tačno da su se pravile temeljne analize i sprovodile diskusije o uvećanju broja tzv."bonus igrača", a ukoliko tvrdite da jesu, stavite na uvid javnosti te Vaše temeljne analize na koje se pozivate. Broj mladih igrača na terenu ne zavisi od pravila koje vi donesete, već se mladi igrači svojim kvalitetom i zalaganjem izbore za nastupe i fudbalsku afirmaciju. Zakon o sportu je pravno obavezujući za sve organizacije i aktere u sportu u Republici Srbiji, a način na koji vi tretirate taj Zakon govori i o načinu na koji upravljate savezom: neodgovorno, svojevoljno i u interesu pojedinaca", tvrde iz Humske.

Foto: Starsportphoto

Miloš Vazura i Milorad Vučelić

Na kraju su crno-beli podvukli da ukoliko se pravilo zaista usvoji i prekrši zakon, obratiće se drugim nadležnim institucijama.

"FK Partizan je uvek radio u interesu srpskog fudbala razvijajući mlade igrače koji sa puno uspeha nastupaju za sve reprezentativne selekcije. Dovoljno je uostalom pogledati sastav A tima na aktuelnom Evropskom prvenstvu. Nismo protiv pružanja šansi mladim igračima, već kao odgovoran i ozbiljan klub smatramo da izmena propozicija i pravila deset dana pred početak sezone predstavlja grubo kršenje Zakona o sportu i stavljanje klubova u neravnopravan položaj. Još jednom Vas upozoravamo da Propozicije za takmičenje ne možete menjati po svojoj volji, već da morate poštovati Zakon. U suprotnom, Partizan će biti primoran da se obrati Ministarstvu sporta radi zaštite svojih interesa, a onda i pravosudnim organima Republike Srbije", naglasili su iz tabora srpskog vicešampiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"
Politika

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je večeras Tradicionalnoj kulturnoj priredbi „Razigrana srca“, koju već 21. put organizuje Srpsko kulturno društvo „Sloga“ iz Nove Gorice. Ovo udruženje već decenijama uspešno radi na očuvanju srpske kulture i tradicije među Srbima u ovoj značajnoj regiji, na raskršću puteva između Italije i Slovenije.

05.10.2024

20:27

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni
Politika

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom zlonamernih i lažnih tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, da je više puta ukazivao na licemernost domaćih i stranih političara, koji u svemu traže razlog za napad na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

05.10.2024

19:37

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija