• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

02.07.2024

07:00

Sveta i Natho predvode Partizan u Rusiji! Počinje "operacija Dinamo Kijev"

Starsportphoto

Partizan

Sveta i Natho predvode Partizan u Rusiji! Počinje "operacija Dinamo Kijev"

Podeli vest

Kapiten crno-belih se oporavio posle operacije kolena, dok će iskusni vezista biti jedan od "džokera" sa klupe.

Ekspedicija Partizana stigla je u Moskvu, gde će učestvovati na "Bratskom kupu" u sklopu završnih priprema za novu sezonu. Crno-beli će snage odmeriti sutra sa Dinamom na "VTB areni", dok će se 7. jula sastati i sa bratskim CSKA, na čijoj klupi sedi bivši trener "parnog valjka", Marko Nikolić.

Takođe, plan srpskog viceprvaka je da se do povratka u Beograd odigra i generalna proba u ruskoj prestonici i to protiv Lokomotive. Sve sa namerom da ekipa Aleksandra Stanojevića potpuno spremna dočeka start Superlige i premijerni duel sa Napretkom u Kruševcu (19. jula), kao i dvomeč sa kijevskim Dinamom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (23. i 30. jula).

Ono što svakako može da raduje navijače kluba iz Humske svakako je povratak na teren Svetozara Markovića (24), koji je finiš prošle sezone propustio zbog problema sa kolenom. To je sada prošlost i sjajni štoper bi trebao da zaigra u tandemu sa novajlijom Nihadom Mujakićem (26).

- Posle napornih treninga koje smo imali u Beogradu i Sloveniji, dolazi onaj deo gde ćemo moći da sprovedemo sve ono sto smo odradili i uigravala prethodnih dana. Važno je što igramo sa jakim ekipama poput CSKA i Dinama, jer nam je to idealna priprema za kvalifikacije i Evropu. Čuo sam da će brataki festival biti sjajno organizovan, radujem se velikom broju navijača iz naše zemlje, regiona i Rusije - rekao je Marković.

Foto: FK Partizan

Sveta Marković spreman za sve napore

S druge strane, ovo gostovanje biće posebno emotivno i za Bibarsa Natha (36). Izraelac je u periodu od 2014. do 2018. godine nosio dres CSKA, odigrao 142 utakmice, dao 28 golova i upisao 24 asistencije.

- Za nas je mnogo bitno da igramo protiv kvalitetnih timova, jer za manje od dvadeset dana kreće Superliga, a zatim i borba za Ligu šampiona. Naporno treniramo, ali su nam potrebne i jake utakmice, da vidimo gde smo i šta smo uradili. Drago mi je što ću se vratiti u grad u kome sam živeo četiri godine, gde je i moj sin rođen. Verujem da će ovo biti lepih desetak dana, uz kvalitetan fudbal i druženje, kao i da ćemo još jači i bolji dočekati start sezone - poručio je Natho.

Foto: FK Partizan

Bibars Natho ponovo u Moskvi

Podsetimo, trener Stanojević je u Rusiju poveo 24 igrača i trojicu golmana. Precrtan je vezista Frenk Kanute, koji će promeniti sredinu ovog leta, dok se od omladinaca za šansu izborio samo defanzivac Nikola Simić.

Na pozajmicu su otišli Aranđel Stojković (Debrecin) i Nikola Miličić (Napredak), a isto očekuje i Janka Jevremovića, dok su Bogdan Mirčetić (Radnički Kragujevac) i Mihajlo Petković (Napredak) završili misiju u Humskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja
Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

03.07.2024

22:24

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana
Politika

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, sastao se danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilović, a zatim su zajedno obišli radove na deonici Bijeljina-Rača, budućeg auto-puta Beograd - Sarajevo, jednog od dva koja će povezati Srbiju i Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

03.07.2024

21:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija