• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

28.06.2024

21:13

Partizan će igrati u mom stilu! Stanojević posle Slovenije pomenuo i njega: Nije dobro što takve stvari cure (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Partizan će igrati u mom stilu! Stanojević posle Slovenije pomenuo i njega: Nije dobro što takve stvari cure (VIDEO)

Podeli vest

Trener Partizana Aleksandar Stanojević, dan pred povratak za Beograd razgovarao je sa novinarima i povukao crtu posle osmodnevnog rada u Sloveniji.

Osvrnuo se šef struke crno-belih na kontrolne mečeve, transfere, a pričao je i o planovima u narednom periodu.

- Imam prvi presek ekipe, jasniju sliku u vezi sa nekim igračima, kao i u kakvom smo stanju trenutno i veoma sam zadovoljan onim što sam video. Idemo korak po korak, u ovoj fazi rada je najbitniji intenzitet, da se upoznamo, da igrači dobiju prve zahteve, koje su dobro prihvatili. Nije to, naravno, još ono što želimo, daleko smo od toga, ali napredujemo iz dana u dan, to je najbitnije - kaže Aleksandar Stanojević.

Osvrnuo se strateg Partizana na meč sa slovenačkom ekipom Bravo i poraz od 2:1.

- Bio je to meč gde sam želeo da se uverim u sposobnosti nekih momaka, da imamo neku jasniju sliku. Bilo je dosta mladih momaka, neke ćemo poslati na pozajmice, neke vratiti u omladinsku selekciju, ali ćemo se preusmeriti na mlade snage u narednom periodu. Neki igrači su napredovali, neki nisu i žao mi je što nismo imali još jedan meč u Sloveniji da imamo još jasniju sliku, no, šta je-tu je.

Nije hteo Stanojević da govori o imenima, prijatnim ili neprijatnim iznenađenjima.

- Rano je da diskutujemo na tu temu, iako nemam problem da kažem šta mislim, tim pre što navijači Partizana zaslužuju da znaju sva dešavanja, da se sve otvoreno kaže. Ipak, ovo je period rada kada svi variraju, stanje se menja iz dana u dan, uz to smo imali veliki broj igrača, mislim da odavno nije tako bilo. Jedan dan bude bolji, drugi lošiji, ali sve je to normalno dok ne odmorimo i uđemo u lakši ritam.

Prokomentarisao je i kako se ekipa "primila" na postavljene zahteve. Ipak, istakao je i nešto što mu se nije dopalo, a to je što je termin bio kraći od uobičajenog.

- Svaki trener ima svoje zahteve i ne bih ulazio u detalje ili poredio. Što se mene lično tiče, važno mi je da prihvate to što postavimo pred njih i da shvate šta želim, da imaju jasnu visiju toga, da znaju u svakom momentu šta treba da rade i, što je najvažnije, da igrači to prihvate. E, sad, još se nismo "našli" sto odsto, no, leći će sve na svoje mesto. Ove pripreme su kraće za sedam do deset dana i to nam svakako nedostaje, ali nema kukanja, idemo dalje, moj posao je da u kraćem vremenu postavim stvari na mesto i da posle toga uđemo u taj turnir u Moskvi i mečeve.

Reč-dve o pojačanjima.  Nova lica su Nihad Mujakić, koji je odradio nekoliko treninga u Sloveniji, Kervin Arijaga koji je stavio paraf na ugovor u četvrtak, a u petak će to učiniti i Ibrahim Zubairu.

- Sa njima ćemo, pre svega, dobiti na čvrstini i brzini. Mujakića znam iz Turske, Arijaga je zadnji vezni, reprezentativac je Hondurasa, koji takođe ima dobre fizičke predispozicije, a potpisali smo i Zubairua, mladog igrača sa dve godine iskustva u Srbiji. Verujem da će biti lepo osveženje za nas i da će opravdati očekivanja.

Foto: ATA Images

 

Pominje se i ime Ifeta Đakovca iz TSC...

- Nije dobro što takve stvari cure u javnost, remeti to poslovanje, Đakovac jeste profil igrača koji mi se dopada, ali daleko od toga da je realizacija transfera blizu ili završena, naprotiv. Sa druge strane, imamo još neke opcije, jer ne možemo da čekamo previše, 20. jula već imamo važnu utakmicu. Ako se reši - biću zadovoljan, ako se ne završi brzo, okrećemo se drugim opcijama.

Ukoliko odu Saldanja i Baždar, crno-beli imaju "plan B":

- Apsolutno. Rekao sam ljudima u klubu da može da ide svaki igrač za koga dobiju dobru ponudu, a i on sam bude zadovoljan. Mi jednostavno živimo od toga i moramo da se prilagođavamo. Naravno, biće to do nekog određenog datuma koji ćemo da ustanovimo i posle toga neće biti prodaje da ne bismo remetili kompoziciju tima. Takođe je bitno i da se pripremimo za te eventualne odlaske i već gledamo alternative.

Pričao je Stanojević i o saradnji sa stručnim štabom, sa nekim trenerima je prvi put radio ovog leta.

- Prezadovoljan sam, iako je činjenica da sa nekim od kolega nisam ranije radio. Napravili smo unutar stafa timsku preraspodelu, svako ima svoje zaduženje, a svi smo uključeni i možemo da obuhvatimo širok spektar obaveza.

Foto: FK Partizan

 

Prate crno-beli situaciju u Dinamu iz Kijeva, prvom rivalu na putu ka Ligi šampiona.

- Pratimo im svaki korak, apsolutno sve što rade, sve nas zanima. Vidimo da angažuju nove igrače, pojačavaju se i ima malo žala što je Ukrajina ispala tako rano sa Evropskog prvenstva, jer bismo možda dobili umornijeg rivala - smeje se Stanojević. - Ipak, grupa im je bila neverovatna, osvojili su četiri boda i ispali, što se prvi put desilo. Dinamo je u reprezentaciji imao šest igrača, od toga četiri standardna, što je za respekt. Vidim i da su neke internacionalce vratili sa pozajmica, ali dobro. I mi smo se, nadam se, pojačali, pa polako, spremaćemo se za protivnika.

Trener Partizana dodaje i da se prate srpski klubovi.

- Naravno, vodimo računa i sve pratimo. Sem najvećeg rivala, imamo Vojvodinu sa sjajnim trenerom, pojavili su se i etablirali TSC, Čukarički, ozbiljni su veoma. Eto, poslenje i Jedinstvo Ub sa nekom sportskom, pravom sportskom pričom i smatram da će biti zanimljivije nego u prethodnom periodu.

Foto: FK Partizan

 

O Partizanu sledeće sezone kaže:

- Nadam se agresivan, disciplinovan, nešto što je moj stil fudbala, Da budemo produktivni, da pokušavamo, da budemo dinamični. Malo je vremena, igrači dolaze u hodu, ali moram da budem zadovoljan, jer mi se ispunjavaju želje koje sam tražio klubu. Moraćemo malo da budemo strpljivi prvih nekoliko kola, ali se nadam da ćemo brzo biti onakvi kakvi svi priželjkujemo.

Na kraju, strateg kluba iz Humske nije mogao da odgovori na pitanje koja je jača ekipa, ona koju je vodio u prošlom mandatu na klupi ili ova.

- Uh, teško pitanje, ne mogu da odgovorim. Nisam još spoznao snagu ovog tima, nismo još implementirali sve zahteve, neki igrači su tek došli, neki nisu ni trening još imali. Rano je za poređenja, iskreno ih i ne volim, a i taj tim sam vodio pre tri godine, a u fudbalu se sve brzo menja. Čak i kada dođemo do toga, verovatno neću porediti - podvlači crtu Aleksandar Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija