• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

01.07.2024

12:45

Partizan ne odustaje od Đakovca! Poslao novu ponudu, sad se čeka TSC

Starsportphoto

Partizan

Partizan ne odustaje od Đakovca! Poslao novu ponudu, sad se čeka TSC

Podeli vest

Iskusni vezista je velika želja crno-belih i trenera Aleksandra Stanojevića ovog leta.

Polako Partizan sklapa tim za novu sezonu, u Humsku su stigla petorica novajlija, ali tu nije kraj. Stručni štab je procenio je da je srpskom viceprvaku neophodan još jedan centralni vezista, klasična "osmica", a prva i najveća želja već neko vreme je Ifet Đakovac (26) iz TSC-a.

Prethodnih dana su svi mediji pisali o pregovorima čelnika "parnog valjka" sa ljudima iz Bačke Topole, koji su tražili čak 1,5 miliona evra na ime obeštećenja, s obzirom da momak rodom iz Sjenice ima važeći ugovor do 30. juna 2026.

Za rukovodstvo crno-belih to je u startu bilo previše, imajući u vidu da su prošlog leta manje platili najboljeg strelca ekipe i Superlige, Mateusa Saldanju (24), koji ih je koštao 1,3 miliona, dok su za južnokorejskog reprezentativca Jung-Džun Goha dali 1,2 miliona. Zbog toga je i nastao mali zastoj u pregovorima, ali daleko od toga da su oni završeni.

Naprotiv, u Partizanu su odlučili da na adresu tima sa severa Bačke pošalju novu ponudu, a ona glasi - milion evra na ime obeštećenja i određeni procenti od naredne prodaje Đakovca. Sada je odluka na upravi TSC-a, koja je, prema nezvaničnim informacijama, veoma blizu da to prihvati i sklopi dogovor sa Beograđanima.

Foto: Starsportphoto

Uskoro postaju saigrači: Đakovac u duelu sa Filipovićem

Nije tajna da Đakovac želi na Topčidersko brdo, uostalom, on je i prošao mlađe kategorije Partizana, pa bi mu ovo ujedno bio povratak i prilika da napravi korak više u karijeri. Od 2021. je u Bačkoj Topoli, gde je odigrao 124 utakmice, dao 25 golova i upisao 16 asistencija, a pre toga je bio član Zlatibora i Tutina.

Da bi odličnog vezistu rado videli u Humskoj nedavno je potvrdio i trener Aleksandar Stanojević.

- Đakovac je profil igrača koji mi se dopada, voleo bih da ga imam u svom timu. Ako se to uspešno reši - biću prezadovoljan, ali ukoliko se ne završi brzo, okrećemo se drugim opcijama. Ne možemo da čekamo predugo, čeka nas start prvenstva već 19. jula - poručio je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija