• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

01.07.2024

07:07

Kako će izgledati Partizan pod palicom Stanojevića?! Iznenađenje na desnom beku

FK Partizan

Partizan

Kako će izgledati Partizan pod palicom Stanojevića?! Iznenađenje na desnom beku

Podeli vest

Novi-stari trener crno-belih sprema navijačima nešto baš zanimljivo.

Fudbaleri Partizana odradili su najteži deo priprema u Sloveniji, napunili pluća, a sada ih očekuje foto-finiš i "glancanje" tima za start nove sezone. Ekspedicija kluba iz Humske danas će krenuti put Rusije, gde će boraviti desetak dana i odigrati tri izuzetno jake prijateljske utakmice.

Srpski vicešampion će prvo učestvovati na "Bratskom kupu" u Moskvi, u okviru kojeg će odmeriti snage sa Dinamom (3. jul) i bratskim CSKA (7. jul). Takođe, plan je da generalna proba pred početak Superlige za crno-bele bude okršaj sa Lokomotivom (10. jul).

Ono što sve simpatizere "parnog valjka" zanima svakako je vezano za sastav ekipe i način igre. Dobro je poznato kakav stil gaji i forsira Stanojević, kojem je ovo treći mandat na klupi, tako da ni ovoga puta neće biti mnogo drugačije.

Fizička sprema, disciplina, brzina, efikasnost, čvrstina u odbrani... To je ono što trener i njegovi saradnici u stručnom štabu žele, a već se mogu i naslutiti prvi obrisi kostura tima.

Foto: FK Partizan

 

Dva pojačanja su već angažovana u poslednjoj liniji, koja je minule sezone bila i najveći problem. Tako bi tandem štopera trebali da čine kapiten Svetozar Marković i novajlija Nihad Mujakić, koji je stigao iz Ankaragučua. Među stativama je svakako "zakucan" Aleksandar Jovanović, stigao je i novi levi bek u vidu Marija Jurčevića, dok najveće iznenađenje sledi na desnoj strani.

Naime, dosad su za to mesto konkurisali Aranđel Stojković, Aleksandar Filipović i Marko Živković, dok je iz omladinskog pogona priključen talentovani Milan Roganović. Međutim, Stojković je otišao na pozajmicu u mađarski Debrecin, dok Filipović i Živković trenutno nisu u prvom planu, a mladi Roganović je povredio koleno i neće ni putovati u Rusiju.

Foto: FK Partizan

Aleksandar Stanojević

U prvi plan je iskočio Natan de Medina, koji je praktično već bio otpisan i očekivalo se da ovog leta pronađe novu sredinu. Nije bio opcija kod prethodnih trenera Igora Duljaja i Alberta Nađa, ali sada se nametnuo i Stanojević u njemu vidi dobro rešenje za desnog beka.

Kada je reč o veznom redu, tandem zadnjih veznih trebali bi da čine Leonard Ovusu i novajlija Kervin Arijaga, dok je Frenk Kanute otpisan, a šansu sa klupe čekaće mladi Matija Stjepanović i iskusni Aleksandar Šćekić.

Za organizaciju igre biće zaduženi Gajas Zahid, Jung-Džun Goh, kao i Bibars Natho, koji će verovatno više ulaziti sa klupe, nego što će biti starter, s obzirom da je ušao u 37. godinu. Pritom, nije isključeno da Partizan uskoro angažuje i još jednog vezistu, a u prvom planu trenutno je Ifet Đakovac iz TSC-a.

Foto: FK Partizan

Natan de Medina opcija za desnog beka

Što se tiče ofanzivaca, konkurencija je žestoka. Na bokovima su Aldo Kalulu, Ksander Severina, Aleksa Janković, Nemanja Trifunović, ali i pojačanje sa Uba - Ibrahim Zubairu. Momak iz Gane stekao je pravo na srpsko državljanstvo i samim tim ispunjava i status "bonusa", što mu je ogroman plus.

U samom špicu su najbolji strelac prošle sezone Mateus Saldanja, kao i Samed Baždar, čija se prodaja uskoro očekuje. Povratnik Đorđe Jovanović najavio je povratak u golgetersku formu, status "džokera" ponovo bi mogao da ima Nemanja Nikolić, a svoju šansu čekaće i omladinac Dušan Jovanović.

Foto: FK Partizan

Zubairu i Arijaga treniraju sa ekipom

Za one koji su trebali da predstavljaju budućnost kluba, ali sada nisu uspeli da se nametnu, spremne su pozajmice. Tako će Nikola Miličić i Mihajlo Petković u Napredak, traži se najbolja opcija za Janka Jevremovića, dok je Bogdan Mirčetić potpisao četvorogodišnji ugovor sa Radničkim iz Kragujevca.

Podsetimo, crno-beli će na premijeri Superlige igrati u Kruševcu (19. jula), dok ih četiri dana kasnije u Poljskoj čeka prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv kijevskog Dinama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija