19.07.2024.

08:59

Foto: Profimedia/Pedja Milosavljevic/Starsport

Sport

Mnogo je! Ovi "orlovi" su rešili da iskuliraju Piksija! Njih 6 reklo "ne " selektoru, a dvojica se spremaju!

Navijači fudbalske reprezentacije Srbije i brojni igrači našeg nacionalnog tima žale što je najstariji među njima rešio da kaže "kraj" igrama za reprezentaciju.

Poznato je su reči Dušana Tadića u Nemačkoj podigle veliku prašinu i nisu se dopale selektoru, a to je verovatno samo ubrzalo odluku asa Fenerbahčea da odustane od dresa sa grbom Srbije.

Informer

Dugogodišnji reprezentativac naše zemlje, Nemanja Radonjić (28), samo je jedan u nizu onih koji ne žele da igraju za reprezentaciju dok je selektor proslavljeni srpski fudbaler, a razlog je taj što se nije našao na konačnom spisku putnika za EURO.

Delovalo je da ova odluka popularnog Radonje nije mnogo pogodila Piksija, koji je rekao da mu vrata nisu zatvorena i da "nema lični problem sa Radonjićem, da je odličan fudbaler, ali da neke stvari nisu dovoljne da bi bio ovde".

Informer

Mnoge je iznenadilo to što je iskusni defanzivac Matija Nastasić (31) rešio da odjavi selektora, koji je često "kukao" što ga nema na raspolaganju. Pozvao ga je Piksi ovog proleća na prijateljske mečeve uoči kontinentalne smotre, ali mu je fudbaler Majorke rekao da "iz privatnih razloga" neće doći. I to je bilo to, nije ga bilo u Nemačkoj i kako stvari stoje neće ga ni biti dok je Stojković na klupi, a možda ni nakon toga...

Informer

Ako ste mislili da je kraj, prevarili ste se! Mile Svilar (24), momak o kojem je ove godina brujala Evropa zbog fenomenalnih odbrana na golu Rome, nije hteo uzalud da čeka da mu se selektor smiluje, pa je rešio da izabere Belgiju umesto Srbije - i zeznuo se! 

Procurilo je da se sa tamošnjim savezom dogovorio se da se ipak vrati na gol Belgije, pa mu je Piksi poručio da više neće biti pozivan.

Informer

Svilar nije dobio dozvolu iz FIFA da promeni reprezentaciju, a Piksi je najavio da bi mogao ponovo da ga pozove, no, nije ga poveo u Nemačku.

Filip Đuričić (32), fudbaler Panatinaikosa koji je prošao sve reprezentativne selekcije naše zemlje, saopštio je da se povlači iz reprezentacije nakon što nije bio ni na širem spisku za Nemačku, a iz njegovog saopštenja jasno se videlo koliko mu je teško pala Stojkovićeva odluka.

Informer

Marko Dmitrović (32), golman Sevilje, shvatio je da Piksi preferira neke druge njegove kolege poput Vanje Milinković Savića, Đorđa Petrovića i Predraga Rajkovića, pa je još prošle godine rešio da se orposti od dresa "orlova" i celokupan trud i pažnju usmeri ka španskom klubu.

Informer

I za kraj, sve se glasnije može čuti da će od igara za reprezentaciju odustati i Nemanja Gudelj i Filip Kostić, koji planiraju da krenu stopama Dušana Tadića. Ukoliko dođe do toga, to će biti osam igrača koji su iz različitih razloga rešili da se više ne odazivaju selektoru našeg nacionalnog tima!

Informer

Vreme leti, a naredni meč Srbija igra 5. septembra protiv Španije u Beogradu u okviru 1. kola Lige nacija, a navijači sa nestpljenjem iščekuju da vide kako će izgledati podmlađeni tim koji će se suprotstaviti novom vladaru Evrope!