23.07.2024.

06:04

Foto: epaimagaes

Sport

Rusi ubijaju, sakate naše ljude i decu... Skandal, Ukrajinac napao Partizan jer je igrao u Moskvi

Ukrajina i Rusija su u ratu od februara 2022. godine, a pred utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona,  ukrajinski klub najavio je da se njegovi igrači i članovi neće pozdraviti sa crno-belima jer su učestvovali na "Bratskom turniru" u Moskvi početkom ovog meseca.

Ukrajinci su baš pogođeni jer su Srbi bili u Rusiji, pa je trener Dinama, nekadašnji golman, Oleksandr Šovkovski, pred meč u kvalifikacijama, najmanje pričao o fudbalu, a više o ratu, te na sraman način u celu priču uvukao Partizan. Zameraju Ukrajinci crno-belima jer su bili u Rusiji, koja, kako je rekao trener Dinama, vodi rat protiv njih, uništava gradove, sela, ubija ljude, decu...

"Reći ću to blago, da ne razumemo putovanje Fudbalskog kluba Partizan u Moskvu na prijateljski "Bratski turnir", gde su igrali seriju utakmica protiv lokalnih klubova i izrazili su znake solidarnosti sa onima koji vode agresivni i "misteriozni" rat protiv nas, okupirajući naše zemlje, uništavajući gradove i sela. Oni ubijaju i sakate naše ljude i decu. I pored toga, uradili su to uprkos jasnoj odluci UEFA da izbaci ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja pod svojim okriljem. Ta odluka usvojena je odmah nakon početka agresije Rusije na našu zemlju", rekao je Šovkovski.

Informer

Nastavio je sa licemernim izlaganjem te rekao kako nisu izdali saopštenje za javnost kako ne bi podsticali neprijateljstvo pre utakmice. 

"Ako uzmemo u obzir sve navedene okolnosti, prinuđeni smo da odbijemo sve formalnosti pre utakmice. Naš stav se zasniva isključivo na akcijama Partizana, koji je na ovaj turnir otišao u zemlju koja napada i ubija građane naše zemlje. Smatramo da ti potezi nisu prijateljski prema našem klubu i prema našoj zemlji. Uprkos svemu, ekipa je potpuno fokusirana na pripremu utakmice, želi da pokaže profesionalne kvalitete, koje nastojimo da pokažemo protiv Partizana, u potpunosti se pridržavajući pravila UEFA, fer-pleja i fer-pleja". 

Ovo nije prvi put da Ukrajinci napadaju Partizan, nedavno je tamošnji novinar i komentator Viktor Vacko sramno izvređao crno-bele.

"Igrali su u glavnom gradu terorističke zemlje, zemlje agresora, zemlje ubica. Takmičenje su nazvali Bratski kup. Ove se*onje ne mare za moral i nije me briga kakvu će igru Dinamo da pokaže, Dinamo mora da uništi ove kretene iz Srbije, tu se ne radi samo o fudbalu, to je više od fudbala.  Radi se o zlu koje mora da bude kažnjeno. Baš me briga za taktiku da li će biti spektakularno ili dosadno. Dinamo jednostavno mora da ih uništi na terenu. Zaista bih voleo da igrači to jasno shvate", poručio je Vacko pred meč Dinama i Partizana.