• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

22.07.2024

14:16

Fudbaleri Partizana složni: Remi protiv Ukrajinaca za mirniji revanš (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Fudbaleri Partizana složni: Remi protiv Ukrajinaca za mirniji revanš (VIDEO)

Podeli vest

Prvotimci crno-belih veruju da mogu neporaženi da se vrate iz Poljske.

Težak ispit očekuje srpskog viceprvaka na evropskoj premijeri, ali igrače ne napušta optimizam. Ekspedicija Partizana jutros je otputovala u Lublin, gde će sutra uveče igrati protiv kijevskog Dinama u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona (20.00, RTS 1, Arena premijum 1).

"Parni valjak" će pokušati da izbori što bolji rezultat, kako bi u revanšu na svom stadionu imao realne šanse da se bori za prolaz dalje. Ukoliko uspe u tome, naredna prepreka na putu do elitnog takmičenja biće mu Glazgov Rendžers.

Ipak, sada je fokus samo na okršaju sa ukrajinskim velikanom. Golman Aleksandar Jovanović biće ponovo jedan od najjačih aduta crno-belih, što je dokazao na startu Superlige protiv Napretka (1:0).

- Analizirali smo i arhivirali taj meč protiv Kruševljana. Najvažnije je da smo uzeli tri boda, ali jasno je da mnogo toga treba da popravimo. Sada je pred nama novi izazov, a cilj je da ostvarimo povoljan rezultat pred revanš u Beogradu. Ne bih ni kalkulisao previše. Ovo je tek prvih 90 minuta i sve zavisi od dešavanja na terenu. Uvek idemo na pobedu, ali svakako da ni remi ne bi bio loš - rekao je Jovanović.

 

 

Iskusni čuvar mreže je svestan da će imati težak posao u Poljskoj, jer Dinamo ima jako kvalitetan tim i opasne ofanzivce.

- Videćemo koliko će me mučiti njihovi napadači. Uvek to ponavljam, ako se budemo branili kao ekipa, svi kao jedan, verujem da neće biti problema. Što se mene lično tiče, tek je početak sezone, ali želim da nastavim tamo gde sam stao prošle, to mi je namera - naglasio je Jovanović.

Poslednji bedem ispred sjajnog Nišlije činiće kapiten Svetozar Marković i novajlija Nihad Mujakić.

- Velika utakmica je pred nama. Potrudili smo se da se maksimalno spremimo za ono što nas čeka, analizirali smo protivnika do detalja. Mentalitet Partizana je jasan, moramo uvek da idemo na pobedu, a tako ćemo se i u Lublinu ponašati - poručio je Mujakić, a potom dodao:

Foto: Starsportphoto

Nihad Mujakić

- Znamo da igra protiv Napretka nije bila dobra, ali to je tek prvi meč. Veliki broj novih igrača je došao tokom leta, novi je i trener, a pripreme nisu bile duge. Treba malo vremena da se još bolje upoznamo, da se svi uklopimo, ali verujem da kako vreme bude odmicalo mi ćemo samo biti bolji i jači.

Snažni štoper veruje da će protiv Kijevljana crno-beli imati i mnogo više prostora da razviju igru.

- Ono što je šansa za nas i dobra okolnost jeste to što protivnici u Evropi igraju otvorenije nego u domaćem prvenstvu, gde se većina timova brani protiv Partizana, pa je teže i probiti taj blok. Mi smo cele pripreme odradili protiv jakih ekipa, koji su na nivou Dinama i tu smo najbolje videli šta i kako moramo da radimo. Zato protiv Ukrajinaca očekujem zanimljivu borbu - objasnio je Mujakić.

Foto: ATA Images

Aleksandar Šćekić

I iskusni defanzivni vezista Aleksandar Šćekić ima recept za pozitivan rezultat u Lublinu.

- Svi znamo koliko klubu i navijačima znače kvalifikacije za Ligu šampiona. Očekuje nas teška utakmica, ozbiljan protivnik, nimalo lak posao. Moramo od prvog minuta da uđemo sto posto, da ispoštujemo sve ono što stručni štab traži od nas, samo tako možemo nečemu da se nadamo - zaključio je Šćekić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Očekujem da svako domaćinstvo prati utakmicu protiv Amerike! Naši sportisti će nas učiniti ponosnima u Parizu! (VIDEO)
Live TV

Očekujem da svako domaćinstvo prati utakmicu protiv Amerike! Naši sportisti će nas učiniti ponosnima u Parizu! (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je juče sportiste i članove olimpijskog tima Srbije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike i tom prilikom je uručio državnu zastavu odbojkašici Maji Ognjenović koju će s Dušanom Mandićem nositi na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Ovim povodom gost "Info jutra" bio je državni sekretar za sport Marko Kešelj.

22.07.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja
Srbija

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja

Crkva Svete Nedelje u prizrenskom naselju Potkaljaja postala je ženski manastir. Za igumaniju novoosnovanog manastira Srpke pravoslavne crkve postavljena je monahinju Zlata, koja je do sada službovala u manastiru Brnjak, kod Zubinog Potoka.

22.07.2024

16:16

Gori šuma na Tari!
Srbija

Gori šuma na Tari!

Na Tari, u veoma nepristupačnom delu, iznad mesta Krtica na putu Perućac -Mitrovac, vatrogasci i zaposleni u NP Tara ulažu velike napore da lokalizuju i ugase požar.

22.07.2024

13:30