• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

20.07.2024

07:00

Ništa to ne valja! Partizan jalov, loš, neubedljiv, a navijači zabrinuti (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Ništa to ne valja! Partizan jalov, loš, neubedljiv, a navijači zabrinuti (VIDEO)

Podeli vest

Očajno su crno-beli izgledali na premijeri Superlige protiv Napretka, iako su slavili sa 1:0 (0:0).

Mirisalo je sve sinoć na kiks Partizana i remi sa Kruševljanima već na otvaranju domaćeg prvenstva, ali je spas stigao u vidu Mateusa Saldanje. Najbolji strelac tima prošle sezone našao se na pravom mestu u pravo vreme, predosetio gde će lopta doći posle šuta Bibarsa Natha i u 93. minutu obradovao navijače, pogotovo one koji su se, makar na kratko, vratili na južnu tribinu stadiona u Humskoj.

Laknulo je i treneru Aleksandru Stanojeviću, jer su osvojena tri boda, ali daleko od toga da je miran i spokojan. I sam je posle utakmice bio vidno nezadovoljan, priznao je da igra nije ni na šta ličila, da se tako ne osvajaju titule i da mora da bude mnogo jače, agresivnije i kvalitetnije.

Nije tajna da se srpski viceprvak tokom letnje pauze suočavao sa određenim problemima, da su se neki igrači kasnije priključili pripremama, novajlije su dolazile u hodu, a pojedinci su imali i problema sa povredama. Ipak, kako je i sam šef struke rekao, alibija nema i ne sme da ga bude, pogotovo ako se ima u vidu da se najavljuje napad na trofeje, a pritom dolaze i teška iskušenja u Evropi i dvomeč sa kijevskim Dinamom.

- Moramo ovaj grb koji nosimo da ga zaslužimo, ne možemo ovako da igramo. Mi hoćemo, želja nije sporna, ali nije dovoljno u Partizanu imati samo želju i boriti se. To je ništa, nebitno je. Bez ritma smo, nismo furiozni. Možemo da ne pobedimo, ali mora da puca u svakom napadu, da stvaramo šanse. Treba da budemo agresivniji. Titulu ne osvajaju majstori, koji će tako da igraju, titula se osvaja kroz energiju, požrtvovanost, ludačku želju, tako si konkurentan. A, ovako tralala, šićfirić, tako ne može - poručio je Stanojević.

Foto: Starsportphoto

Stanojević sa igračima Partizana

Kada bismo krenuli redom, analiza bi izgledala ovako. Golman Aleksandar Jovanović ponovo fenomenalan, nastavio je tamo gde je stao prošle sezone, zaustavio dva jako neugodna šuta i sačuvao mrežu. Tandem štopera Svetozar Marković i Nihad Mujakić ostavljaju dobar utisak, dok je debitant i bonus Vukašin Đurđević imao vatreno krštenje, ali nije imao mnogo izleta u napad.

Na drugoj strani, ne vidi se da je Nikola Antić napredovao u bilo kom segmentu u odnosu na minulu sezonu. Čak je ponovo uzeo da izvede slobodan udarac iz idealne pozicije i ponovo je promašio. Zbog toga se i očekuje da pojačanje Mario Jurčević uskoro dobije prednost na levom beku.

Jedan od onih koji je položio ispit svakako je bio Kervin Arijaga. Stabilan, brz, a pritom itekako ume da pošalje upotrebljivu loptu ofanzivcima. Ono što, ruku na srce, nema Aleksandar Šćekić, koji se kod Stanojevića vratio u startnih 11.

Foto: Starsportphoto

Kervin Arijaga ostavio solidan utisak

Na krilima su sinoć bili mladi Nemanja Trifunović, drugi bonus, kao i brzonogi Aldo Kalulu, koji je jedini pokazivao neku konkretnu želju u prvom poluvremenu. Ipak, možda i najveće razočaranje je Jung-Džun Goh. Momak koji je zimus plaćen 1,2 miliona evra i dalje ne pokazuje da je vredan tolikog novca.

Reprezentativac Južne Koreje je kod prethodnog trenera Igora Duljaja igrao krilo, a sada je dobio priliku da bude glavni organizator igre, takozvana "desetka". I ništa konkretno ekipa od njega nije dobila, ni pravovremeni pas ka napadačima, ni šut sa distance, ni prodor, dribling... Tek kada su na teren ušli iskusni Gajas Zahid i Bibars Natho, igra crno-belih je počela da liči na nešto, bilo je konkretnijih napada i pokušaja da se nešto više uradi.

Na kraju, sve pohvale zaslužuje i mladi Mateja Stjepanović, jer je upravo on pokrenuo akciju kod Saldanjinog gola, kada je na fantastičan način proigrao Natha, nakon čijeg je šuta Brazilac smestio loptu u mrežu.

Foto: Starsportphoto

Trenutak kada Saldanja postiže jedini gol

Pobeda se piše, ali zadovoljstva nema. Ni kod stručnog štaba, a ni kod navijača, koji su itekako imali šta da zamere svojim ljubimcima. Ovo su samo neki od komentara sa društevnih mreža:

"Igra katastrofa, krštenu akciju nemamo. Hoćemo da se ušetamo u gol. Uprava napolje."

"Na šta je naš fudbal spao kad niko neće ni da šutne, već samo vozaju ovu loptu oko šesnaesterca. Bole oči od ovoga."

"Napravili su od Partizana prosečan klub."

"Bromazepam sezona otvorena."

"Pitam se ko je ovde igrao sa igračem manje."

"Spremi se Dinamo Kijev, opasni smo u nadoknadi vremena".

Foto: Starsportphoto

"Grobari" nemaju razloga za zadovoljstvo

"Koji je ovo sport, ljudi moji."

"Tuga od igre, ali idemo dalje."

"Igru briši, pobedu piši."

"Sramotno!!! Igraš kao gost na svom terenu, imaš igrača više i jedva daš gol...bruka i sramota! Ako ovakvom igrom planiramo da se borimo možemo odmah da se pozdravimo sa titulom".

"Što pre prodati ove babe, to bolje za nas... Iskreno, nije ovo tim za titulu, našalost."

"Umalo da prevaziđemo sami sebe i titulu izgubimo u prvom kolu."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima!
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima!

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta
Kultura

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta

Posle julske pauze, Beogradsko dramsko pozorište će sa svojim hit predstavama Čovek slon, Budućnost, Laž i Švejk tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni - BDP Millennium team Areni u okviru projekta Novi glasovi biti izvedene premijere dve predstave: Rake (24.8) i Kavez za ptice (30.8).

19.07.2024

12:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija