• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

19.07.2024

19:59

Velika šansa za Napredak, Jovanović spasao Partizan

Starsportphoto

Partizan

Velika šansa za Napredak, Jovanović spasao Partizan

Podeli vest

Kruševljani nominalno domaćini protiv crno-belih na Topčiderskom brdu u 1. kolu Superlige.

Specifična situacija čeka nas već na startu domaćeg šampionata, a sve zbog nezavršenih radova na stadionu pod Bagdalom. "Čarapani" će neko vreme dočekivati protivnike u Humskoj, a zbog toga što će sada "parni valjak" biti u ulozi gosta, povratak na južnu tribinu, makar na kratko, najavili su i "grobari".

Srpski vicešampion, kao i Napredak, doživeo je ozbiljne promene tokom pauze. Na klupu se vratio Aleksandar Stanojević, dok je legenda Partizana, Goran Plavi Stevanović, ponovo preuzeo "čarapane".

Prošle sezone Napredak je dva puta bio koban po crno-bele. Slavio je u Humskoj sa 1:0, dok je u Kruševcu bilo 3:3.

Napredak - Partizan 0:0 (Drugo poluvreme u toku)

Grad: Beograd

Stadion u Humskoj

Kapacitet: 30.000

Sudija: Novak Simović (Lovćenac)

NAPREDAK: Savić - Bukorac, Marinković, Bubanj, Vukajlović - Krstić, Čubra - Bastajić, Tošeski, Stojiljković - Karaklajić.

Trener: Goran Stevanović

PARTIZAN: Jovanović - Đurđević, Marković, Mujakić, Antić - Arijaga, Šćekić - Trifunović, Goh, Kalulu - Saldanja.

Trener: Aleksandar Stanojević

 
UŽIVO

57. minut - Nova prilika za Nebojšu Bastajić, dobio je dobru loptu, odlučio je da šutira, ipak lopta je otišla pored gola.

51. minut - Aleksandar Jovanović je sada spasao Partizan! Bastajić je našao momenat da šutira iz ugla, ali golman Partizana je napravio dobru paradu i izbacio loptu u korner.

Foto: Starsportphoto

 

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Kraj prvog poluvremena

45. minut - Pokušao je Trifunović da centrira do Goha, ali to je bio izuzetno loš pokušaj.

39. minut - Neće Aleksandra Šćekića večeras. Uposlio ga je Saldanja sjajno u peterecu. Međutim, nije dobro udario loptu, a Savić je odmah reagovao, tako da ništa od pogotka za crno-beli tim-

30. minut - Još jedan jalov pokušaj pretnje Napretka, vrlo brzo je reagovala defanzivna linija Partizana.

28. minut - Navijači sve vreme sa južne tribine skandiraju protiv Miloša Vazure i uprave klub.

26. minut - Mogoa je sada Nemanja Trifunović da obraduje navijače Partizana. Dobio je loptu šesneastercu, ipak katastofalno je reagovao, a odmah je do lopte došao Savić

20. minut - Pokušao je Napredak da zapreti, međutim posle centaršuta Karaklajića, dobro intervenisala odbrana crno-belog kluba.

12. minut - Ofanzivniji je dosta Partizan. Međutim, nisu puleni Aleksandra Stanojević još uvek našli pravi način za pogodak.

6. minut - Nova pretnja po gol Napretka. Šutirao je Kalulu, ipak odlično je odbranio Savić

4. minut - Odmah je zapretio Parzizan na početku meča. Dobro su crno-beli započeli akciju, lopta je došla do Šćekića koji je uputio snažan šut, ali lopta je pogodila prečku. Krenuo je Napredak odmah u kontru, šutirao Bubanj, intervenisao je Jovanović.

1. minut - Utakmica je počela

20.52 - Grobari posle godinu dana ponovo na južnoj tribini.

20.46 - Navijači su se velikom broju pojavili ispred južne tribine u Humskoj-

 

 

20.35 Trener Napretka Goran Stevanović istakao je uoči meča sa Partizanom veruje da njegov tim može da ostvari pozitivan rezultat.

- Uradili smo pripreme na visokom nivou, igrali sa tri dobra protivnika, i to daje samopouzdanje da možemo ući u sezoni sa visokim ambicijama. No, kao glumci pred premijeru, kada kažu: "Dođite, pa vidite sve". Tako i mi jedva čekamo da prikažemo novi Napredak sa novim karakterom i licem. Istrajan, borben, fanatičan. Napredak je prethodnih godina mnogo problema zadavao Partizanu, tako da će oni biti motivisan, ali ja želim da posle meča pričamo o delima. Da ne ulazimo ni u euforiju ni u agoniju, jer u Srbiji si ili na nebu ili u blatu, a to je zamka, već da idemo iz kola u kolo na svom putu - poručio je Stevanović.

20.27 Najverniji navijači Partizana najavili su za večeras povratak na južnu tribinu, jer su crno-beli nominalno gosti, dok se bojkot domaćih utakmica nastavlja. Međutim, naišli su na probleme prilikom ulaska na stadion.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Partizan.net (@partizannet)

 

20.20 Poznati su i sastavi oba tima. Kao što je i bilo najavljeno, na klupi za rezerve ostao je vezista Bibars Natho, kao i Gajas Zahid, koji je prethodnih dana trenirao slabijim intenzitetom.

S druge strane, desni bek i jedan bonus biće novajlija Vukašin Đurđević, a drugi je krilo Nemanja Trifunović. Takođe, u prvih 11 se našao i defanzivni vezista Aleksandar Šćekić, a debitovaće i Kervin Arijaga.

 

 

20.13 Svesni su u taboru "parnog valjka" da je Napredak za njih jedan od tradicionalno najneugodnijih protivnika. Zato je i otkrio da je njegov stručni štab dobro analizirao rivala.

- Svako ima svoju motivaciju. Poštujemo rivala, imamo ozbiljnog trenera prekoputa Gorana Stevanovića, kvalitetan tim, koji igra dobar fudbal i ništa drugo tu ne postoji. Nikakav revanšizam, niti osveta za prošlu sezonu. Uspeli smo da pogledamo neke mečeve Napretka. Spremamo se ozbiljno za svakog rivala. Oni su prilično promenili tim, izuzetno su opasni u napadu. Doveli su iskusnog centarfora, tu je i Marjanović u veznom redu... Upoznati smo sa svim detaljima, gledali smo i par njihovih pripremnih mečeva preko jutjuba, nisu doživeli poraz - rekao je Stanojević.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Stanojević

20.08 Trener crno-belih Aleksandar Stanojević neće moći da računa samo na desnog beka Marka Živkovića, koji je u Rusiji doživeo težu povredu kolena, dok je iskusni vezista Gajas Zahid pod znakom pitanja.

20.00 Dobrodošli na naš lajv-blog posvećen utakmici Napretka i Partizana u prvoj rundi Superlige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Da li Bajden zaista ima koronu ili je to marketinški trik? Demokrate će u ponedeljak morati da se izjasne o svojoj podršci aktuelnom predsedniku! (VIDEO)
Live TV

Da li Bajden zaista ima koronu ili je to marketinški trik? Demokrate će u ponedeljak morati da se izjasne o svojoj podršci aktuelnom predsedniku! (VIDEO)

Predsednik Džo Bajden je pozitivan na koronavirus i ima blage simptome, saopšteno je iz Bele kuće juče, a preneo je BBC. Bajden je trebalo da govori na događaju u Las Vegasu u sredu popodne po lokalnom vremenu, a u sklopu napora da pridobije latinoameričke glasače. Izvršna direktorka Unidosa Dženet Murgija saopštila je gostima da je predsednik izrazio svoje žaljenje što nije mogao da se pojavi jer je bio pozitivan na koronavirus. Na ovu temu za Informer, u emisiji "Info jutro", govorili su analitičar Branko Radun i novinar i pisac Aleksandar Gajović.

19.07.2024

13:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta
Kultura

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta

Posle julske pauze, Beogradsko dramsko pozorište će sa svojim hit predstavama Čovek slon, Budućnost, Laž i Švejk tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni - BDP Millennium team Areni u okviru projekta Novi glasovi biti izvedene premijere dve predstave: Rake (24.8) i Kavez za ptice (30.8).

19.07.2024

12:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija