24.07.2024.

07:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Dno dna! Ukrajinci ignorisali srpske novinare

Partizan je ubedljivo poražen od Dinama iz Kijeva (6:2) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Oba gola crno-belih postigao je brazilski napadač Mateuš Saldanja, mada to nije bila velika uteha crno-belima. Ukrajinci su bliži plasmanu u treće kolo kvalifikacija Lige šampiona, osim ako crno-beli ne naprave čudo u Beogradu za sedam dana.

Informer

Domaćini i nisu bili neki domaćini. Pokazali su neprofesionalni odnos i nepoštovanje kako pre utakmice, tako i po završetku. Nisu se libili da pokažu mržnji prema crno-belima, s obzirom na to da su nedavno igrali prijateljske mečeve u Rusiji. Toliko su nisko pali su zaboravili šta je profesionalizam. Kako je preneo "Sport klub", nije bilo prevoda na engleski jezik posle konferencije za medije trenera Dinama.

Trener Dinama Oleksandr Šovkovski je počeo obraćanje sa "Slava Ukrajini", odgovorio je na pitanja ukrajinskih medija bez prevoda na engleski jezik. Na pitanje novinara da neko prevede šta je trener pričao, svi su odmahivali glavom i govorili "samo na ukrajinskom". Sramota!
 

Informer

Ukrajinski mediji na sve načine pokušavaju naš klub da uvuku u politiku, jer hoće da puknu od muke zbog prijateljstva Srbije i Rusije. Pre utakmice je trener Dinama Oleksandr Šovkoski napao crno-beli jer su igrali u Rusiji, koja je u ratu sa Ukrajinom, potom se fudbaleri Dinama nisu rukovali sa igračima Partizana, a nakon meča su se nadovezali ukrajinski mediji.