• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

23.07.2024

21:57

KRIMINALNI PARTIZAN! Crno-beli popili šest komada od Dinama! (VIDEO/FOTO)

Starsportphoto

Partizan

KRIMINALNI PARTIZAN! Crno-beli popili šest komada od Dinama! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Debakl, potop, ma, bre, raspad! Kriminal od igre Partizana!

Dinamo iz Kijeva deklasirao je crno-bele 6:2 u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica je odigrana u poljskom Lublinu zbog rata u Ukrajini.

Velika očekivanja, pompezne najave, a na terenu nova šamarčina. Još jedna evropska blamaža, samo godinu dana od bruke i sramote protiv danskog Nordsjelanda. Dokle ljudi, dokle više?! Slučajno, koje crno slučajno, svaka sezona u Evropi, sve crnja, igra sve tanja, a za to ne odgovara niko!

Crno-beli su posle sedam godina izborili učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Podsetimo, 2017. godine zaustavljeni su od Olimpijakosa 3. kolu, dok poslednji nastup u najjačem takmičenju pod okriljem UEFA klub iz Humske beleži 2010. godine, kada je na kormilu bio aktuelni trener Aleksandar Stanojević. 

Pred start meča umalo neviđeni skandal. Najavili su Ukrajinci uoči utakmice da se neće pozdraviti sa igračima srpskog tima i ostali su izabranici Oleksandera Šovkovskog dosledni nesvakidašnjoj odluci, i jedva, kako bi ispoštovali pravila UEFA samo pesnicama pozdravili crno-bele.

Foto: Starsportphoto©

 

A sve zbog toga što su se crno-beli ovog leta pripremali u Moskvi i odigrali prijateljske utakmice protiv CSKA i Dinama. Skandalozan potez velikog kluba, koji je ovog puta pokazao koliko je zapravo mali i uprkos ubedljivoj pobedi. 

Uz neprijatnost pre meča, ekipa Aleksandra Stanojevića doživela je šok i na startu utakmice. Pored rivala iz Ukrajine, gosti su imali još jednog - sudiju, Nemca Kristijana Dingerta, koji je posle samo deset minuta igre pokazao dva žuta kartona fudbalerima Partizana. Prvo je odmah na startu "sasekao" Saldanju, a onda nekim samo njemu znanim kriterijumom pokazao karton i De Medini.

Foto: FK Partizan

 

"Sude nam kao u Hagu" bio je jedan je od komentara na društvenim mrežama, a mnogi navijači našeg tima smatraju da je Nemac poslat u Lublin po zadatku.

U međuvremenu, na početku meča bilo je opasno pred golom Jovanovića posle dve vezane greške gostiju. Prvo je golman našeg tima traljavo ispucao loptu, što nije njegov manir, grešku je na kratko ispravio Antić, ali je ipak izgubio izgubio duel sa vezistom Dinama. Lopta je stigla do Kabajeva, a ovaj gađao bliži ugao. Jovanović je nekako uspeo da odreaguje, a i stativa ga je spasila. 

Fudbaleri Dinama su napadali u talasima, ali odbrana beogradskog tima je odolevala. Jovanović je u samo dva minuta odlično reagovao.

Foto: Starsportphoto

 

A, onda 19. minut - penal, a ubrzo i vođstvo Partizana! Kalulu je pao u kaznenom prostoru Dinama, imao je kontakt sa Karavajevim, ostao je da leži na zemlji, čekao se signal iz VAR sobe, da bi posle gledanja snimka sudija Dingert pokazao prstom na belu tačku. Minut kasnije, Mateus Saldanja izvodi čuvenu "panjenku", vara golmana Buščana i hladnokrvno šalje loptu u mrežu za vođstvo Partizana u Poljskoj.

Uprkos primljenom golu, nastavili su Ukrajinci sa napadima, i u drugom delu prvih 45 minuta dva puta pokušali da ugroze Jovanovića. Na drugoj strani pokušao je Severina, ali sve je ostalo samo na - pokušaju. 

Usledio je slom Partizana za samo šest minuta. 

Domaći su stigli do izjednačenja u 40. minutu. Akcija Dinama išla je po levoj strani , lopta došla do Šaparenka koji udarcem pod prečku matira Jovanovića.

Već u 43. minutu preokret! Crno - beli su komplikovali u svom šesnaestercu, izgubili loptu, ona došla do Braška, koji poluvolejom od desne stative matira golmana Jovanovića.

Potpuni potop Partizana u nadoknadi prvog poluvremena, Stanojevićeva ekipa prima i treći gol. Oleksandr Karavaev savladao je Jovanovića. Lopta je na putu do gola zakačila jednog igrača crno-belih tako da golman crno-belih nije imao nikakve šanse da spreči i treći pogodak Dinama iz Kijeva, pa se na odmor otišlo vođstvom Ukrajinaca 3:1.

Foto: Starsportphoto

 

Gde je stao u prvom poluvremenu Dinamo je nastavio i na početku drugog dela. Ekipa Oleksandra Šovkovskog nastavila je sa napadima, a inicijativa se isplatila već u 55. minutu.

Bila je to brza kontra, usledio je udarac Kabajeva sa ivice šesnaesterca u sam ugao, a Jovanović je bio nemoćan.

Stanojević je pokušao da pojača kriminalnu odbranu uvođenjem Aleksandra Šćekića umesto Jungdžun Goha, ali od toga nikakve vajde.  

Nadu crno-belima drugim golom je doneo opet Saldanja, jedina svetla tačka u Partizanu. Gol mu je "spakovao" rezervista Ibrahim Zubairu.

Međutim, Dinamo nije stao...

Prvo Popov u 83. minutu, a potom i rezervista Pikanolok u drugom minutu nadoknade vremena postižu konačan rezulta ovog meča i apsolutni krah Partizana.

Revanš meč na programu je narednog utorka u Beogradu, ali već sada je izvesno da Ukrajinci nastavljaju bitku za Ligu šampiona, dok Partizan ide rang niže u kvalifikacije za Ligu Evrope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li Ukrajina ima keca u rukavu za pobedu u ratu? Svesni su da ni po čemu ne mogu da pariraju Rusiji, pa napravili poseban vojni ogranak! Evo u čemu je trik!
Live TV

Da li Ukrajina ima keca u rukavu za pobedu u ratu? Svesni su da ni po čemu ne mogu da pariraju Rusiji, pa napravili poseban vojni ogranak! Evo u čemu je trik!

Da li je zaista rat toliko surov? Nema sumnje da postoji velika država i vladari iz senke; njihovo prisustvo sve je transparentnije, ali jedine žrtve svih sukoba i ratova samo su civili. U francuskoj prestonici, dešava se haos. Pariz je pod opsadom. Oko grada je postavljena žica. Ljudi nemaju nikakve informacije i to stvara sve veću paniku. Jedan pripadnik Hamasa izjavio je da će krvave suze teći u Parizu jer Francuska pomaže Izraelu u ratu. Uživo u program javio se i novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je komentarisao situaciju na ukrajinskom frontu. Urednik "Srbija tajmsa" Antonije Kovačević javio se uživo u emisiju gde je kometarisao povlačenje Džoa Bajdena sa mesta predsedničkog kandidata.

23.07.2024

22:27

Zašto država ne radi ništa protiv domaćih izdajnika? Službe bezbednosti znaju sve o onima koji su plaćeni da blate svoju zemlju! (VIDEO)
Live TV

Zašto država ne radi ništa protiv domaćih izdajnika? Službe bezbednosti znaju sve o onima koji su plaćeni da blate svoju zemlju! (VIDEO)

Više od trideset zemalja u svetu je u ratu. Nikada nije bilo više licemerja i dvostrukih aršina. To smo mi već osetili od strane Zapada, ali u današnjem svetu, kada nemate nuklearne glave, ne možete da se postavljate kao oni koji ih imaju. Govorilo se da ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji i da ćemo brzo popustiti. Dve i po godine je prošlo, a mi i dalje možemo da balansiramo i nismo okrenuli leđa Rusima. Na ove, ali i sve druge važne teme, u emsiji "Otvoreni studio" govorili su politički analitičar Dragan Simić i Vladimir Prebiračević iz Rusko-srpskog centra Majak.

23.07.2024

19:05

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada! (VIDEO)
Live TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada! (VIDEO)

NATO je objavio da je trenutno više od pola miliona vojnika u povišenoj pripravnosti. Proslavili su 75 godina osnivanja i sve što su rekli u Vašingtonu palo je u senku jer je došlo do pokušaja atentata na Trampa. Rusija je ponovo u prvom planu targetirana kao najveći neprijatelj po više osnova. Na ovu temu u "Info danu" govorili stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović i Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo.

23.07.2024

16:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kakvo je stanje na graničnim prelazima?
Srbija

Kakvo je stanje na graničnim prelazima?

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije zadržavanja za putnička vozila na graničnom prelazu Preševo, na izlazu su do 40 minuta, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

23.07.2024

19:14