• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

23.07.2024

18:58

Potop Partizana! Crno-belima preti debakl u Poljskoj (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Potop Partizana! Crno-belima preti debakl u Poljskoj (VIDEO)

Podeli vest

Klub iz Humske na stadionu u Lublinu protiv kijevskog Dinama igra prvi meč 2. kola kvalifikacija za najjače klupsko takmičenje.

Navijači Partizana imaće priliku da posle sedam godina pauze konačno gledaju svoje ljubimce u pohodu na grupnu fazu Lige šampiona.

Ukrajinski viceprvak dočekuje "parni valjak" u Poljskoj, zbog ratne situacije u njihovoj zemlji, pa bi neutralni teren mogao da bude i mala prednost za Beograđane.

Podsetimo, bolji iz ovog dvomeča u 3. kolu kvalifikacija igraće protiv Glazgov Rendžersa.

DINAMO K. - PARTIZAN 4:1 (drugo poluvreme u toku)

Grad: Lublin

Stadion: "Lublin arena"

Kapacitet: 15.243

Strelac: Šaparenko (40), Bražko (43), Karavajev (46), Kabajev (55) - Saldanja (22)

Sudija: Kristijan Dingert (Nemačka)

Žuti karton: Bražko (Dinamo), Saldanja, De Medina (Partizan)

DINAMO (K): Buščan - Karavajev (od 46. Mališ), Diačuk, Popov, Vivčarenko - Bujalski (od 46. Pikaljonok), Bražko, Šaparenko - Jarmolenko, Vanat, Kabajev.

Trener: Oleksandr Šovkovski

PARTIZAN: A. Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Antić – Arijaga, Zahid – Severina, Goh (od 46. Šćekić), Kalulu – Saldanja.

Trener: Aleksandar Stanojević

 
UŽIVO

DRUGO POLUVREME

55. minut - Potop Partizana u Poljskoj. Kijevljani vode 4:1. Ništa, ali ništa crno-beli ne mogu da odbrane. Dozvolili su Kabajevu da vuče loptu od sredine terena, niko nije ni pokušao da ga zaustavi i izađe mu u blok. Gađao je sa ivice kaznenog prostora i pogodio donji levi ugao.

53. minut - Novi korner za Dinamo, uspeo je nekako Partizan da se odbrani.

50. minut - I drugi deo su bolje otvorili Kijevljani. Pokušavaju udarcima sa distance, iznudili su korner. Probao je Diačuk na drugoj stativi, izblokirao ga je Antić.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, sa centra kreću fudbaleri Dinama. Dve izmene u domaćem timu - umesto Karavajeva i Bujalskog na terenu su Mališ i Pikaljonok. S druge strane, umesto Jung-Džun Goha šansu je dobio Aleksandar Šćekić.

PRVO POLUVREME

47. minut - Završeno je prvo poluvreme u Lublinu.

46. minut - Ovo je neverovatno! Novi gol Dinama - sada je 3:1, strelac je Karavajev. Šutirao je iskosa s desne strane, očajno mu je u blok izašao Antić, lopta ga je zakačila i još jednom prevarila Jovanovića.

45. minut - Umalo crno-beli da izjednače. Goh je izvršio pritisak na golmana Buščana, blokirao njegovo ispucavanje, lopta je došla do Saldanje, koji je probao iskosa sa desne strane, ali nije uspeo.

43. minut - Kakav preokret u Poljskoj. Dinamo vodi sa 2:1! Niz grešaka napravili su crno-beli u defanzivi, nisu dobro ispucali loptu iz šesnaesterca, ona je došla do Bražka koji je šutirao sa 17-18 metara i uz pomoć stative savladao Jovanovića.

 

 

40. minut - Nije izdržao Partizan, Šaparenko je izjednačio na 1:1. Kabajev je prošao po levoj strani, poslao odličnu povratnu ka vezisti Dinama, niko mu nije izašao u blok, a on sa 15 metara pogodio same rašlje.

35. minut - Ponovo Jovanović. Mnogo problema pravi Jarmolenko odbrani crno-belih, još jednom je prošao po desnoj strani, lopta se odbila do ivice kaznenog prostora, raspalio je Šaparenko, ali je golman Partizana izbacio u korner.

30. minut - Dva dobra napada imali su gosti preko Severine u kratkom vremenskom razmaku, ali nije bilo opasnosti za Buščana.

27. minut - Imao je "parni valjak" sada i malo sreće. Vanat je po desnoj strani proigrao iskusnog Jarmolenka, on probao da lobuje Jovanovića, ali na sreću lopta nije išla u okvir gola.

22. minut - GOOOOL! Majstorija Mateusa Saldanje sa bele tačke! Koliko je hladnokrvan bio Brazilac, izveo je popularnu "panjenku" i savladao golmana Buščana. 

 

 

 

20. minut - VAR je reagovao, arbitar Dingert je pogledao snimak i pokazao na belu tačku. Penal za Partizan.

 

 

19. minut - Pao je Kalulu u kaznenom prostoru Dinama, imao je kontakt sa Karavajevim, ostao je da leži na zemlji napadač crno-belih. Čeka se signal iz VAR sobe.

18. minut - Sjajna intervencija Jovanovića. Napad je išao po levoj strani, dobio je Vivčarenko loptu po zemlji, šutirao sa oko desetak metara, ali je golman Partizana reagovao dobro.

16. minut - Opasan napad Kijevljana, pokušaj da se asistira Vanatu, ali je golman Jovanović bio brži.

13. minut - Napada Dinamo u talasima, ali drži se odbrana crno-belih. Iveo je domaćin korner, ali bez opasnosti po Jovanovića.

Foto: FK Partizan

 

11. minut - Kakav je ovo kriterijum sudije iz Nemačke?! De Medina je oduzeo loptu protivničkom igraču po desnoj strani, a Dingert je odlučio da mu pokaže žuti karton. Potpuno nejasno!

8. minut - Dobar napad Beograđana, Zahid je po levoj strani lepo proigrao Kalulua u kaznenom prostoru, ali njemu je lopta pobegla i završila u gol-autu.

4. minut - Opasnost pred golom Partizana i to nakon dve vezane greške crno-belih! Prvo je Jovanović trapavo ispucao loptu, ali je njegovu grešku, na kratko, ispravio Antić. Bek gostiju izgubio je duel sa Šaparenkom, vezista Dinama prosledio je pas do Kabajeva, a ovaj gađao bliži ugao. Na svu sreću, Jovanović je reagovao uz pomoć stative. 

3. minut - Odmah žuti karton za crno-bele. Mateus Saldanja je "pokosio" Vivčarenka, a glavi arbitar Kristijan Dingert pokazuje javnu opomenu najboljem strelcu Partizana. 

 

 

1. minut - Utakmica u Lublinu je počela.

PRE MEČA

19.58 Zbog aktuelne situacije i provokativnih izjava iz tabora Dinama, oglasio se i generalni direktor Partizana, Miloš Vazura. Kompletnu njegovu izjavu možete pročitati ovde.

19.48 I trener Dinama, čuveni golman Oleksandr Šovkovski, imao je zanimljivo izlaganje na konferenciji za medije.

- Reći ću to blago, da ne razumemo putovanje FK Partizan u Moskvu na prijateljski "Bratski turnir". Tamo su igrali seriju utakmica i izrazili su znak solidarnosti sa onima koji vode agresivni i "misteriozni" rat protiv nas, okupirajući našu zemlju, uništavajući gradove i sela. Oni ubijaju i sakate naše ljude i decu. Srbi su uradili to uprkos jasnoj odluci UEFA da izbaci ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja pod svojim okriljem. Ta odluka usvojena je odmah nakon početka agersije na našu zemlju. Ako uzmemo u obzir sve navedene okolnosti, prinuđeni smo da odbijemo sve formalnosti - poručio je Šovkovski.

Foto: FC Dynamo Kyiv

Oleksandr Šovkovski

19.40 I dok su u Partizanu fokusirani samo na utakmicu u Lublinu, u Dinamu su odlučili da se bave i stvarima koje nemaju direktne veze sa fudbalom. Ukrajina ratuje sa Rusijom, pa su Kijevljani ljuti na crno-bele zbog toga što su nedavno učestvovali na "Bratskom kupu" u Moskvi, gde su igrali protiv Dinama i CSKA, a posle toga i prijateljski meč sa Lokomotivom. Zato je domaćin večeras najavio da se pred početak meča igrači neće rukovati sa protivničkim fudbalerima, što je protivno i pravilima UEFA.

19.33 Šef stručnog štaba "parnog valjka", Aleksandar Stanojević, veruje da će njegovi izabranici u Poljskoj pružiti znatno bolju partiju od one na premijeri Superlige protiv Napretka.

- Retko dobijate priliku da igrate kvalifikacije za Ligu šampiona. Igramo protiv velikog kluba, ali imamo želju da napravimo nešto. Ulazimo u ovaj meč sa velikom motivacijom. Ovo će biti sasvim drugačija utakmica od one u domaćem orvenstvu, drugačijeg profila. To ne može da se poradi. Pokušaćemo da se prebacimo na drugi ritam, biće intenzivnija borba. Važno nam je da ostvarimo aktivan rezultat pred revanš u Beogradu - rekao je Stanojević.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Stanojević

19.27 Kada je reč o kladionicama, aposlutni favorit večeras je domaćin. Kvota da će Dinamo pobediti iznosi samo 1,55, na remi je 4,23, dok je na trijumf Beograđana čak 7,47.

19.21 Tradicija u međusobnim duelima apsolutno je na strani Ukrajinaca. Ova dva tima odigrala su dosad četiri utakmice i svaki put uspešniji je bio Dinamo. Slavili su Kijevljani dva puta 1976. godine u tadašnjem Kupu evropskih šampiona (3:0, 2:0,), a potom i oba puta 2017. u grupnoj fazi Lige Evrope (3:2, 4:1).

Foto: Starsportphoto

Detalj sa meča Partizana i Dinama iz 2017. godine

19.13 Biće Partizan oslabljen večeras. Poznato je već da je zbog teške povrede kolena na duže vreme izgubljen desni bek Marko Živković, dok zbog kartona od prošle sezone sada mora da pauzira i napadač Nemanja Nikolić.

19.07 Trener crno-belih Aleksandar Stanojević napravio je nekoliko promena u startnoj postavi u odnosu na utakmicu sa Napretkom u Superligi. Na desnom beku je Natan de Medina, u sredini od prvog minuta Gajas Zahid, a na krilu je šansu dobio Ksander Severina. Ostali su svi isti kao i pre četiri dana.

 

 

Na klupi za rezerve ostali su: Krunić, Stevanović, Lazarević, Filipović, Jurčević, Stjepanović, Ovusu, Šćekić, Natho, Trifunović, Zubairu, Đ. Jovanović.

18.59 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici kijevskog Dinama i Partizana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Milenko Jovanov: Ponoš kao kišna glista gmizao pred ambasadorom SAD
Politika

Milenko Jovanov: Ponoš kao kišna glista gmizao pred ambasadorom SAD

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić - Srbija sutra“ Milenko Jovanov odgovorio je, u današnjoj skupštinskoj raspravi, Zdravku Ponošu (Srbija centar), rekavši da je to čovek koji je za šest godina od majora došao do načelnika Generalštaba na interesantan način, čovek koji se postarao za to da Železara Smederevo radi punom parom, topeći oružje i oruđe Vojske Srbije.

23.07.2024

19:58

TV

Zašto država ne radi ništa protiv domaćih izdajnika? Službe bezbednosti znaju sve o onima koji su plaćeni da blate svoju zemlju!
Live TV

Zašto država ne radi ništa protiv domaćih izdajnika? Službe bezbednosti znaju sve o onima koji su plaćeni da blate svoju zemlju!

Više od trideset zemalja u svetu je u ratu. Nikada nije bilo više licemerja i dvostrukih aršina. To smo mi već osetili od strane Zapada, ali u današnjem svetu, kada nemate nuklearne glave, ne možete da se postavljate kao oni koji ih imaju. Govorilo se da ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji i da ćemo brzo popustiti. Dve i po godine je prošlo, a mi i dalje možemo da balansiramo i nismo okrenuli leđa Rusima. Na ove, ali i sve druge važne teme, u emsiji "Otvoreni studio" govorili su politički analitičar Dragan Simić i Vladimir Prebiračević iz Rusko-srpskog centra Majak.

23.07.2024

19:05

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!
Live TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!

NATO je objavio da je trenutno više od pola miliona vojnika u povišenoj pripravnosti. Proslavili su 75 godina osnivanja i sve što su rekli u Vašingtonu palo je u senku jer je došlo do pokušaja atentata na Trampa. Rusija je ponovo u prvom planu targetirana kao najveći neprijatelj po više osnova. Na ovu temu u "Info danu" govorili stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović i Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo.

23.07.2024

16:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kakvo je stanje na graničnim prelazima?
Srbija

Kakvo je stanje na graničnim prelazima?

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije zadržavanja za putnička vozila na graničnom prelazu Preševo, na izlazu su do 40 minuta, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

23.07.2024

19:14