30.07.2024.

14:05

Foto: AP/Photo

Sport

Piksi savetovao reprezentativca: On je veliki ratnik, rekao sam mu da ide u Milan!

Interesovanje "roso-nera" za sjajnog defanzivca postojalo je i tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a selektor srpske reprezentacije priznaje da je i on tada imao uticaja na odluku njegovog igrača u odabiru sredine.

Pavlović nije samo defanzivac, već je i pravi ratnik. Biće veliko pojačanje za Milan. Na Evropskom prvenstvu pitao me je za savet, a ja sam mu rekao da, kada bih ja birao, izabrao bih Milan. U pitanju je veliki klub, a Serija A je pravi univerzitet za defanzivce - kazao je Piksi.

Informer

Pavlović na EP

"Orlovi" se nisu proslavili na kontinentalnoj smotri, ali je Pavlović bio jedan od retkih koji je zaslužio pohvale i interesovanje skauta mnogih klubova.

Stojković ocenjuje da mu neće biti problem da se navikne na drugačiji sistem u Milanu i da će podjednako blistati u svakoj zamisli novog trenera.

- U Srbiji igramo sa trojicom defanzivaca, dok Milan igra sa četvoricom, ali dobri igrači uvek mogu i umeju da se prilagode. On je mlad, ima mnogo prostora za napredak - objasnio je selektor Srbije.

Informer

Dragan Stojković u Nemačkoj

Takođe, smatra da je italijanski klub napravio jako dobar posao i da je sebi obezbedio izuzetno kvalitetnog fudbalera za male novce.

- Pavlović se mnogo žrtvovao poslednjih godina, posebno kada nije mnogo igrao u Francuskoj i Belgiji. On ima sve karakteristike da postane odličan defanzivac, ima snažan karakter. Odličan je u defanzivi, ali i u otvorenoj igri, sa sjajnom levom nogom. Milan ga je doveo za ‘bagatelu‘. Biće odlično pojačanje - rekao je Stojković.