• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanja Ilić

07.07.2024

15:53

Pavlović o utiscima nakon EP! Sa kim se družio, kako se pripremao i šta misli o neuspehu

Informer/Peđa Milosavljević

Fudbal

Pavlović o utiscima nakon EP! Sa kim se družio, kako se pripremao i šta misli o neuspehu

Podeli vest

Trebalo je mnogo više da uradimo na Evopskom prvenstvu, kaže za Informer fudbaler reprezentacije Srbije Strahinja Pavlović.

"Orlovi" su učešće na kontinentalnoj smotri završili kao poslednji u grupi C sa dva osvojena boda i jednim datim golom, te su se pre nokaut faze vratili kući. Maltene, jedan gol ih je delio od prolaza dalje, ali izabranici Dragana Stojkovića Piksija nisu uspeli.
Sad kad je prošlo vreme i kad su se slegli utisci, prema Pavlovićevim rečima, moralo je mnogo bolje.

- Naravno da nismo zadovoljni. Mislim da imamo potencijal i da je trebalo da napravimo nešto više, ali u tome nismo uspeli. Sa druge strane, generacije pre nas nisu uspevale ni da se kvalifikuju, tako da ovo nije loše. Ipak, kad sagledam sve, mislim da smo mogli više. Teško je sada pričati, ali ostaje najveći žal što je falio jedan gol. Da smo izgubili sa dva, tri gola razlike svaku utakmicu, rekli bismo - okej, ovo nije za nas. Ali ovako nam je baš žao i nadam se da ćemo to u budućnosti promeniti - kaže Pavlović za Informer. 

 

Foto: Starsportphoto

 

Posle šampionata, bilo je kritika na račun selektora, igre, atmosfere, polemike o tome šta nije štimalo, je li mogla bolje ofanziva ili defanziva i slično tome. Štoper Salcburga ističe da mu je utisak da su igrači pružili sve što su imali i da atmosfera nijednog trenutka nije bila upitna. 
- Uvek je tema atmosfera na velikim takmičenjima. Tvrdim da je bila na visokom nivou, nikad nismo imali problema unutar tima. Osećaj mi je da je svaki igrač dao sve od sebe, samo da pobedimo. Jako je teško odgovoriti na kritike. Imamo kvalitetne igrače i trebalo je da se nađemo u nokaut fazi, ali falilo je nešto i na Mundijalu i sada. Sa druge strane, vezali smo dva velika takmičenja. Imali smo dobre rezultate i u Ligi nacija. Miks osećanja, imali smo i uspeha, ali i neuspha - ocenjuje defanzivac. 

Utisak koji je ostavila reprezentacija nije dobar, ali kad je reč o Pavloviću, niko nije imao nijednu reč zamerke. 
- Najlepši osećaj na svetu je predstavljati svoju zemlju, grb, grad, porodicu, reprezentaciju. Kad izađem na teren samo želim da pokažem najbolju verziju sebe. To se verovatno i vidi, sa kolikom željom igram. Neverovatan je osećaj izaći pred toliki broj naših navijača. Uglavnom je "Marakana" bila prazna ili poluprazna. Prvi put sam u Minhenu video lepu sliku, hiljade navijača koji pevaju našu himnu. Prelepo. Međutim, kad utakmica počne, fokus se prebacuje na utakmicu - prisetio se Pavlović.

Foto: AP/Photo

 

Posebno mu je drago bilo što mu je porodica bila na svakoj utakmici. 
- Kad sam bio klinac maštao sam da igram veliko takmičenje i da se okrenem i vidim porodicu na tribinama. Kad se desio taj trenutak, bio sam jako ponosan, a verujem da su i oni - zaključio je Pavlović.

Vreme mi je za neki veći klub, kaže fudbaler Salcburga Strahinja Pavlović. Za njega su mnogi evropski velikani pokazali interesovanje, a njemu je jedino važno da ode negde gde će biti srećan. 
- Trenutno sam na odmoru i nisam doneo nikakvu odluku. Sešću sa agentom i ljudima iz kluba, ali mislim da sam spreman za sledeći korak. Imao sam pre Salcburga dve jako teške godine u Monaku, nisam dobijao dovoljnu minutažu. Ako budem otišao ovog leta, voleo bih da pronađem klub u kojem ću biti srećan - poručio je Pavlović. 

Nakon utakmice sa Slovenijom Pavlović je kolabirao, a sada je prepričao šta se tačno desilo. 
- Vreme je bilo teško, pogotovo kad se igra na četiri dana. Telo nije imalo vremena da se oporavi u potpunosti. Druga utakmica je bila u nezgodnom terminu. U nekim momentima sam se trošio i više nego što je trebalo i na kraju utakmice mi nije bilo dobro. Srećom, vrlo brzo su me povratili. Sutra dan sam bio na treningu oporavka. To je trenutak, želja za osvojenom loptom i duelom je ogromna, ne obraćaš pažnju ni na šta. Mama se nekad našali i pita je li moralo baš glavom - prepričao je štoper. 

Foto: informer

Pavlovićeva porodica i devojka

U slobodno vreme društvo su mu pravili Petar Ratkov, Nikola Milenković i Dušan Vlahović. 
- Imali smo slobodnog vremena. Uglavnom smo ga provodili svi zajedno, igrali društvene igre. Najviše sam sa Petrom, Milenkovićem i Vlahovićem. Nas četvorica smo najviše vremena provodili zajedno - otkrio je igrač. 

Trojica Šapčana, Veljko Birmančević, Saša Lukić i Pavlović su bila članovi reprezentacije. Grad je ponosan na njih. 
- Lepo je za Šabac što su trojica igrača u reprezentaciji. Neuobičajno je da su tu trojica igrača rođena u krugu od dva kilometra. Šasa i ja smo duže tamo, a drago mi je što je i Birmančević pozvan i što je bio sa nama. Jako lepo za sve nas i za grad. Birmina mama mi je jednu godinu predavala muzičko u školi, a Saša i ja smo išli u istu školu fudbala. Mnogo toga nas veže - zaključio je Pavlović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52