01.08.2024.

19:17

Foto: Starsportphoto

Sport

UBEDLJIVA POBEDA AJAKSA! Traore uništio Vojvodinu

Prvi duel na "Johan Krojf" Areni pripao je "kopljanicima, koji su slavili 1:0, a Novosađani večeras žele da im se revanširaju i prođu dalje. 

VOJVODINA - AJAKS   1:3 (0:0)

Strelac: Šutalo ag 60 - Josip Šutalo 53, Hato 85, Traore 92 

Grad: Bačka Topola

Stadon: TSC Arena

Kapacitet: 4.500

Sudija: Arda Kardesler

Žuti kartoni: Vukanović - Tejlor

Vojvodina (4-3-2-1): Carević - Butean (od 56. Nikolić), Sičenje, Crnomarković, Baros - Petrović, Nikolić (od 56. Radulović), Poletanović (od 76. Poletanović) - Bamidele (od 76. Veličković), Seri - Vukanović

Trener: Božidar Bandović

Ajaks (4-3-3): Pasver - Renš, Šutalo, Bas, Hato - Fitsdžim (od 71. Hlinson), Henderson, Tejlor (od 46. Van den Bomen)- Rasmusen (od 60. Berhujs), Akpom (od 81. Traore), Forbs (od 60. Godts)

Trener: Franćesko Farioli

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

95. minut - Samo je još ovo falilo. Njegoš Petrović je na terenu, ima bolnu grimasu na licu. Nadaju se u taboru Novosađana da nije ništa ozbiljno. 

92. minut - Ubeldjiva pobeda Ajaksa, Traore za 3:1

90. minut - Igraće se još pet minuta. 

89. minut - Vojvodina sada može eventualno do gola za izjednačenje. Hrabro se borila i nije se obrukala, ali je činjenica da je dva puta poražena od Ajaksa.

85. minut - Hao je ugasio sve nade Vojvodine. Ajaks vodi 2:1

75. minut - Godts je probao posle jedne dobre akcije, ali je odbranio Carević. 

69. minut - Umesto da napadne još jače, Vojvodina je potpuno mirna od datog gola. Trenutno je pauza za osveženje. 

60. minut - Šutalo je dao autogol, mada je sve odradio Lazar Nikolić. Fudbaler Vojvodine minut ranije je ušao u igru i maltene sve odradio, a onda je Šutalo samo matirao sopstvenog golmana. 

57. minut - Vojvodina sada mora da rizikuje, jer apsolutno nema šta da čeka. Ajaks jeste bolji, konkretniji, ali Novosađanima su potrebna dva gola da bi se domogli produžetaka. 

53. minut - Šutalo je dao gol, Ajaks vodi 1:0, Vojvodina sve dalje od narednog kola Lige Evrope. 

49. minut - Vojvodina mora ozbiljnije da krene u napad, ako misli da pokuša da se domogne druge faze takmičenja. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena. 

45+3 - Fantastičnu priliku imao je Ivanović. Vojvodina je povukla kontru, a on je šutirao negde sa ivice šesnaesterca u suprotan ugao. Ipak, pored gola. Ima za čim da žali "stara dama". 

Informer

45. minut - Četiri minuta nadoknade i šansa za Vojvodinu da stigne do gola koji bi anulirao prednost Ajaksa iz prve utakmice. 

42. minut - Mladi Mihailo Ivanović je na terenu umesto Alekse Vukanovića. 

41. minut - Auf, kakav start Šutala nad Vukanovićem. Podapeo je igrača i pao preko njega. Vukanović je uspeo da se pridigne sa terena, ali mora da napusti igru. Teška situacija za Vojvodinu. 

34. minut - Sada Ajaks pojačava tempo, a Vojvodina je malo fizički pada. Sičenje je ovaj put spasao klub i izbio loptu sa gol linije. 

Informer

30. minut - Prvi korner za Vojvodinu. Ipak, bezopasno. Ostaje 0:0. Posed lopte je malo na strani Ajaksa, ali za sada gosti nisu opasniji. 

29. minut - Tejlor je dobio žuti karton, kako bi sprečio kontru Vojvodine. On je sa obe ruke povukao Aleksu Vukanovića i oborio ga je. 

25. minut - Pauza za osveženje. Visoka je temperatura, skoro je 30 stepeni, tako da su igrači dobili pauzu da piju vodu. 

23. minut - Forbs je sada bio u polušansi pred golom Carevića, ali nikog od saigrača nije imao da mu pomogne. Ajaksu odgovara i nerešeno, dok Vojvodina mora da da gol ako misli da izbori barem produžetke. 

20. minut - Bivši reprezentativac Miloš Krasić bodri Vojvodinu sa tribina.

Informer

18. minut - Novi korner, posle kojeg je pokušao Henderson. Carević je to lako odbranio i ostaje 0:0. 

16. minut - Korner za Ajaks, ali brzo je raščišćena ta situacija iz koje je proizišao novi korner. 

12. minut - Fitsdžim je napravio faul za karton, ali mu je turski arbitar Kardesler progledao kroz prste. 

6. minut - Kakva prilika za Bamidelea. Najbolja šansa na utakmici do sada, ali siguran je bio golman gostiju Pasver. 

Informer

4. minut - Nema predaha u Topoli. Pred krcatim tribinama odvija se rovovska borba. Ekipama se žuri da što pre dođu do gola. Videćemo koliko će izdržati da igraju ovim tempom. 

1. minut - Utakmica je počela. 

PRE MEČA

19.54 - Fudbalski klub Vojvodina na današnjem meču prodaje majice sa likom Dušana Tadića i simboličnim natpisom "Jedan od nas". Bivši srpski reprezentativac igrao je i za Ajaks i za Vojvodinu. 

19.50 - Fudbalere Ajaksa iznenadio je otac Dušana Tadića, Petar. On je došao na utakmicu, a oni su ga sa oduševljenjem pozdravili. Pitanje je za koga će Tadić senior navijati. 

19.43 - Ukoliko prođe dalje, Vojvodina će u 3. kolu Lige Evrope odmeriti snage sa pobednikom meča Panatinaikos - Botev. Ako ipak ispadne, prebaciće se u kvalifikacije za Ligu Konferencija i tamo će igrati protiv boljeg iz dvomeča Maribora i Univerzitatee iz Krajove.

19.34 - Vojvodina je otavila odličan utisak u prvom meču i zbog toga su očekivanja porasla. Pre prve utakmice, niko se nije nadao da će tako hrabro igrati, ali posle nje u taboru "stare dame" nadaju se prolazu. 

Informer

19:25 - Stigli su fudbaleri Ajaksa na stadion u Bačkoj Topoli. Velika je šteta za Vojvodinu što joj se renovira stadion i što ovako veliki klub ne dočekuje u svojoj kući. Tako bi imala bolje šanse za prolaz. 

19:16 - Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je pred ovaj meč da je njegova ekipa spremna na sve i da će se četvorostrukom prvaku Evrope suprotstaviti timski i disciplinovano.

19:10 - Dobro veče, poštovani čitaoci Informera i dobro došli na blog posvećen utakmici Vojvodine i Ajaksa. Ovde možete pratiti dešavanja na stadionu "TSC" Arena, gde će Novosađani pokušati da pobede favorizovane goste plasiraju se u naredno kolo.