16.08.2024.

08:29

Foto: Starsportphoto

Sport

Da sam navijač Vojvodine, bio bih ponosan! Bandović hvali igrače uprkos eliminaciji od Slovenaca!

Vojvodina nije ispunilac cilj, iako je uspela preko Đorđa Crnomarkovića da anulira poraz od Maribora u prvom meču u Sloveniji. Ipak, ali iskoristila brojne šanse do kraja susreta, pa je ispala posle penal serije.

Bez obzira na eliminaciju, trener Bandović je čestitao svojim igračima i obratio se navijačima.

- Čestitam svojim igračima na snazi i borenosti, sve su ostavili na terenu da pobede. Mislim da smo bili bolji i da smo zaslužili taj drugi gol. U nekim situacijama presing nije funkcionisao, ali smo kasnije imali posed i mnogo prilika u kojima smo mogli da imamo bolji završni pas. Način igre i u produžecima i energija, presing, mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Nismo prošli, ali moram da čestitam svojim igračima i navijačima na podršci. Videli su našu želju i motivaciju i da smo dali sve od sebe i verujem da su ponosni na nas. Čestitam Mariboru sve najbolje u nastavku takmičenja – rekao je Bandović na konferenciji za medije.

Informer

Osvrnuo se i na povređene igrače koji su nedostajali Vojvodini za ovaj duel.

Nedostaju nam, ali moram da razjasnim da su to mehaničke povrede. Jedino nismo hteli da rizikujemo sa Poletanovićem zbog lista. On je odradio četiri nedelje priprema i bio je pod znakom pitanja da dođe do povrede. Nadamo se da ćemo da se pojačamo. Ali su momci koji su igrali pokazali dobru igru i dali sve od sebe i to su svi prepoznali – poručio je Bandović.

Bandović smatra da je Vojvodina na pravom putu, uprkos eliminaciji iz Evrope.

 U četiri utakmice u Evropi pokazali smo mnogo dobra izdanja, imam osećaj, da sam navijač, bio bih ponosan na tim. Te dve utakmice u prvenstvu, odnosno Čukarički nismo bili na nivou. Šanse moramo da reaalizujemo i da neke golove koje primamo, moramo bolje da branimo. Danas smo bili dobri u defanzivi. Verujem u ovaj tim i ovu igru i samo je pitanje trenutka kada će nam se vratiti. Moramo da nastavimo da radimo u prvenstvu – naglasio je Bandović.

Informer

Iskusni stručnjak dodao je da je njegov tim u svim parametrima bio bolji, ali da je izostao rezultat.

Znate kako, sa svima smo se nosili ravnopravno, ritam, tempo, energija, fizička sprema, posebno večeras u tim produžecima. Igrali smo u Mariboru sa igračem manje, ali smo opet bili dominantniji, kao i večeras. Siguran sam da smo na pravom putu. Počeli smo da stvaramo ovaj tim sedam meseci i nedostaje nam rezultat, ali na ovaj način mora da dođu i pobede. Sa psihološke strane, može da nam znači to što je bilo 1:0, ali posle smo nažalost ispali – izjavio je Bandović

 Prošle godine je Vojvodina bila peta i takmičila se u Ligi konferencija, ove godine smo išli u Ligu Evrope i pokazali da možemo da se nosimo i zato treba da nastavimo dalje. Iskustvo u ovim utakmicama, bilo da ja budem na ovom mestu. Spreman sam da ostanem ovde pet godina, srećan sam u Vojvodini, ali želim da budem ovde zbog svog rada. Emotivno sam vezan za igrače i klub i nastavljam svoj posao, a da li klub razmišlja, imamo odličnu komunikaciju i sve je na visokom nivou u svakom smislu. Moramo da idemo dalje. Jeste teško, ali moramo da budemo jaki, da imamo karakter, ko što smo i danas pokazali. Spremamo se za sledeću utakmica protiv Radničkog 1923, nema odustajanja – zaključio je Bandović.