• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

15.08.2024

19:25

(UŽIVO) Vojvodina anulirala prednost Maribora! Novosađani  "grizu" ka plej-ofu za Ligu konferencija!

Starsportphoto

Fudbal

(UŽIVO) Vojvodina anulirala prednost Maribora! Novosađani "grizu" ka plej-ofu za Ligu konferencija!

Podeli vest

Fudbaleri Vojvodine dočekuju ekipu Maribora (20.00, Arena sport 1) na "TSC areni", u okviru revanš meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Novosađani su u prvom meču poraženi rezultatom 2:1 na gostovanju u Mariboru, pa će sada pokušali da anuliraju zaostatak i preokrenu rezultat u njihovu korist, kako bi izborili plasman u plej-of za treće po jačini evropsko klupsko takmičenje.

 

VOJVODINA - MARIBOR (1:0)

Strelci: Crnomarković 23,

Grad: Vojvodina

Stadion: "TSC" arena

Sudija: Gustavo Koreja (Portugalija)

Žuti kartoni: Maks Barišič (Maribor), Crnomarković (Vojvodina), Bugre (Maribor), Petrović (Vojvodina), Seri (Vojvodina)

Crveni kartoni: Ante Šimundža (trener Maribora)

VOJVODINA: Carević - Butean, Sičenje, Crnomarković, Baros - Savićević, Nikolić, Petrović - Bamidele, Ivanović, Seri.

Trener: Božidar Bandović.

MARIBOR: Jug – Širvis, Vidmar, Karič, Milec – Ž. Repas, J. Repas, Barišić, Božić, Iličić – Bugre (od 50. Sudani).

Trener: Ante Šimundža.

 

 

 

 

 

 

 

DRUGO POLUVREME:

 

57. minut - Pokušavao je Butean u više navrata da pošalje loptu u gol Maribora, ali su ga izblokirala tri igrača. Nastavljaju Novosađani sa agresivnim napadom.

51. minut - Seri dobija žuti karton za simuliranje. Pao je fudbaler u kontaktu sa protivničkim fudbalerom, međutim glavni arbitar smatra da je u pitanju simulacija. A zbog prigovora, žuti karton je pokazan i kapitenu Njegošu Petroviću.

50. minut - Ekipa koja pobedi na ovom meču igraće u plej-ofu za Ligu konferencija protiv ekipe Đurgardena iz Švedske. Planirano je da prva utakmica bude odigrana 22. avgusta, dok je revanš predviđen za 29. avgust.

49. minut - Utakmica je nastavljena. Izašao je Bugre, umesto njega na terenu Sudani. Vojvodina nastavlja u istom sastavu.

PRVO POLUVREME:

48. minut - Krenuli su gosti da prete domaćem golu. U više navrata je Repas pokušao da centrira ka okviru gola novosadske ekipe, ali završilo se neslavno. Na poluvreme se ide sa izjednačenim rezultatom. Vojvodina je na ovom meču upisala jedan gol i tako anulirala prednost gostiju iz prošlog meča.

Foto: Starsportphoto

 

45. minut - Igraće se četiri minuta nadoknade.

43. minut - Prekid zbog Vukana Savićevića, nešto je upalo u oko crnogorskom internacionalcu, pa je izašao nakratko van terena. 

39. minut - Crnomarković i Bugre su bili čvrsti u duelu, pa su obojica nakon toga dobila žuti karton. Pada tempo meča, pokušava Maribor da preuzme terensku inicjativu.

34. minutŠutirao je Baros u okvir gola iz sve snage, ali je protivnički golman uspeo da odbrani. Vrši Ante Šimundža jednu izmenu, umesto Iličića na teren ulazi Arnel Jakupović. Iličić se požalio na povredu i nije mogao da nastavi meč.

Foto: Starsportphoto

 

29. minut - Kakva odbrana Carevića! Božić je prvo šutirao, ali se lopta odbila od beka "lala" i vratila se ispred njega. On je ponovo pokušao, ali je Carević sjajno blokirao taj napad. Nakon toga golman domaće ekipe požalio se na povredu šake, ali čini se da je sve u redu.

23. minut - GOOOL! Vojvodina vodi! Seri je šutirao snažno ga Crnomarkoviću koji je glavom ubacio loptu u mrežu. Delovalo je kao da je mali ofsajd, ali sudije su odlučile da je to bila čista pozicija!

 

 

20. minut - Vojvodina nastavlja da preti protivničkom golu. Prvo je Seri uzeo loptu Barišiću, pa prosledio Vukanu Savićeviću, on je vratio Seriju, ali su ga opkolili protivnički igrači. Čini se kao da Seri od starta želi da se nametne u protivničkom šesnaestercu.

16. minut - Kakva šansa za "staru damu". Seri je prosledio pas ka Vukanu Savićeviću koji je opalio po lopti, ali je nažalost prečka bila saveznik Maribora, rezultat i dalje 0:0!

Foto: Starsportphoto

 

10. minut - Novosađani polako hvataju ritam, Baros je centrirao, ali je lopta završila u gol-autu. Izabranici Božidara Bandovića su preuzeli terensku inicijativu, pa se dešavanja vode ispred protivničkog gola.

5. minut - Vojvodina je od starta meča krenula agresivno, dok su gosti oprezni. Imali su priliku Savićević i Seri, ali nisu dobro realizovali zamišljen napad.

1. minut - Utakmica je počela! 

PRE MEČA:

19.45 - Uoči ovog susreta na konferenciji za medije govorili su strateg "stare dame" Božidar Bandović i fudbaler Vukan Savićević, koji veruju u prolaz dalje.

- Značajna utakmica za nas. U prvom meču bili smo dobri u nekim segmentima, u pojedinim situacijama videli smo neke odluke koje su pod znakom pitanja. Moramo da budemo više koncentrisani i da ja kao trener mogu da uradim da pomognem igrače da pobedimo. Verujem u ove igrače i svoje saradnike, u to nema sumnje. Iako su rezultati izostali, igrali smo dobro - poručio je Bandović.

Foto: FK Vojvodina

Božidar Bandović

Vezista novosadskog kluba naglasio je da svi u ekipi znaju u kakvoj se situaciji trenutno nalaze i da im je to dodatni motiv na predstojećem susretu.

Moramo nekako da mobilišemo i suzbijemo redove. Imali smo dosta sastanaka posle TSC-a, znamo šta nam je činiti. Šef nam je ukazao na neke stvari, imali smo sastanak i sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem i svi zajedno znamo da je naš zadatak da prođemo Maribor. U pitanju je kvalitetan tim, znamo svi da je najopasniji Iličić, ali fudbal je igra sa 11 igrača, a mi smo kao ekipa jaki i možemo da prebrodimo ovu stanicu - rekao je Savićević.

Foto: Starsportphoto

Fk Vojvodina

19.30 - Ukoliko popularne "lale" prođu Slovence, očekuje ih u plej-ofu okršaj sa pobednikom iz duela finskog Tamperea i Đurgardena iz Švedske, koji su meč startovali u 19.00 časova. U suprotnom, Novosađani se opraštaju od evropske jeseni. Planirano je da prva utakmica bude odigrana 22. avgusta, dok je revanš predviđen za 29. avgust.

19.25 - Izabranici Božidara Bandovića su u prvom meču poraženi rezultatom 2:1 na gostovanju u Mariboru, pa će sada pokušali da anuliraju zaostatak i preokrenu rezultat u njihovu korist, kako bi izborili plasman u plej-of za treće po jačini evropsko klupsko takmičenje.

 

 

19.20Dobro veče i dobro došli na blog uživo posvećen revanš meču Vojvodina-Maribor, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Osim na programu Arena sport 1, duel možete pratiti uživo i na našem portalu informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Farbaju grafite na srpskom jeziku! I danas nastavljeni radovi na mostu na Ibru
Politika

Farbaju grafite na srpskom jeziku! I danas nastavljeni radovi na mostu na Ibru

Na glavnom mostu na Ibru koji je poslednjih mesec i više dana u žiži javnosti na Kosovu i Metohiji zbog najave premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija da će uprkos protivljenju građana severne Mitrovice i severa Kosova i Metohije biti otvoren, danas su izvođeni radovi sa donje strane mosta farbanjem odnosno prekrečavanjem grafita na srpskom jeziku sa severne donje strane mosta.

15.08.2024

18:34

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija