17.08.2024.

13:35

Foto: Starsportphoto

Sport

Đakovac debituje za reprezentaciju! Na spisku je i prvotimac Partizana

 

Reprezentaciju BiH u septembru očekuju dve utakmice u sklopu A divizije u Ligi nacija, zbog čega je kormilar državnog tima Sergej Barbarez, u društvu direktora Emira Spahića, saopštio spisak igrača na koje računa za tu akciju.

Među momcima koji će biti u ekipi za okršaje sa Holandijom u Ajndhovenu (7. septembra) i Mađarskom tri dana kasnije u Budimpešti nalaze se i prvotimci srpskih klubova. Posebno se izdvaja Ifet Đakovac (26), kojem je ovo prvi poziv, a ujedno i prilika da debituje za "zmajeve".

Vezista tima iz Bačke Topole, inače rođen u Sjenici, bio je ovog leta u centru pažnje zbog interesovanja Partizana i velike elje trenera Aleksandra Stanojevića da ga vidi u svojoj ekipi. Ipak, pregovori sa TSC-om nisu uspešno završeni, centralni vezista ostaje na severu Bačke, ali svakako ima priliku da se dokaže na velikoj sceni.

Samim tim, ispuniće mu se i velika želja iz detinjstva, da bude na terenu sa čuvenim napadačem Edinom Džekom. Na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj upravo Đakovac, kao tinejdžer, stoji pored kapitena BiH.

Pored njega, selektor računa i na Mujakića. Štoper koji je ovog leta stigao u Humsku iz turskog Ankaragučua vrlo brzo se ustalio u startnih 11. On je za nacionalnu selekciju debitovao dok je na klupi sedela legenda Partizana, Savo Milošević.

- Proveli smo puno vremena prateći igrače, analizirajući, održali smo veliki broj sastanaka... Na taj način smo se odlučili za ovaj spisak. Kolašinac ima povredu, ali bi trebao za desetak dana da bude u stroju i verujem da ćemo moći da računamo na njega. Tu su i dva nova momka, Đakovac i Bajraktarević. Pratili smo ih duže vreme, s njima možemo da ostvarimo napredak u igri. Pred nama su velike utakmice, koje mogu puno da znače ovom timu. Siguran sam da pravimo dobru priču - poručio je Barbarez.

Informer

Nihad Mujakić

Na spisku se nalaze - golmani: Vasilj (Sent Pauli), Pirić (Antalija), Hadžikić (Velež), odbrana: Kolašinac (Atalanta), Katić (Cirih), Gazibegović (Šturm), Dedić (Salcburg), Mujakić (Partizan), Radeljić (Rijeka), Ahmedhodžić (Šefild junajted), Hadžikadunić (Hamburg), Bičakčić (Braunšvajg), vezni red: Krunić (Fenerbahče), Hajradinović (Kasimpaša), Tahirović (Ajaks), Bašić (Orenburg), Šarić (Palermo), Huseinbašić (Keln), Varešanović (Rize), Burnić (Karlsrue), Gigović (Kil), Đakovac (TSC), Bajraktarević (Nju Ingland), napad: Džeko (Fenerbahče), Demirović (Štutgart), Tabaković (Herta).