21.08.2024.

17:34

Foto: profimedia

Sport

Veliki krah za Nemačku! Nojer se oprostio od reprezentacije! (VIDEO)

Golman Bajerna iz Minhena jutros je putem društvenih mreža zvanično najavio kraj svog mandata u dresu "pancera", i oproštajnom porukom dirnuo sve saigrače i fanove, koji su ostavili niz komentara ispod objave.

"Svi koji me poznaju, znaju da ovo nije bila laka odluka za mene. Fizički se osećam veoma dobro i mogao bih da igram i na Svetskom prvenstvu 2026. u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku. Ali, u isto vreme, ubeđen sam da je ovo pravi momenat da se povučem i da se u potpunosti posvetim Bajernu u budućnosti", započeo je Nojer.

Slavni čuvar mreže koji je u dresu reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2014. godine osvojio titulu šampiona sveta, naglasio je da je prvo razgovarao sa porodicom i prijateljima, te da je selektora Julijana Nagelsmana o svojoj odluci obavestio u sredu ujutru.

U reprezentaciji sam proveo sjajne momente koji su me oblikovali i na koje sam ponosan. Pobeda na Svetskom prvenstvu 2014. godine, ali i sjajna atmosfera na Evropskom prvenstvu kod kuće ove godine su najlepši momenti na kojima sam izuzetno zahvalan. Bila je velika čast biti kapiten našeg tima. Uvek sam voleo da oblačim dres reprezentacije Nemačke", podvukao je sada već bivši golman "pancera". 

Nojer je odigrao ukupno 124 utakmice u dresu nacionalnog tima, a nema sumnje da će "panceri" njegovim odlaskom biti znatno oslabljeni. Na poziciji čuvara mreže u selekciji Nemačke ostali su iskusni Oliver Bauman (38) i Mark Andre ter Štegen (32).