23.08.2024.

08:11

Foto: profimedia

Sport

Sinera izbacuju sa Ju-Es opena?! Obrt, Italijan proživljava dramu!

Prvi reket sveta bio je dva puta pozitivan na doping testu tokom marta, a ceo slučaj isplivao je u javnost  tek kada je ATP odlučio da ga oslobodi optužbi.

Mnogi su očajni jer se Italijanu progledalo kroz prste, dok su njegove kolege u prošlosti bile drastično kažnjavane, a počelo je da se priča i o njegovom privilegovanom statusu.

Informer

Kako trenutno stoje stvari, u sve će se umešati Svetska antidoping agencija (WADA) koja do sada nije bila ni konsultovana.  Italijanska "Gazeta delo sport" prenosi saznanja nemačkih medija da WADA ima pravo da se žali na odluku o Sineru i za to je rok 6. septembar.

Informer

"Pažljivo ćemo ispitati sve dokumente kao što to oduvek i radimo i zadržavamo pravo da se žalimo na odluku", poručio je predstavnik Svetske antidoping agencije i time potvrdio da se slučaj podići na još viši nivo.

Dakle, Siner nije siguran i odluka bi mogla da dođe usred Ju-Es opena, na kome će se takmičiti kao prvi nosilac. Retko ko može da poveruje da bi prvi teniser sveta, još Italijan, mogao da bude izbačen sa turnira zbog dopinga, ali sada se pita i WADA koja može da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani gde bi sve bilo rešeno.

Informer

Verovali ili ne, Janik je bio suspendovan samo nekoliko dana, što javnost nije znala, a nesmetano je nastavio da se takmiči, priča pred novinarima i osvaja turnire.

Oslobođen je jer je navodno "Klostebol" uneo preko svog fizioterapeuta Đakoma Naldija.