• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

21.08.2024

11:06

Italijani spletkare, a Novaku ukradena nedelja na vrhu! Isplivao novi detalj u jeku skandala!

profimedia

Tenis

Italijani spletkare, a Novaku ukradena nedelja na vrhu! Isplivao novi detalj u jeku skandala!

Podeli vest

Ne sleže se prašina nakon što je otkriveno da je prvi reket sveta Janik Siner (23) u martu bio pozitivan na nedozvoljenu susptancu i to dva puta tokom mastersa u Indijan Velsu! Nakon svega nije suspendovan, a sada su se pojavili detalji koji nikako ne idu u prilog slavnom Italijanu.

Teniski svet potresa skandal vezan za Janika Sinera, trenutno najbolje rangiranog svetskog tenisera, koji nije kažnjen zbog situacije zbog koje mnoge njegove kolege u prošlosti jesu.

Naime, svojevremeno je rumunska teniserka Simona Halep unela zabranjenu supstancu zbog greške jedne osobe u Akademiji Muratoglu, dok se Sineru to dogodilo zbog njegovog fizioterapeuta. Ona je bila odmah drastično kažnjena, a za Janika su prvo preduzete mere da se utvrdi šta se dogodilo, pa je tek onda usledila odluka. 

FIZIOTERAPEUT BI ZNAO ŠTA RADI

Italijan je "pomilovan" , Rumunka i brojni teniseri u sličnoj situaciji su degradirani, a sada je isplivao podatak vezan za Janikovog fiziterapeuta, koji je u startu označen kao čovek koji je "pogrešio".

 


"Upitno je da li Đakomo Naldi, fizioterapeut Janika Sinera, nije bio svestan posledica "Clostebol" spreja, jer je sarađivao Virtus Bolonjom pre nego što je radio sa Janikom, a slični slučajevi su se desili u italijanskoj košarci dok je tamo bio fizioterapeut", informacija je koja je obišla svet i bacila novo svetlo na ovaj slučaj.
 

Oglasila se i Novakova asocijacija PTPA, besni su i teniseri poput Nika Kirjosa i Denisa Šapovalova koji bljuju vatru i poručuju da je suspenzija neophodna, a u celoj priči oštećen je i srpski as Novak Đoković. Za Informer je ovaj slučaj komentarisao i Viktor Troicki, koji je svojevremeno bio suspendovan.

ISPAŠTA I NOVAK

Svi čekaju da vide hoće li na kraju ATP kazniti Sinera oduzimanjem 400 bodova za polufinale u Indijan Velsu, jer ako bi mu bodovi bili oduzeti retroaktivno, odnosno od trenutka kada ih je osvojio, to znači da prošle nedelje on ne bi bio prvi teniser sveta!

Naime, Sinera je trebalo da prestigne Novak Đoković na ATP rang listi i time uveća svoj konto nedelja provedenih na prvom mestu, koji je sada rekordnih 428.

 

 

Naravno, ATP  može Sineru da oduzme 400 bodova nakon objavljivanja odluke, a u tom slučaju se ništa neće promeniti u korist Noleta...

 

TRENER BRANI ITALIJANA

Oglasio se i Sinerov trener, Daren Kejhil, povodom doping skandala u čijem centru se našao njegov igrač.

"On nikada ne bi to uradio namerno. Našao se u nesrećnoj situaciji. Istina je izašla na videlo, nije bilo krivice i nemara i nadam se da ovo može da ostavi iza sebe i bolji izađe iz svega", rekao je Daren Kejhil za "ESPN".

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Verovali ili ne, Australijanac je objasnio i da je Siner mogao da nastavi sa takmičenjem odmah nakon pozitivnog doping testa, pošto je njegov tim odmah objasnio kako su nedozvoljene supstance dospele u njegov organizam.

Sve je isplivalo u javnost tek nakon Mastersa u Majamiju, nekoliko nedelja nakon Indijan Velsa, a ITIA je krenula u istragu tek posle toga, objasnio je Kejhil.

 

 

 

Inače, još jedan apsurd je da je Sinner uoči mastersa u Madridu razgovarao sa novinarima na konferenciji za medije, iako je bio suspendovan!? 

Da nije tužno bilo bi smešno, a dvostrukim aršinima definitivno nije mesto u sportu. Da li će doći do neke promene saznaćemo u danima pred nama, ali je gotovo sigurno da će Siner proći lagano i neoštećeno kroz ceo ovaj slučaj. Em je prvi reket sveta, em je Italijan... to je očigledno dovoljno.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovo su svi čekali! Napokon poznat Novakov stav o Sinerovom skandalu!
Tenis

Ovo su svi čekali! Napokon poznat Novakov stav o Sinerovom skandalu!

Kao bomba je u teniskom svetu odjeknuo skandal u kojem je u glavnoj ulozi prvi teniser sveta, Janik Siner. On je bio pozitivan u martu na nedozvoljenu susptancu i to dva puta tokom mastersa u Indijan Velsu i nije suspendovan, a sada su se ovim povodom oglasili iz asocijacije čiji je osnivač Novak Đoković.

21.08.2024

09:29

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija