23.08.2024.

09:37

Foto: Beta/Starsportphoto/FK Vojvodina

Sport

Pakao! Ovo je debakl srpskog fudbala! I Hrvati nam se rugaju i likuju!

Verovali ili ne, od poslednjih 40 utakmica u evropskim takmičenjima naši klubovi su zabeležili 35 poraza, uz tri uzastopna samo ove nedelje!

Slade se komšije, nije im bilo teško da se bave statistikom i opletu po najboljim srpskim timovima, koji su se, ruku na srce, obrukali za sve pare u sezonama za nama.

Nije lako biti ljubitelj fudbala u Srbiji, posebno kada se ima u vidu činjenica da je Partizan u četvrtak poražen od Genta u Beogradu (1:0), da je TSC izgubio na gostovanju Makabiju iz Tel Aviva (3:0), dok je Crvena zvezda savladana u utorak u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Bode Glimta (2:1).

Informer

Tužno zvuči podatak da srpski klubovi nisu eliminisani nikoga u Evropi celog leta i da će biti pravo čudo ako neko od njih ostvari cilj.

Popularni hrvatski portal "Index" objavio je tekst pod nazivom:

"Debakl srpskih klubova u Evropi je sve veći. Izgubili su 35 od poslednjih 40 utakmica".

Informer

Podsećaju da su iz evropskih takmičenja već ispali Radnički iz Kragujevca i Vojvodina i da je tamošnja liga na tabeli koeficijenta preskočila srpsku ligu, koju je nadmašila i ukrajinska liga, pa je Srbija sada na 21. mestu, a ne tako davno bila je na 11. poziciji (2020/2021).

Informer

Poražavajuća je činjenica da su naši klubovi među najgorima na kontinentu, a mediji iz komšiluka dodaju:

"Potpuno neverovatno zvuči podatak da srpski klubovi u poslednjih 40 utakmica imaju čak 35 poraza, dve pobede i tri remija. Partizan i Radnički su jedini koji su u tom periodu uspeli da pobede nekog, a Partizan je jedini klub koji je u poslednje dve sezone ostvario evropski prolaz i to protiv azerbejdžanskog Sabaha na penale",  pišu Hrvati.

Svesni smo mi svega, čak i da nam dušebrižnici ne trljaju to na nos, ali nije poznato kada će se i kako zaustaviti sunovrat srpskog fudbala.

Informer

Ostaje nam da se nadamo čudu i verujemo da će Crvena zvezda u sredu na stadionu "Rajko Mitić" pokušati da dođe do grupne faze Lige šampiona preokretom protiv Bode Glimta (2:1), da će u četvrtak TSC na svom stadionu izbaciti  Makabi i stići zaostatak od tri gola iz Izraela (3:0) za Ligu konferencije, ili da će Partizan obezbediti Evropu nakon čak tri šanse i da će savladati Gent u gostima.

Ruku na srce, samo Crvena zvezda ima realne šanse da napravi pozitivan rezultat, ali hajde da sačekamo sledeću nedelju i da se nadamo da nećemo ponovo zakukati nad tužnom sudbinom srpskog fudbala.