• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

23.08.2024

07:00

Partizan na ivici ambisa! Ni pobede u Evropi, a ni gola u Humskoj već 372 dana!

Starsportphoto

Partizan

Partizan na ivici ambisa! Ni pobede u Evropi, a ni gola u Humskoj već 372 dana!

Podeli vest

Crno-beli na pragu eliminacije i iz trećeg UEFA takmičenja ove sezone.

Protiv kijevskog Dinama katastrofa, protiv Lugana je nedostajalo malo više sreće i znanja, protiv Genta očajna realizacija. Svaki put epilog je bio isti - fudbaleri Partizana pognutih glava napuštali su teren i tako sebe doveli na ivicu ambisa, kada je reč o učešću na međunarodnoj sceni ove sezone.

Ponovo je sinoć "parni valjak" igrao pred praznim tribinama, ali je i bez obzira na izostanak navijača bio za nijansu opasniji od Belgijanaca, stvorio nekoliko odličnih prilika i uspeo da promaši nemoguće. Na kraju, piše se samo rezultat, a on je za ekipu Aleksandra Stanojevića u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija bio negativan - 0:1.

Bio je to četvrti uzastopni poraz crno-belih kod kuće u Evropi, računajući i minulu sezonu, odnosno duel sa Nordsjelandom. Takođe, četvrta utakmica zaredom da nisu postigli ni gol na svom stadionu. Tačno 372 dana posta. Za nevericu, za brigu, za ozbiljnu analizu.

Zvuči kao daleka prošlost, ali srpski viceprvak je poslednji put savladao azerbejdanski Sabah u revanšu sa 2:0, 17. avgusta 2023, a onda prošao u plej-of posle boljeg izvođenja penala. I sa te tačke se do dan-danas nije pomerio ni za pedalj.

Foto: ATA Images

 

Ipak, možda i mnogo više od ove suve statistike, svakog partizanovca više boli ono što je, kod pojedinaca, postalo baš uočljivo. Da nema pravog pristupa, da nema želje, borbe, agresivnosti, karaktera... Jer, recimo, sebičluk Mateusa Saldanje i promašeni ziceri", odnosno govor tela Jung Džun Goha i Ksandera Severine na terenu, mnogo su veći razlozi da se upali alarm za uzbunu.

Uostalom, na tome je celoj ekipi otvoreno zamerio i šef stručnog štaba, koji je u prethodna dva mandata na klupi Partizana upravo to uvek zahtevao - da se igra do koske.

Foto: ATA Images

Ksander Severina na meču protiv Genta

- Nismo imali potreban karakter protiv Genta, iako smo odigrali dobro, dali maksimum, stvarali šanse.... Ali, ako hoćeš da budeš deo Evrope, moraš da uneseš protivnika u gol, moraš da si stalno tu. To te čini pobednikom i šampionom. To nam je najviše falilo - priznao je Stanojević.

Sada ostaje pitanje, kako to promeniti i napraviti čudo u Gentu? Kako za šest dana oporaviti momke, podići im samopouzdanje, naterati ih da veruju u sebe i da sto posto "nabrijani" i motivisani istrče sledeće srede na "Planet grup arenu"? Protiv njih će biti i tradicija, jer crno-beli nikada u klupskoj istoriji nisu savladali neki tim iz Belgije.

Foto: ATA Images

 

S druge strane, ukoliko klub iz Humske i drugu godinu zaredom ne uspe da obezbedi jesen u Evropi, crno mu se piše. Situacija je i sada više nego ozbiljna, finansijsko stanje je katastrofalno, a još jedno neigranje u grupnoj fazi moglo bi da bude udarac od kog će se teško oporaviti.

Možda, ali samo možda, u tom slučaju i oni čija je najveća krivica za ovakvu dubiozu, stave prst na čelo i konačno prihvate odgovornost za, sada već, ozbiljan sunovrat Partizana!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

(VIDEO) Amerika ga nema i neće imati još dugo! Ovo imaju samo Putin i Kina! Vašington je bez njega tek "tigar na papiru"!
Da se zna!

(VIDEO) Amerika ga nema i neće imati još dugo! Ovo imaju samo Putin i Kina! Vašington je bez njega tek "tigar na papiru"!

Namera SAD da brani sve slabiji status gospodara unipolarnog sveta zahteva moderne sisteme naoružanja koji nisu inferiorni, ili još bolje superiorniji od neprijateljskog oružja. Amerika ima ozbiljne probleme sa ovim. Kako su Amerikanci sa neprijatnim iznenađenjem saznali, njihova zemlja već deset godina zaostaje za Rusijom i Kinom u razvoju hipersoničnog naoružanja.

23.08.2024

00:15

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija