• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

22.08.2024

18:57

Srbin direktno iz Belgije za Informer: Gent nije bauk! Partizanova šansa su kontre!

Starsportphoto

Partizan

Srbin direktno iz Belgije za Informer: Gent nije bauk! Partizanova šansa su kontre!

Podeli vest

Dete kluba iz Humske, Nikola Štulić (22), veruje da izabranici Aleksandra Stanojevića mogu da se plasiraju u grupnu fazu Lige konferencija.

Nema boljeg sagovornika od srpskog napadača, kada je reč o belgijskom fudbalu, ali i Partizanu. Momak rođen u Sremskoj Mitrovici trenutno je član Šarlroa, a kao igrač školovao se i afirmisao upravo na Topčiderskom brdu.

Štulić je deset godina proveo u taboru crno-belih, sarađivao je i sa aktuelnim šefom stručnog štaba, a u ekipi i dalje ima momaka s kojima je tada delio svlačionicu, poput Bibarsa Natha, Aleksandra Šćekića i Nemanje Stevanovića.

Nekadašnji mladi reprezentativac je iz Humske otišao u januaru 2022, proveo je jako dobrih godinu dana u niškom Radničkom, a potom prešao u klub iz Župiler lige, čiji je i sada član. Odlično poznaje Gent, protiv kojeg će večeras "parni valjak" na svom stadionu igrati prvi meč plej-ofa (20.15, RTS 1, Arena premijum 1).

- Zaista verujem da Partizan može da prođe u grupnu fazu. Imali su problema na startu sezone, rekonstruisali tim, doveli nekoliko mladih igrača, kojima je potreban i period adaptacije, ali su itekako opasna i talentovana ekipa. Mogu svakome da naprave problem, a ja svim srcem navijam da slave u ovom dvomeču - kaže Štulić u razgovoru za Informer, a potom dodaje:

Foto: Starsportphoto

Nikola Štulić dok je nosio dres Partizana

- To je moj klub, u Humskoj sam odrastao, tu proveo deset godina i prošao sve mlađe selekcije. Kad god sam u mogućnosti pratim šta se dešava, gledam utakmice. Širok je roster, treba da sve da se ukomponuje, nije to lako za kratko vreme, ali verujem uvek u moj Partizan.

Visoki centarfor posebno izdvaja nekoliko detalja koji bi mogli da budu ključni.

- Gent ima prilično brze ofanzivce. Promenili su trenera ovog leta, ali igraće po bokovima, napadaju dubinu. Vole da kontrolišu igru, da drže posed, trude se da nametnu svoj ritam. Korejac Hong im je najbolji igrač. Kreator, levonog, eksplozivan, tehnički jako dobar. On je pred transferom i sjajna je stvar za crno-bele što večeras, koliko sam čuo, neće igrati. Prodali su oni i nekoliko nosioca iz prošle sezone, podmladili su ekipu, nisu ni uigrani sto posto - objašnjava Štulić.

Foto: profimedia

Štulić već godinu i po dana igra za belgijski Šarlroa

Nikola podvlači da crno-beli mogu na razne načine da ugroze Belgijance i veruje da će trener pronaći pravu formulu za njih.

- Gent ima problema sa tranzicijom, teško se odbrani od brzih kontranapada. Verujem da Partizan može da ih ugrozi na taj način. Sigurno će šef Stanojević pronaći pravi sastav, konekciju i ključ za pobedu, ne sumnjam da ih je analizirao do detalja. Samo hrabro i borbeno, uspeh onda neće izostati - poručuje Štulić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca
Dom i porodica

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca

Svet je stao i suze su pošle kada je poslednjeg dana avgusta 1997. godine objavljeno da je najvoljenija princeza svih vremena Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Mnoge polemike su se tada otvorile, počev od njenog ljubavnog života, odnosa sa kraljevskom porodicom do testamenta koji je ostavila iza sebe i naslednika.

22.08.2024

16:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija