• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

21.08.2024

12:00

Stanojević: Kalulu je kažnjen zbog neprimerenog ponašanja! Sviđa mi se Romanić, Saldanja želi da ide

Starsportphoto

Partizan

Stanojević: Kalulu je kažnjen zbog neprimerenog ponašanja! Sviđa mi se Romanić, Saldanja želi da ide

Podeli vest

Fudbaleri Partizana sutra uveče u plej-ofu za Ligu konferencija dočekuju Belgijance pred praznim tribinama (20.15, Arena premijum 1).

Prokockali su crno-beli šanse u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, gde su eliminisani od kijevskog Dinama i Lugana, a sada je pred njima poslednja prilika da obezbede grupnu fazu i jesen na međunarodnoj sceni.

Put ka tom cilju neće biti nimalo lak, s obzirom da će im rival u dvomeču biti Gent, koji prvo dolazi na stadion u Humskoj. Utakmica će, zbog kazne koju je UEFA izrekla srpskom viceprvaku, ponovo biti odigrana bez prisustva navijača, a sama činjenica da "parni valjak" nikada nije slavio protiv nekog tima iz Belgije, govori o težini posla koja ga sada čeka.

Šef stručnog štaba, Aleksandar Stanojević (50), dobro poznaje Gent, jer je protiv njega imao priliku da vodi tim i 2021. godine.

- Čeka nas nova evropska utakmica, nažalost, bez navijača na tribina, zbog čega nam je mnogo krivo. Svi momci su spremni, zdravi, nemamo kadrovskih problema, tako da ćemo izaći u najjačem sastavu. Nadam se dobrom rezultatu. Imamo iskustva protiv njih, igrali smo pre tri godine, znamo šta nas čeka - rekao je Stanojević.

 

 

On je dodao da je gostovanje u Tunu pokazala da ekipa napreduje, iako ostaje velika žal zbog primljenog gola u produžetku, koji je označio i ispadanje.

- Za nijansu smo bolji nego na početku sezone. Da se razumemo, nije to još ono što želim i kako bih voleo da igramo, ali vremena nema kada se borite za Evropu. U prvenstvu je ok, ali što se tiče međunarodne scene, nije sve kako treba. Samo treningom i strpljenjem možemo da izađemo iz ove situacije. Puno radimo, čekamo još neke karovske promene koje će se, nadam se, dogoditi u narednih desetak dana - objasnio je Stanojević, a potom dodao:

- Imam trenutno na raspolaganju 30 igrača i trojicu golmana. Ja bih taj broj smanjio odavno, ali ne može tek tako. Ima momaka koji su pod jakim ugovorima i ne može da se seče preko noći. Postoji disbalans u ekipi, pokušavamo da kroz rad i selekciju to dovedemo u stanje koje želimo. Klub takođe to mora da rešava, da neki pojedinci odu, da bi neki drugi došli do izražaja.

Foto: FK Partizan

 

Iskusni stručnjak je preneo svojim izabranicima da je plasman u grupnu fazu Lige konferencija od ogromnog značaja za klub, pogotovo sa finansijske strane.

- Naravno, svi to znaju. Pričao sam o tome u svlačionici i pred Lugano, a momci su odreagovali dobro. U Tunu smo imali sjajnu energiju, ali crno je to što nismo prošli dalje. Uradili su sve što sam tražio, bilo je pada u nekom momentu, ali su svi pokazali karakter i želju. Jesmo ispali smo u produžetku, ali dali smo maksimum. Tu moram da budem zadovoljan - naglasio je Stanojević.

Čini se da je Gent trenutno u boljem psihološkom momentu, jer su nedavno prošli Silkeborg nakon produžetaka, a sigurni su i u domaćem prvenstvu.

- Sve se ovde promenilo od tog perioda kada smo igrali protiv njih. Trener, način igre, ekipa... Oni imaju intenzivnu ligu, fizičku su besprekorni, brzi... Gaje i dalje isti stil. Traže se i oni još, nisu na sto posto, menjali su puno tokom prelaznog roka. Svesni smo svega, analizirali smo ih, gledali mečeve njihovoh šampionata, bićemo spremni.

Foto: Starsportphoto

 

Stub odbrane belgijskog tima je srpski štoper Stefan Mitrović, koji je svojevremeno bio upravo na pragu Humske, u prvom mandatu Aleksandra Stanojevića.

- Izuzetan karakter, napravio je sjajnu karijeru, igrao za reprezentaciju, bio na Mundijalu... Da se ne vraćamo na ono što je bilo, nije došao u Partizan, ali kapa dole za sve što je kasnije uradio. Drago mi je da ćemo se videti sada.

Kormilar "parnog valjka" ima samo jednu dilemu kada je reč o startnih 11, a ona je vezana za vezni red.

- Da budem pošten i iskren, jedina dilema mi je oko Kovača. Ne znam još, nisam siguran, jer je samo dva dana trenirao sa ekipom i ne poznajemo se dovoljno. Videćemo, da li sa njim ili sa Zahidom u centralnom delu veznog reda, jer želimo iz poslednje linije dođemo do poseda i gradimo igru. Ukoliko Stefan bude igrao u paru sa Arijagom, onda će Zahid biti ispred njih - priznao je Stanojević.

Foto: FK Partizan

Stefan Kovač bi mogao da bude u startnih 11

Kada je reč o pojedincima, poslednjih dana se mnogo pričao o statusu ofanzivca Alda Kalulua. I definitivno, on nije u konkurenciji za prvi meč sa Gentom.

- Ne pratim šta se priča i piše po medijima, zašto me pitate baš za njega? Kako god, tačno je. Nije u konkurenciji za sastav, kažnjen je jer se neprimereno ponašao na gostovanju protiv Lugana. Pričao sam već, pravim tim, želim jak kolektiv, pojedinci me ne interesuju. Sada Aldo nije u opciji, za kasnije ćemo videti - potvrdio je Stanojević, a potom potvrdio i da Radomir Koković nije više stručnom štabu.

- Razišli smo se, idemo dalje. Razlozi su privatne prirode.

Foto: Starsportphoto

Aldo Kalulu je kažnjen zbog ponašanja

Nije tajna ni da Partizan želi Lazara Romanića iz pančevačkog Železničara, a temperamentni strateg je sada izneo i razloge zbog kojih bi voleo da ga ima u svom timu.

- Tačno znamo šta može da nam donese, kada se već toliko priča o njemu, iako mi nije praksa da govorim o nekome unapred. Ima karakter, intenzivna kretanja u napadu, pogotovo bez lopte, izuzetno je brz... Drugačiji je igrač od Nikolića i Jovanovića, a možemo da ga koristimo i na boku. Moja je želja. Ne znam da li će doći, da li je blizu, čekamo da se neke stvari reše oko kadrovske situacije - poručio je Stanojević.

Dolazak nekadašnjeg omladinca Crvene zvezde u Humsku verovatno zavisi i od prodaje najboljeg strelca iz prošle sezone Mateusa Saldanje.

- Specifična je situacija oko njega. On želi da ide, klub takođe čeka adekvatnu ponudu da ga pusti. U međuprostoru je. Recimo, juče je sam trenirao, individualno u "Zemunelu", što znači da ima veliku želju, hoće da odigra dobro. Videćemo kolika će mu biti minutaža.

Foto: Starsportphoto

Mateus Saldanja želi da ide iz Partizana

Poslednjih dana stigla je i podrška treneru i igračima od pojedinih bivših igrača Partizana.

- Ne mogu da patetišem, da tražim alibi, da kažem nebitno je kakva je situacija. Nećemo imati navijače uz sebe, to je ogroman hendikep za nas, ali svaka podrška nam puno znači. Bez obzira kakvo je stanje u klubu, u kakvom smo momentu, samo ovaj Partizan imamo. Ubeđen sam da ćemo vrlo brzo ponovo biti prepoznatljivi, onakvi kakvi smo bili dok sam u prethodnim mandatima sedeo na klupi. Fali nam vreme, da se neke stvari nameste, ali siguran sam da će i to doći - zaključio je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija