• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

20.08.2024

07:45

Poražavajuća tradicija! Može li Partizan protiv Genta da uradi nešto što nije nikad u istoriji?

FK Partizan

Partizan

Poražavajuća tradicija! Može li Partizan protiv Genta da uradi nešto što nije nikad u istoriji?

Podeli vest

Partizanu na putu ka grupnoj fazi evropkog takmičenja stoji Gent, ali i užasna tradicija koju crno-beli pod hitno moraju da sruše!

Vicešampion Srbije u četvrtak (20.15, RTS, Arena premijum) dočekuje popularne "bizone" u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija, a ekipi Aleksandra Stanojevića glavni cilj biće da uradi nešto što nije nikad u istoriji - da pobedi klub iz Belgije.

 

Počelo od Standarda

 

Gotovo neverovatno zvuči ta činjenica da klub iz Humske, otkako igra evrokupove, nema trijumf protiv timova iz ove zemlje. Čak deset puta Partizan je igrao protiv Belgijanaca u Evropi i skor je maltene poražavajući - četiri remija i čak šest poraza.

Foto: Starsportphoto

Veliki izazov: Aleksandar Stanojević

 

Naravno, "grobari" se i dalje rado sećaju čuvene eliminacije briselskog Anderlehta u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2010. godine, ali posle penala. Međutim, oba meča, i u Briselu i u Beogradu, završena su rezultatom 2:2, pa zvanično, srpski vicešampion nema pobedu nad ekipom iz "Župile lige" posle 90 ili 120 minuta igre.

Negativna tradicija Partizana počela je još 2008. godine, kada je Standard slavio sa 1:0 u Kupu UEFA. Naredne sezone, crno-bele je Ligi Evrope razmontirao Klub Briž sa 4:2 i 2:0, a onda je usledio taj pomenuti dvomeč sa Anderlehtom.

Godinu dana kasnije kobni po crno-bele bili su fudbaleri Genka (1:1 i 2:1), a 2020. "parni valjak" je eliminisan od Šarlroa (2:1). Nakon toga Partizan se susreo upravo protiv Genta, u Ligi konferencija 2021. godine, a Belgijanci su u Beogradu slavili 1:0, dok je u drugom meču bilo 1:1.

Tu negativnu tradiciju će srpski predstavnik morati da sruši kako zna i ume, pošto je glavni i osnovni cilj plasman u grupnu fazu trećeg po rangu evrokupa. Rade Zalad, skaut Partizana, veruje u prolaz dalje.

- Svaka tradicija ima svoj kraj. Hajde nek ova utakmica u četvrtak bude početak serije gde ćemo Belgijance pobeđivati u 90 minuta. Oni jesu protivnik za poštovanje, ali naša očekivanja su jasna - da se kvalifikujemo u grupnu fazu. To je za naš klub od ogromnog značaja. Imali smo šansu da prođemo i Lugano, sitnice su odlučile da ispadnemo. Nadam se da će sitnice ovog puta biti na našoj strani - poručuje Zalad.

Foto: youtube printscreen/Mojih top 11 sa Nebojšom Petrovićem

Optimista: Skaut Partizana Rade Zalad

 

Očajan start sezone

 

Ekipa iz Humske vrlo slabo je startovala ovu sezonu u Evropi, pošto je na četiri utakmice primila čak 12 golova.

Niko i ne skriva da klub potresaju problemi na svim nivoima, pa i ne čudi što je jedna ne tako snažna ekipa poput Genta favorit čak i u Beogradu. Kvota da će "bizoni" slaviti iznosi svega 2,05, dok je na pobedu crno-belih 3,50.

Milivoje Ćirković, skaut kluba iz Humske, kaže da sve to pred naredni meč pada u vodu.

- Ovo je sada nova generacija i nova šansa za Partizan. Naravno da na našem stadionu očekujem pobedu, koja bi nam olakšala revanš. Gent je dobra ekipa, ali verujem da imamo kvalitet da ostvarimo trijumf - kaže Ćirković.

Foto: Starsportphoto©

Veruje u bolje dane: Milivoje Ćirković

 

Ovako je Partizan jedini put eliminisao predstavnika Belgije.

 

 


PARTIZAN PROTIV BELGIJANACA
Pobeda 0
Remija 4
Poraza 6


SVI MEČEVI PARTIZANA PROTIV BELGIJSKIH KLUBOVA
2008. Partizan - Standard 0:1
2009. Partizan - Klub Briž 2:4, Klub Briž - Partizan 2:0
2010. Partizan - Anderleht 2:2, Anderleht - Partizan 2:2
2011. Genk - Partizan 2:1, Partizan - Genk 1:1
2020. Šarlroa - Partizan 2:1 (1:1 posle 90 minuta)
2021. Partizan - Gent 0:1, Gent - Partizan 1:1

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dve ambasade Srbije u Evropi dobile pretnje od strane Šiptara da će biti meta terorističkih napada! Povišene mere bezbednosti!
Politika

Dve ambasade Srbije u Evropi dobile pretnje od strane Šiptara da će biti meta terorističkih napada! Povišene mere bezbednosti!

Ambasade Srbije su u dve velike evropske prestonice u prethodna 24 sata dobile pretnje da će biti meta terorističkih napada, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić i naveo da po preliminarnim informacijama te pretnje dolaze iz ekstremnih separatističkih krugova dela naše dijaspore sa Kosova i Metohije, odnosno od lica albanske nacionalnosti.

20.08.2024

09:54

TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?
Live TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?

Ruski marinci zarobili ukrajinske diverzante. Indijski premijer Modi posetiće Ukrajinu. Putin u poseti Azerbedžanu. Južna Koreja i SAD počele zajedničke vojne vežbe nuklearnog napada na Severnu Koreju. Hamas preuzeo odgovornost za bombaški napad u Tel Avivu. U emisji "Rat uživo" na ovu temu govorili su sociolog Ilija Kajtez i pilot pukovnik u penziji Milorad Đošić. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o prvom naoružanju Nemačke nakon Drugog svetskog rata.

19.08.2024

21:45

Savez pravoslavaca i muslimana jedini put! Britanci zloupotrebili vehabizam!(VIDEO)
Live TV

Savez pravoslavaca i muslimana jedini put! Britanci zloupotrebili vehabizam!(VIDEO)

Vehabija Senad Ramović Becan proveo je godine u zatvoru, u samici. Kada je izašao iz zatvora ostao je jednako radikalan i u svima je video neprijatelje. On jeste likvidiran, ali nije likvidiran problem. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su pukovnik specijalnih vojnih jedinica u penziji Srbobran Radić i Radomir Počuča, bivši protivterorista. Uživo u program putem vajber linka uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

19.08.2024

20:03

Nema više specijalne vojne operacije, ovo je zvanično rat! Da li Putin planira da se osveti zbog upada u Kursku oblast? (VIDEO)
Live TV

Nema više specijalne vojne operacije, ovo je zvanično rat! Da li Putin planira da se osveti zbog upada u Kursku oblast? (VIDEO)

Ceo svet priča danima o onome što se desilo u Kurskoj oblasti. Glavno je pitanje kako će reagovati Vladimir Putin. On je dao nalog da se pomogne civilnom stanovništvu. Nagađa se da li će se Putin osvetiti Ukrajincima za ovo iako oni nisu naveli neku veliku štetu Rusiji. Na ovu temu u "Info danu" govorili su akademik prof. dr Dragan Radenović i analitičar prof. dr Stevica Deđanski.

19.08.2024

16:23

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Bajden u suzama! Predao štafetu Kamali, a onda se obrušio na Trampa! (VIDEO)
Planeta

Bajden u suzama! Predao štafetu Kamali, a onda se obrušio na Trampa! (VIDEO)

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden obratio se učesnicima Demokratske nacionalne konvencije u Čikagu, na kojoj bi trebalo da bude ozvaničena kandidatura Kamale Haris za predsednika. Bajden je pozdravljen četvorominutnim aplauzom i stajaćim ovacijama uz uzvike "Hvala Džo!" i transparente "Hvala Džo".

20.08.2024

08:30 >> 09:03

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija