• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

18.08.2024

12:10

Partizan ima razlog za optimizam! Gent prodao najboljeg igrača pred okršaj sa crno-belima!

Reuters

Fudbal

Partizan ima razlog za optimizam! Gent prodao najboljeg igrača pred okršaj sa crno-belima!

Podeli vest

Iako trenutna forma Partizana ne uliva previše nade ni među navijačima ni u javnosti, crno-beli se spremaju za dvomeč sa belgijskim Gentom u plej-ofu za Ligu konferencije sa dozom optimizma.

Razlog za to leži u problemima koje Gent trenutno prolazi, što Partizanu može dati šansu da iznenadi protivnika.

Gent se ove sezone suočava s brojnim izazovima, od odlaska ključnih igrača do nesigurnih performansi na terenu. Najnoviji udarac za belgijski klub stigao je neposredno pre njihovog susreta sa Vesterloom u belgijskom prvenstvu, kada je njihov najbolji igrač ovog leta, Hjun-Sok Hong, otputovao u Tursku na lekarske preglede pred potpisivanje ugovora sa Trabzonom.

Hong, koji je bio nezamenjiv na svih sedam mečeva ovog leta, istakao se u evropskim kvalifikacijama sa dva gola i tri asistencije, ali njegov odlazak ostavlja značajnu prazninu u timu.

Ova situacija otvara priliku za Partizan, posebno jer Gent deluje prilično nestabilno ovog leta. Novi trener Vuter Vranken još uvek traži dobitnu formaciju, a ekipa se bori da pronađe kontinuitet u igri. Gent je jedva prošao danski Silkeborg u prethodnoj rundi kvalifikacija, nakon što su u revanšu u Belgiji došli do pobede tek u produžecima.

Partizanovi navijači mogu se nadati da će Gentovi problemi, uključujući nedostatak kontinuiteta i prilagođavanja igrača na nove taktičke zahteve, igrati u korist crno-belih.

Posebno je zanimljiv eksperiment trenera Vranken, koji je u revanšu protiv Silkeborga iznenadio sve ubacivanjem mladog Uga Gambora, štopera sa minimalnim iskustvom u prvom timu, u startnu postavu. Ukoliko se sličan potez ponovi u Beogradu, Partizanovi napadači mogli bi iskoristiti tu priliku.

Iako Gent i dalje važi za favorita, nesigurnost i promene unutar tima pružaju Partizanu nadu da može iznenaditi belgijskog protivnika i izboriti plasman u Ligu konferencije.

Prva utakmica dvomeča igra se u Beogradu narednog četvrtka, sa početkom u 20.15 časova, gde će crno-beli tražiti pozitivan rezultat pred revanš u Belgiji.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne
Zdravlje

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne

Ako ste primetili da vas često "hvataju" grčevi u nogama, ne brinite se, jer je ovaj problem mnogo češći leti. Grčevi se, kako objašnjavaju fizioterapeuti, javljaju usled dehidratacije, gubitka elektrolita zbog znojenja, dugog sedenja, pa samim tim i zbog loše arterijske ili venske cirkulacije.

18.08.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija