• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

21.08.2024

14:32

Jurčević: Svestan sam gde sam došao i šta se očekuje! Moramo bolje u Evropi

FK Partizan

Partizan

Jurčević: Svestan sam gde sam došao i šta se očekuje! Moramo bolje u Evropi

Podeli vest

Novajlija u taboru Partizana svestan da su partije na međunarodnoj sceni ove sezone daleko od renomea kluba.

Stigao je Mario Jurčević (29) u Humsku na samom kraju priprema, ali je za kratko vreme uspeo da uhvati ritam i izbori se za mesto u startnih 11. Uspeo je iskusni levi bek da istisne iz tima Nikolu Antića, igra znatno ofanzivnije i često ume da bude opasan i na protivničkoj polovini, što navijači posebno vole i cene.

Od momka rođenog u Ljubljani očekuje se da podiže formu kako sezona bude odmicala, ali i da bude od velike koristi u dvomeču protiv Genta u plej-ofu za Ligu konferencija.

Prvi duel je zakazan za sutra uveče, pred praznim tribinama u Humskoj (20.15, RTS 1, Arena premijum 1), dok je revanš naredne nedelje na "Planet grup areni".

- Gent je kvalitetna ekipa, očekujem još jednu tešku utakmicu. Svi želimo da igramo ovakve mečeve, za to se živi. Zato moramo da damo sve od sebe da uđemo u grupnu fazu i da obezbedimo još takvih duela u Evropi - poručio je Jurčević.

Foto: ATA Images

Mario Jurčević na meču protiv Lugana

Bivši defanzivac kiparskog Apolona, Osijeka i Olimpije zna da bi, posle ispadanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, eliminacija od Genta bila mravna katastrofi za crno-bele. Pogotovo jer bi to bila druga godina zaredom da klub ne igra u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

- Znam gde sam došao. Ovo je veliki klub, najveći u mojoj karijeri. I drago mi je što sam tu. Nismo u Evropi napravili dosad ono što smo želeli, ali imamo ovaj dvomeč da sve ispravimo. Znam da i ja lično mogu mnogo bolje, ali i to će doći vremenom, shvatio sam šta šef želi od mene - naglasio je Jurčević.

Foto: ATA Images

 

Slovenac je na kraju dodao da se brzo uklopio u novu sredinu, da ima odličnu komunikaciju sa saigračima, kao i da on sam može mnogo više da pruži na terenu.

- Nisam prošao kompletne pripreme, a kako vreme odmiče, sve će biti bolje. Volim da igram ofanzivno, doći će i asistencije, možda i neki gol. Manje mi je to bitno, najvažnije je da Partizan pobeđuje, da dam doprinos i pomognem koliko go mogu. Komunikacija u svlačionici je super, svi pričaju engleski, tako da tu nemamo nikakvih problema - objasnio je Jurčević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje
Društvo

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje

Fondacija Humana srca je početkom juna pokrenula konkurs „Mama nisi sama“, namenjen svim samohranim roditeljima. Pravo na učešće su imali svi samohrani roditelji, koji su se prijavljivali popunjavanjem obrasca, kao i prilaganjem relevantne dokumentacije i dokaza o statusu samostalnog vršenja roditeljskog, odnosno starateljskog prava.

21.08.2024

15:28

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Godinu dana je jeo samo ribu! Otišao po rezultate pa zajedno sa doktorom zanemeo - Šok!
Otišao po rezultate pa zajedno sa doktorom zanemeo - Šok!

Godinu dana je jeo samo ribu! Otišao po rezultate pa zajedno sa doktorom zanemeo - Šok!

Pol Grinberg, američki pisac i zaljubljenik u ribolov, odlučio je da sprovede nesvakidašnji eksperiment - godinu dana jeo je ribu za svaki obrok. Nakon ovog neobičnog izazova, otišao je na lekarski pregled, a rezultati su bili neočekivani. Doktor je bio posebno zatečen jednim od nalaza, i to ga je nateralo na dodatno razmišljanje.

21.08.2024

15:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija