• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

23.08.2024

00:07

Mitrović: Partizan je pokazao koliko je opasan! Nema opuštanja u revanšu (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Mitrović: Partizan je pokazao koliko je opasan! Nema opuštanja u revanšu (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaler Genta Stefan Mitrović (34) zadovoljan je zbog pobede u Humskoj u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija (1:0).

Srpski defanzivac je uspešno komandovao odbranom belgijskog tima, koji je uspeo da sačuva svoju mrežu i pored nekoliko ozbiljnih prilika crno-belih. Ipak, iz Beograda se vraćaju sa pobedom, pa mirnije mogu da čekaju revanš na svom stadionu naredne srede.

- Težak meč, kao što smo i očekivali. Drago nam je zbog pobede, ali svesni smo da ništa još nije gotovo. Čeka nas drugo poluvreme u Gentu i dobro je da nosimo dobar rezultat iz Beograda. Definitivno smo mogli i bolje da odigramo, imali smo još neke šanse, ali imali su ih i oni. Moramo da se dobro spremimo za revanš, jer je prvi i osnovni cilj kluba da igramo u grupnoj fazi evropskog takmičenja - rekao je Mitrović.

Naš nekadašnji reprezentativac je izneo pohvale na račun srpskog viceprvaka.

- Nije me Partizan iznenadio, znam da imaju individualni kvalitet. Polako usvajaju zahteve koje im novi trener postavlja, kao i mi. U nekoj smo vrsti prelaznog perioda, otišlo nam je četiri-pet jako važnih igrača. Tu su neki novi momci, još se tražimo. Ipak, najvažnije je da čak i u toj situaciji pobeđujemo - poručio je Mitrović, a potom dodao:

Jedino nisam očekivao da će crno-beli na početku izaći visoko, nismo bili spremni na to, brzo smo se adaptirali. Kasnije su i oni fizički pali, izgubili su tu moć da nas pritiskaju presingom po celom terenu, što smo mi iskoristili i lakše prolazili njihovu prvu liniju. To je naša igra, takva je i belgijska liga. Igra se u tranziciji, fizički jako, sa puno trčanja... Pokušaćemo i drugu utakmicu da uvedemo u ritam koji nam odgovara, tako da na površinu isplivaju naši kvaliteti.

Foto: FK Partizan

 

Iskusni štoper žali što se u Humskoj igralo pred praznim tribinama.

- Biće drugačija atmosfera u Gentu. Imamo super podršku, izuzetno lep stadion, mislim da će gostujući igrači i navijači uživati. Nadam se jednoj lepoj predstavi, ali našem prolasku dalje - naglasio je Mitrović.

On je priznao da nije upoznat s tim da "parni valjak" nikada nije slavio protiv ekipa iz Belgije.

- Nisam znao za taj podatak. Eto, nisam ni ja nikada pobedio na ovom stadionu, pa sam sada srušio tu tradiciju. Nisam srećan baš zbog te informacije, ali daćemo sve od sebe da nastavimo taj niz - podvukao je Mitrović.

Foto: Starsportphoto

 

Bivši prvotimac Metalca, Kortrajka, Benfike, Frajburga i Strazbura imao je, pre povratka u Gent, epizodu u Hetafeu.

- Bio sam u nekom neodlučnom trenutku u Španiji. Razmišljao sam šta i dalje u karijeri, ostalo mi je bilo još nekoliko meseci ugovora, želeo sam da ga produžim... Međutim, Gent je izašao sa neverovatnom ponudom, da potpišem na dve plus jednu sezonu, što je u mojim godinama izuzetno. Pokazali su koliko me poštuju na taj način, nisam mogao to da odbijem. Ovo je klub koji mi je dao najviše u karijeri, proživeli smo neke fenomenalne trenutke zajedno i nadam se da ćemo nastaviti da pišemo istoriju, kao što smo u mom prvom mandatu - zaključio je Mitrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija