23.08.2024.

14:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Neću da navijam za Đige i Severine, dajte našoj deci loptu! Čuveni stručnjak izneo mišljenje

Iskusni stručnjak je tokom bogate karijere trenirao desetine klubova, a u dva navrata je sedeo na klupi Crvene zvezde. 

Pomno prati zbivanja na domaćoj sceni, pa je svedočio i jako lošem izdanju naših predstavnika u Evropi ove sezone.

Informer

Ne znaju za pobedu u Evropi - Crvena zvezda i Partizan

Smatra da je to direktna posledica lošeg rada sa najmlađima i preveliko oslanjanje na strance.

- Sve je to posledica lošeg rada godinama unazad i sada vidimo rezultat. Zvezda, Partizan i Vojvodina više ne prave igrače, već samo kupuju neke škartove. Deca nam rano odlaze u strane klubove, a tamo im se niko ne posvećuje kao ovde. Posle se vraćaju, ali bude kasno. Ne želim da, dok gledam Partizan i Zvezdu navijam za Severine i Đige, imamo mi dovoljno talenta, mi smo sportska nacija - ocenio je Kosanović u razgovoru za naš list.

Popularni Kosan ocenjuje da je za napredak domaćeg fudbala potreban adekvatan kadar i struka, koja zna da radi sa najmlađima, ali i ono najvažnija, koja voli ovaj sport.

Potreban nam je adekvatan kadar koji će raditi sa mladima i napraviti igrače za budućnost. Talenat da stvaraju naši najveći klubovi i tako jačaju svoj sastav, a ne da se mladi šalju po okolnim manjim timovima kako bi dobijali minute i kako bi se prodali. Najbolje igrače prave najbolji timovi u velikim utakmicama. Uvek smo imali velike igrače, timovi su nam igrali velika takmičenja, a sada smo puni stranaca i to loših - zaključio je čuveni trener.

Informer

Ko su sledeći "orlovi"?

Nije optimističan ni po pitanju reprezentacije, jer smatra da nema nacionalnog tima bez dobrih mlađih kategorija.

- Nedostatak talenta utiče direktno i na reprezentaciju. Kada odu pojedinci, ko će da ih nasledi? Moramo da pravimo igrače za najveće pozornice, a to sada kao da nije prioritet. Nadam se da će se tome više pažnje posvetiti dok ne bude kasno - zaključio je Kosanović.