• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

23.08.2024

09:37

Pakao! Ovo je debakl srpskog fudbala! I Hrvati nam se rugaju i likuju!

Beta/Starsportphoto/FK Vojvodina

Fudbal

Pakao! Ovo je debakl srpskog fudbala! I Hrvati nam se rugaju i likuju!

Podeli vest

Sunovratu srpskog fudbala se ne nazire kraj, a sada se čak i Hrvati bave "fenomenom" u našoj zemlji i rezultatima za nevericu ovdašnjih klubova u Evropi.

Verovali ili ne, od poslednjih 40 utakmica u evropskim takmičenjima naši klubovi su zabeležili 35 poraza, uz tri uzastopna samo ove nedelje!

Slade se komšije, nije im bilo teško da se bave statistikom i opletu po najboljim srpskim timovima, koji su se, ruku na srce, obrukali za sve pare u sezonama za nama.

Nije lako biti ljubitelj fudbala u Srbiji, posebno kada se ima u vidu činjenica da je Partizan u četvrtak poražen od Genta u Beogradu (1:0), da je TSC izgubio na gostovanju Makabiju iz Tel Aviva (3:0), dok je Crvena zvezda savladana u utorak u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Bode Glimta (2:1).

 

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

Tužno zvuči podatak da srpski klubovi nisu eliminisani nikoga u Evropi celog leta i da će biti pravo čudo ako neko od njih ostvari cilj.

Popularni hrvatski portal "Index" objavio je tekst pod nazivom:

"Debakl srpskih klubova u Evropi je sve veći. Izgubili su 35 od poslednjih 40 utakmica".

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Podsećaju da su iz evropskih takmičenja već ispali Radnički iz Kragujevca i Vojvodina i da je tamošnja liga na tabeli koeficijenta preskočila srpsku ligu, koju je nadmašila i ukrajinska liga, pa je Srbija sada na 21. mestu, a ne tako davno bila je na 11. poziciji (2020/2021).

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Poražavajuća je činjenica da su naši klubovi među najgorima na kontinentu, a mediji iz komšiluka dodaju:

"Potpuno neverovatno zvuči podatak da srpski klubovi u poslednjih 40 utakmica imaju čak 35 poraza, dve pobede i tri remija. Partizan i Radnički su jedini koji su u tom periodu uspeli da pobede nekog, a Partizan je jedini klub koji je u poslednje dve sezone ostvario evropski prolaz i to protiv azerbejdžanskog Sabaha na penale",  pišu Hrvati.

Svesni smo mi svega, čak i da nam dušebrižnici ne trljaju to na nos, ali nije poznato kada će se i kako zaustaviti sunovrat srpskog fudbala.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Ostaje nam da se nadamo čudu i verujemo da će Crvena zvezda u sredu na stadionu "Rajko Mitić" pokušati da dođe do grupne faze Lige šampiona preokretom protiv Bode Glimta (2:1), da će u četvrtak TSC na svom stadionu izbaciti  Makabi i stići zaostatak od tri gola iz Izraela (3:0) za Ligu konferencije, ili da će Partizan obezbediti Evropu nakon čak tri šanse i da će savladati Gent u gostima.

Ruku na srce, samo Crvena zvezda ima realne šanse da napravi pozitivan rezultat, ali hajde da sačekamo sledeću nedelju i da se nadamo da nećemo ponovo zakukati nad tužnom sudbinom srpskog fudbala.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija