29.08.2024.

15:20

Foto: Starsportphoto©

Sport

Legenda Partizana za Informer: Klub se raspada, situacija je jako tužna!

Bivši igrač i trener crno-belih nije krio zabrinutost za situaciju u voljenom klubu, nakon što je "parni valjak" završio učešće i u trećem po rangu evropskom takmičenju - Ligi konferencija.

Cenjeni stručnjak ocenjuje situaciju u Humskoj kao alarmantnu i smatra da se takmičarska godina bez nastupa u evropskim takmičenjima može smatrati gotovom.

Informer

Fudbaleri Partizana ostali bez Evrope

- Tužno je na šta je Partizan spao. Nalazi se na putu raspadanja. Nema struke, ljubavi prema klubu, želje, ničega. Ambicija svakog igrača i kluba je da nastupa u Evropi, i kada ostanete bez toga, možete da otpišete čitavu sezonu. To je nešto za šta se boriš - rekao je Golac u razgovoru za naš list.

Sjajni defanzivac je, pored Partizana, najzapaženije igre pružao u kolevci fudbala - Engleskoj. Tamo je sa mnogo uspeha branio boje Sautemptona, a kasnije je, kao trener, škotskom Dandiju doneo prvu titulu FA Kupa 1994.

Informer

Ivan Golac ispred stadiona Partizana

I više je nego kompetentan u ocenjivanju igračkog kadra, ali priznaje da trenutno u Humskoj ne vidi vrhunskog fudbalera.

Prazne tribine najbolje oslikuju situaciju u klubu. Ja kad vidim prazne tribine u Humskoj, odmah prebacim kanal. Svađa navijača i uprave, nikakva igra, prazne tribine... mučno mi je da gledam sve to. Fudbaleri na terenu igraju kao "peške". Pitam se da li su im dresovi oznojeni posle utakmice, pošto mi ne deluje da mnogo pretrče i da se bore. Dele se pasovi na dva metra, ne prave se šanse, golovi, a za to uvek ide kazna. Tako je čak i u današnjem fudbalu, koji je daleko ispod nivoa. Gledamo igrače ispod proseka, a priča se o vrtoglavim sumama, ništa nema smisla - objasnio je stručnjak rodom iz Koprivnice.

Informer

Sablasne tribine u Humskoj

Dugo se poziva na rekonstrukciju igračkog kadra u najvećim srpskim klubovima, ali i reprezentaciji. Isti recept Golac želi da primeni Partizan, i budućnost ostavi mladim, talentovanim fudbalerima.

- Najbolje da dres obuku deci. Mi imamo mnogo talentovanih mladih igrača, ali je neophodan stručan kadar i psiholog da ih usmeri i oblikuje. Neka ta deca izgube svaku utakmicu do kraja, ali ćemo barem dobiti igrače koji ginu za dres, grb i klub. Vratiće se osećaj pripadnosti. Stranac kada dođe, on je tu zbog novca i sve to tretira kao usputnu stanicu. Ovako se budućnost predaje u ruke onih kojima je stalo do Partizana - ocenio je bivši as.

Na kraju se osvrnuo i na priče o potencijalnim, kao i o transferima koji su se već dogodili.

Ističe da loši rezultati nisu privlačni eventualnim kupcima, pa će "parni valjak" teško prihodovati ove sezone.

- Naravno, sada je želja da se zaradi novac od prodaje igrača. Ali kome ćete da prodate igrače koji nisu uspeli ni u Ligu konferencija da se plasiraju, ko će to da kupi? Saldanju i sve ostale koji imaju zainteresovane kupce neka ponesu "na krkače" do potencijalnih kupaca. Neka daju sve od sebe da ih "uvale" bud zašto - zaključio je Ivan Golac razgovor za Informer.