• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

23.08.2024

14:09

Neću da navijam za Đige i Severine, dajte našoj deci loptu! Čuveni stručnjak izneo mišljenje

Starsportphoto

Fudbal

Neću da navijam za Đige i Severine, dajte našoj deci loptu! Čuveni stručnjak izneo mišljenje

Podeli vest

Za koga da navijam u Zvezdi i Partizanu, za Đige i Severine? Imamo dovoljno talentovane dece, poručio Milorad Kosanović (74) u razgovoru za Informer.

Iskusni stručnjak je tokom bogate karijere trenirao desetine klubova, a u dva navrata je sedeo na klupi Crvene zvezde. 

Pomno prati zbivanja na domaćoj sceni, pa je svedočio i jako lošem izdanju naših predstavnika u Evropi ove sezone.

Foto: Starsportphoto

Ne znaju za pobedu u Evropi - Crvena zvezda i Partizan

Smatra da je to direktna posledica lošeg rada sa najmlađima i preveliko oslanjanje na strance.

- Sve je to posledica lošeg rada godinama unazad i sada vidimo rezultat. Zvezda, Partizan i Vojvodina više ne prave igrače, već samo kupuju neke škartove. Deca nam rano odlaze u strane klubove, a tamo im se niko ne posvećuje kao ovde. Posle se vraćaju, ali bude kasno. Ne želim da, dok gledam Partizan i Zvezdu navijam za Severine i Đige, imamo mi dovoljno talenta, mi smo sportska nacija - ocenio je Kosanović u razgovoru za naš list.

Popularni Kosan ocenjuje da je za napredak domaćeg fudbala potreban adekvatan kadar i struka, koja zna da radi sa najmlađima, ali i ono najvažnija, koja voli ovaj sport.

Potreban nam je adekvatan kadar koji će raditi sa mladima i napraviti igrače za budućnost. Talenat da stvaraju naši najveći klubovi i tako jačaju svoj sastav, a ne da se mladi šalju po okolnim manjim timovima kako bi dobijali minute i kako bi se prodali. Najbolje igrače prave najbolji timovi u velikim utakmicama. Uvek smo imali velike igrače, timovi su nam igrali velika takmičenja, a sada smo puni stranaca i to loših - zaključio je čuveni trener.

Foto: Starsportphoto

Ko su sledeći "orlovi"?

Nije optimističan ni po pitanju reprezentacije, jer smatra da nema nacionalnog tima bez dobrih mlađih kategorija.

- Nedostatak talenta utiče direktno i na reprezentaciju. Kada odu pojedinci, ko će da ih nasledi? Moramo da pravimo igrače za najveće pozornice, a to sada kao da nije prioritet. Nadam se da će se tome više pažnje posvetiti dok ne bude kasno - zaključio je Kosanović.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija