• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

23.08.2024

08:38

Lazetić pregazio svoje, pa poručio! Nije mi bilo lako! Hrvat tvrdi: Ne predajemo se!

Starsportphoto

Fudbal

Lazetić pregazio svoje, pa poručio! Nije mi bilo lako! Hrvat tvrdi: Ne predajemo se!

Podeli vest

Nije mi bilo lako, biće posebno emotivno u Bačkoj Topoli, poručio je Žarko Lazetić, trener Makabija iz Tel Aviva nakon što su Izraelci savladali njegov nekadašnji klub TSC sa 3:0 u okviru prvog meča plej-ofa za Ligu Evrope.

Makabi je imao veliku prednost zbog činjenice da je imao dva igrača više u drugom poluvremenu, a Žarko Lazetić smatra da je igra njegovog tima bila bolja i u prvom delu.

Srpski stručnjak je nakon meča istakao da i pored visoke pobede posao nije završen i da TSC može i te kako da bude opasan.

- Bila je ovo dobra utakmica mojih igrača, analizirao bih prvo poluvreme jer smo tada igrali bolje nego u nastavku. Vrlo sam zadovoljan kako smo kontrolisali utakmicu, dali smo pogodak... Čestitam TSC-u na borbi, velikoj borbi. Nije im bilo lako naročito u nastavku, srećom po nas dali smo dva gola. Vrlo sam zadovoljan mojom ekipom, kako smo reagovali posle gubitka lopte. TSC je pokazao da može biti opasan, stvorili su stopostotnu šansu sa dva igrača manje, srećom pa smo danas imali vrlo dobrog Mispatija. Naše šanse su sada velike, ali posao nije završen, moramo se dobro pripremiti za sledeću utakmicu -  rekao je posle meča Lazetić.

Foto: profimedia

 

 

 

Dotakao se i činjenice da se sa doskorašnjim igračima i klubom sastao ovako brzo.

- Iskreno, nije mi bilo lako, ni meni ni pomoćnicima. Tamo sam proveo lep period trenerske karijere, imao velike uspehe... To je život, mi smo profesionalci, sada sam u fantastičnom klubu. Bilo mi je čudno pripremiti utakmicu iz drugog ugla, morali smo da tražimo slabosti igrača TSC-a. Biće posebno emotivno u Bačkoj Topoli, gde se vraćamo na naš stadion - poručio je Žarko Lazetić.

Pokušao je trener TSC-a Dean Klafurić da iznenadi čoveka kojeg je zamenio na klupi srpskog kluba, ali mu to nije pošlo za rukom. 

- Utakmica je završila našim visokim porazom. Znamo da je to dvomeč, znamo da nas čeka revanš. Čestitam Makabiju na pobedi, ali i mojim igračima na zalaganju, trudu i hrabrosti te viteškoj borbi u nastavku sa dva igrača manje. Mislim da je to bilo jako dobro sa naše strane s obzirom na okolnosti na terenu. Šteta što nije krunisano sve pogotkom Saše Jovanovića, to bi bila nagrada za trud i zalaganje. Neobična utakmica zbog dva crvena kartona pred kraj prvog dela, ti događaji su uticali na tok utakmice jer smo bili deficitarni brojčano. Šteta što do tog momenta nismo bolje realizovali kontre, to nam je bio cilj i taktička postavka. Hteli smo da iznenadimo Makabi iz kontra napada, međutim, nismo to realizovali kako smo priželjkivali - rekao je Klafurić po okončanju meča.

 

Foto: EPA

 

 

 

Prokomentarisao je hrvatski stručnjak i crvene kartone njegovih igrača.

- Uh.. Dosuđen je ofsajd, pa je naš igrač isključen, to se događa i u većim utakmicama, i većim takmičenjima od ovoga. Napravili smo dva crvena, ali nismo ih napravili namerno. Naša odbrana je bila izvučena napred i Makabi je odigrao dubinski pas, a Đorđević je u najboljoj nameri reagovao. Igrači žele sve najbolje, i niko namerno ne dobija crveni karton i nije to za preveliku osudu, kritika je samo da se bolje reaguje pre nego što dođe do toga - kaže Klafurić.

Objasnio je trener Topolčana šta je želeo od ekipe uoči meča.

- Bila je ideja da Banjac stoji kao najistureniji u fazi odbrane, a da Ćirković i Jovanović izvuku kontre, a da Banjac kao igrač koji zadržava loptu distribuira ih napred, da bi potom uključio pomenut dvojac u akciju. Tako smo došli u neke situacije za neke kontra napade, ali ih nismo realizovali. Bilo je tehničkih grešaka zbog terena, i zbog fudbalera Makabija koji su dobro branili prostor! Ne predajemo se, iznenađenja su moguća i smatramo da u Bačkoj Topoli sa ovakvim pristupom možemo iznenaditi Makabi - rekao je medijima Dean Klafurić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija