• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

23.08.2024

10:01

Partizanu preti istorijska katastrofa! Crno-beli ovako nešto nikad nisu doživeli!

Starsportphoto

Partizan

Partizanu preti istorijska katastrofa! Crno-beli ovako nešto nikad nisu doživeli!

Podeli vest

Fudbalski klub Partizan nalazi se pred istorijskim debaklom! Crno-beli sinoć su poraženi od Genta sa 1:0 (1:0) na svom terenu u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija i na putu su da ispišu najcrnje stranice istorije kluba kada su u pitanju nastupi u evropskom takmičenjima!

Nikad od osnivanja klub iz Humske nije četiri puta zaredom ispadao iz nekog od takmičenja pod okriljem UEFA. Ova generacija, koju predvodi Aleksandar Stanojević sa klupe, naredne srede u Gentu moraće da prikaže mnogo više, jer će u suprotnom oboriti negativni rekord. Partizanov košmarni niz eliminacija započet je prošlog leta, kada je danski Nordsjeland naneo pravu katastrofu crno-belima u dvomeču (5:0, 1:0).

Vicešampion države kao da se od toga još nije oporavio, pa je ovu sezonu započeo ponovo na užasan način. Dinamo iz Kijeva je na startu kvalifikacija za Ligu šampiona ponizio crno-bele (6:2, 3:0), a onda je bolji bio i švajcarski Lugano, u kvalifikacijama za Ligu Evrope (1:0, 2:2 posle produžetaka). Sinoć je u Humskoj bio bolji i Gent i objektivno, ekipa iz Belgije u revanšu će biti veliki favorit za prolaz dalje.

Foto: Starsportphoto

Crni niz: Fudbaleri Partizana

 

Partizanu se u prošlosti čak triput dešavalo da poveže tri eliminacije u međunarodnim takmičenjima, ali sve to događalo se u prošlom veku. Crno-bele su iz nekadašnjeg Kupa sajamskih gradova izbacivali Lids, Ujpešt i Dinamo Drezden (1967, 1969, 1970.), a potom iz Kupa UEFA i Kupa evropskih šampiona Keln, Dinamo Kijev i ponovo Dinamo Drezden (1975, 1976, 1978.).

Naredni put tako nešto Partizanu se desilo sredinom osamdesetih u Kupu UEFA, kada su ispadali od Nanta, Menhengladbaha i čuvenog Fljamurtarija (1985, 1986, 1987). Od tada, pa sve do ovog leta, klub iz Humske nije doživeo tri eliminacije zaredom, s tim da ovog puta postoji ozbiljna bojazan da će se taj niz povećati na četiri i da će tim Aleksandra Stanojevića postati rekorder, ali u negativnom smislu.

Da stvar bude još gora, vicešampion Srbije poslednju pobedu u Evropi kod kuće ostvario je prošle godine, 17. avgusta protiv azerbejdžanskog Sabaha. Tada je, verovali ili ne, poslednji put postigao gol na svom terenu.

Osim toga, "parni valjak" bi mogao da postane jedina ekipa ove sezone u čitavoj Evropi koja je počela takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a koja može da ostane bez grupne faze bilo kog evropskog takmičenja.

 

 

 

CRNI NIZOVI PARTIZANA U EVROPI

1967-1970. Kup sajamskih gradova                            Lids, Ujpešt, Dinamo Drezden

1975-1978. Kup UEFA, Kup Evropskih šampiona     Keln, Dinamo Kijev, Dinamo Drezden

1985-1987. Kup UEFA                                                Nant, Menhengladbah, Fljamurtari


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Roditelji, pažnja! Bez ovog papira nema upisa deteta u prvi razred
Društvo

Roditelji, pažnja! Bez ovog papira nema upisa deteta u prvi razred

Prvi septembar se bliži i mnogim roditeljima, ali i deci, već neko vreme je na umu polazak u školu, a naročito onima kojima predstoji polazak u prvi razred! Iako se skupljanje papirologije umnogome smanjilo digitalizacijom, ipak postoji jedan dokument koji se i dalje traži i bez kog dete ne može sesti u školsku klupu.

23.08.2024

10:52

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija