30.08.2024.

09:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Jovan Damjanović novi trener TSC? Spreman otkaz Deanu Klafuriću

TSC je loše počeo sezonu, osvojio je samo pet bodova u sedam kola Superlige, a u kvalifikacijama za Ligu Evrope deklasirao ga je Makabi iz Tel Aviva pobedama 3:0 i 5:1 pa je trener Dean Klafurić nadomak otkaza.

Informer

Klafurić će najverovatnije predvoditi Bačkoplančane preksutra u prvenstvenom susretu protiv Mladosti iz Lučana. Potom sledi pauza zbog utakmica reprezentacije i u tom periodu će uprava TSC na čelu sa predsednikom Janošom Žemberijem smeniti Klafurića i postaviti Damjanovića.


- Jovan Damjanović je radio nekoliko godina sa mlađim selekcijama i sad želi ponovo da se oproba u seniorskom fudbalu. TSC, s druge strane, ima želju da sa mladim trenerom uspostavi sistem poput onog kakav je imao dok je Žarko Lazetić bio šef stručnog štaba. Klafurić se očigledno nije dobro snašao i zbog toga će mu se uprava kluba zahvaliti na saradnji. TSC će ove jeseni igrati u grupnoj fazi Lige konferencija, što je dodatni motiv Damjanoviću za dokazivanjem - kaže naš izvor blizak klubu iz Bačke Topole.

Informer

Jovan Damjanović je u drugoj polovini maja i početkom juna ove godine vodio kadetsku reprezentaciju do polufinala Evropskog prvenstva. Srbija je nesrećno poražena u polufinalu od Portugala, ali je Damjanovićev tim ostavio odličan utisak.