31.08.2024.

09:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Bomba u srpskom fudbalu! Saznajemo: Aleksandar Kolarov selektor mlade reprezentacije Srbije!

Čuveni levi bek, koji je karijeru završio pre dve godine nakon isteka ugovora sa milanskim Interom, postaće kormilar "orlića" u oktobru kada budu okončane kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo u Slovačkoj. Naš tim izgubio je gotovo sve šanse da izbori plasman na naredni veliki šampionat, pa će, po završetku kvalifikacija, doći do promena na klupi.

Sadašnji selektor Ljubinko Drulović, kako stvari stoje, vodiće Srbiju još na mečevima protiv Azerbejdžana i dvaput protiv Ukrajine, a onda će sredinom oktobra doći do prekida saradnje.

Umesto njega, na klupu "orlića", prema pouzdanim saznanjima Informera, stiže legendarni Aleksandar Kolarov, čovek koji je kroz karijeru igrao za velikane poput Lacija, Mančester sitija, Rome i Intera.

Informer

Čovek koji je za Srbiju nastupio na čak 94 utakmice, a bio je i kapiten na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, dobiće zadatak da predvodi generaciju Srbije rođenu 2004. godine i mlađe. Zadatak će mu biti da uspostavi sistem i da formira ekipu, koja će na vrhuncu forme biti 2027. godine, kada je planirano da Srbija bude domaćin Evropskog prvenstva.

To znači da bi Kolarov imao šansu da radi sa klincima bez utakmica u kvalifikacijama i bez pritiska.

- Kolarov će biti selektor U21 reprezentacije. Preuzeće ekipu u oktobru, po završetku kvalifikacija, koje su sa sadašnjim selektorima bile izuzetno neuspešne. Aleksandar praktično neće imati kvalifikacije, jer se očekuje da Srbija organizuje EP 2027. godine. Imaće, dakle, dve i po godine da radi sa ekipom i da je formira po svom ukusu, a deca će imati priliku sa sarađuju sa čovekom koji je deceniju i po igrao na najvišem nivou evropskog fudbala - objašnjava izvor upućen u čitav slučaj.

Kolarov će se na ovaj način vratiti u reprezentativni fudbal nakon četiri godine. Čuveni levonogi "bombarder" neslavno je završio svoj boravak u reprezentaciji, nakon one bolne eliminacije od Škotske u baražu za odlazak na EP. Spominjalo se u prethodnim godinama da bi mogao na neku od funkcija u rukovodstvu, a sada će preuzeti brigu o mladoj reprezentaciji.

To, očekivano, neće biti jedine promene u mlađim kategorijama. Kako smo već prvi pisali, aktuelni selektor reprezentacije do 18 godina, Jovan Damjanović, najverovatnije će postati novi strateg TSC-a.