02.09.2024.

19:35

Foto: ATA Images

Sport

Prvi trening 'orlova' posle kraha na EP! Novi problemi za Piksija (FOTO GALERIJA)

"Orlove" na startu očekuje i najteži mogući ispit, duel sa aktuelnim prvakom Evrope, selekcijom Španije u četvrtak veče na "Marakani" (20.45), dok 8. septembra gostuju u Kopenhagenu protiv Danske (18.00). Ujedno, ovo je i prvo okupljanje našeg državnog tima nakon kraha na EP u Nemačkoj, gde smo ispali već posle grupne faze.

Selektor Dragan Stojković Piksi je pozvao 25 igrača za ovu akciju, ali nisu mu se svi odazvali. Izostaju Dušan Vlahović (porodični razlozi), Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić (povrede), a na spisku su se našla i šestorica debitanata - golman Marko Ilić, Jan Karlo Simić, Kosta Nedeljković, Kristijan Belić, Milan Aleksić i Mihailo Ivanović.

Poznato je još od ranije da se doskorašnji kapiten Dušan Tadić povukao iz reprezentacije, a od starosedelaca nema ni Vanje Milinković Savića, Filipa Kostića, Mijata Gaćinovića, Filipa Mladenovića, Uroša Spajića, Srđana Mijailovića...

Kormilar Srbije danas je na konferenciji za medije pričao o svim aktuelnim temama, neuspehu na EURU, da li ga igrači bojkotuju, kakva su očekivanja od predstojećih utakmica...

Informer

Selektor Dragan Stojković na današnjem treningu

Međutim, tokom i posle treninga usledile su nove brige. Naime, levi bek Aleksa Terzić iz Salcburga je povređen i neće biti na raspolaganju stručnom štabu, dok problema imaju i štoper Miloš Veljković i defanzivni vezni Nemanja Maksimović, koji kasne na okupljanje. Takođe, napadača Luku Jovića muče leđa, pa je radio smanjenim intenzitetom.

Pogledajte u našoj foto-galeriji kako je izgledao prvi trening "orlova" u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.